reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

reklama
a ja nastawiam się na cesarkę na życzenie i żadne cudowne przeżycia innych nie skłonią mnie do zmiany decyzji, nie zamierzam również przejmować się opiniami, że nie jestem do końca MATKĄ! to mój wybór, całkowicie i to moja pupa będzie boleć rodząc lub mój brzuch będzie bolał po cesarce ale taki jest MÓJ wybór. Owszem, może nie przeżyję tego co miliony kobiet przede mną ale nie będę żałować bo nie będę miała do czego porównać. Nie wiem tylko jak szybko po cc można zajść w ciążę. Niestety muszę się z następną nieco pospieszyć bo nie jestem już taka młoda.
pozdrowionka

to szybko, chyba to prawda, kiedyś mówili że dopiero 2 lata, ale chyba mieli na myśli dawniejsze cesarki, kiedy krojono cały brzuch wzdłuż a nie jak teraz tylko kilkanaście cm nad spojeniem, prawda?

JA OSOBISCIE NIE MAM POROWNANIA CO DO PORODU NATURALNEGO Z CC - JA MIALM CC I Z WYORU I Z KONIECZNOSCI ...

PO CC DOSZLAM DO SIBIE BARDZO SZYBKO - A 3 TYGODNIE POZNIEJ PIERWSZY RAZ MOGLAM SOBIE POBARASZKOWAC Z MEZEM - (OCZYWISCIE NIE ODBYLISMY STOSUNKU ALE SIE PIESCILISMY)
DO TEJ PORY NIE MAM SKUTOW UBOCZNYCH PO CC - KAZDEMU POLCE TE FORME PORODU ALE TYLKO I WYLACZNIE DLA BEZPIECZENSTWA DZIECKA :)

POZDRAWIAM

Tuśka 21-oczywiście, że po pierwsze bobasek, nasza wygoda jest na drugim miejscu, ale jeżeli można pogodzić wygodę z bezpieczeństwem to ja na 10000% jestem za

reklama
dzieki Bogu Żyjemy w czasach gdzie kobieta tez ma głos i wreszcie moze decydowac - jelsi chce miec cc to niech sie tak stanie - ja tylko mowie ze jesli moglabym urodzic naturalnie to bardzo bym tego chciala - ale musialm miec cc - zreszta poniekad o tym marzylam bo balam sie rodzic - balam sie nie o siebie ale o nasz corke ... ze cos moze sie stac ....
mialm cc pod ogolnym znieczuleniem - bo nie wyobrazam sobie zeby od pasa w dol nic nie czuc a zeby w tym czasie mnie krolili - szok . .... nie na moje nerwy takie cos

wiec mialm cc pod ogolnym z czego bardzo sie ciesze - ale wiesz nie da sie ukryc ze dziwnie sie czylam jak zobaczylam dziecko -i jakos tak sobie mysle ze gdbym rodzila sama to moze od samego poczatku byla by wieksza wiez miedzy nami - a tak dopiero teraz czuje niesamowite uczucie do corci .....

kazda z nas ma wybor - ale niech jej wybor bedzie swiadomy ... i niech wybiera tak zeby poniej nie zalowac ....

pozdrawiam

Do góry