mrowko - masz okropne przezycia - ale co do Ciebie to ja juz biore same duze poprawki - bo u Ciebie katastrofy sa wieksza czescia zycia ....
zreszta nie slyszalam i nie znam tak pechowych osob .... no oprocz Ciebie ...
Agaciulka28 - widzisz cesarka jest dobrym wyjsciem w momencie gdy kobieta nie moze rodzic sama albo jej dziecko jest w jakikolwiek sposob zagrozone .... a uwazam ze to lekarze powinni podjac decyzje ... ale odnosnie cc to jest bezpieczne - w kazdym razie wole postokroc zeby cos mnie sie dzialo niz mojemu malenstwu
ja rodzilam w Białymstoku - w Szpitalu wojewodzkim (Śniadecki) na ul. Warszawskiej - tam moja ciocia odbierala mi porod .... jest polozna ....
cesarka po ogolnym jest to normalna operacja i wtedy oprocz potrzebnej zalogi lekarzy pielegniarek poloznych czy anastazjologa - nie ma nikogo wiecej - ogolnie u nas w szpitalach nie wykonuje sie cc z obecnoscia kogos z rodziny
nie powiem bylo dosc ciezko - znieczulona bylam extra ale moj organizm przez to byl znacznie oslabiony - nie wymiotowalam ani tez nic w tym stylu .... ale czulam sie ze jest mi slabo - ja usiadlam dosc pozno - tzn. dopiero NA 2 dzien ale nie pamietam juz tak dokladnie
nie wiem jaki jest bol po normalnym porodzie - ale bol po porodzie przez cc jest dosc sporawy - (w pierwszej dobie chcialm umrzec tak mnie bolalo) bo 1 doba jest najgorsza - pozniej jest juz tylko lepiej .... ja ogolnie dostalam ogromnego uczulenia od jodyny i przez 3 tygodnie nie schodzilo mi - i poza tym nic mi nie dolegalo
szef mialm robion w tych okolicach gdzie sie tnie wyrostek .... szef ma dl ok 15 cm. wiec jest dosc spory .... jest kosmetyczny tak wiec mam tylko kreske pod brzuchem - nic mnie nie bolalo - pieknie sie goilo - nie mam zrostow ani na szfie ani wewnatrz - co do tego to jest superancko
ja takze zostalam zarazona gronkowecem - ale tego nie uniknie sie nawet przy naturalnym porodzie - wiadomo ze w wiekszosci szpitali ta baktria jest obecna ... tym mozna sie zarazic nawet podczas wyrywania brwi u kosmetyczki, na basenie, albo samemu wszczepic np. podczas wyciskania pryszczy na to nie ma regoly - coz liczylam sie z tym - mi sie uaktywnil jakos 2 miesiace po porodzie - mialm wykwity (tylko 2 czopy ropne na skorze) baralm antybiotyk przez 3 tygodnie i wszystko jak narazie sie wygoilo i ucichlo ....tego naprawde nie unikniesz ..... chyba ze szpital nie ma tej bakterii na swoich oddzialach - ale jak pislam wyzej wiekszosc starych szpitali ma w dodatkowym zestawie gronkowca
-
a co do cc - to ja mialm znajomego lekarza ktory prowadzil mi ciaze od poczatku - i to on tez odbieral mi porod - cc byla wiadoma - przynajmniej tak sadze - bo jak zaszlam do szpitala to podano mi oksytocyne przebito pecherz z woda plodowa ....i przygotowano do cc
Agaciulka28 - jaki porod by nie brac pod uwage kazdy boli - i kazdy cos za soba niesie .... kobiety najczesciej po zwyklym porodzie maja duze problemy z wspolzyciem - u kobiet po dobrze zrobionej cc nie ma tego problemu - jak juz pislam ja po 3 tygodniach piescilam sie z mezulkiem i bylo bosko - po 6 tygpodniach sie kochalm i nie mniej nie wiecej bylo super ....
pozdrawiam