reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

Pierwszego syna rodzilam naturalnie, drugiego cc na zyczenie. O wiele szybciej doszłam do formy po cc. Synek tez byl z bardzo dobrym stanie. Po naturalnym maluszek malo się na tamten swiat nie przejechal). Z perspektywy jesli bym miala cos na ten temat powiedziec to cc jest o wiele bezpieczniejsza dla dzidziusia i dla tego a nie przez ból zdecydowała bym sie na nia w przyszłosci.

reklama
Zużaczek, kocham cie za te słowa, mówisz dokładnie tak jak moja przyjaciółka. A jesli mozna spytać, gdzie i u kogo (połozna) rodziłaś??

ja nie mam porownania porodu naturalnego i cc bo rodzilam tylko naturalnie - ale drugie dziecko tez chce rodzic NATURALNIE (chyba ze bede komplikacje - wtedy nie bede miala nic do gadania); nie twierdze ze porod naturalny jest bezbolesny - boli - ale o bolu szybko sie zapomina - juz po kilku dniach nie pamietalam niczego zlego/bolesnego z porodu :)

Agaciulka Jestem z Bialegostoku i cc miałam w prywatnej klinice.
Co do naturalnego i komlikacji. Niestety najczęsciej jest tak, ze lakarze traca głowe w momencie gdy cos idzie nie tak i za późno decyduja sie na cc. Nie pozwoliłam sobie drugi raz na taka loterię i zadecydowałam za nich.

A ZASTANAWIAŁAŚ SIĘ NAD ZNIECZULENIEM ZEWNĄTRZOPONOWYM ?
MOJE KOLEŻANKI RODZIŁY NA ŻELAZNEJ U DR SZYMAŃSKIEGO I BARDZO SOBIE CHWALĄ.
NATOMIAST W CHWILI OBECNEJ MAM PRZYJACIÓŁKĘ W CIĄŻY - BĘDZIE MIAŁA CC NA ŻYCZENIE NA WOŁOSKIEJ U DR SZAFRANKO.
JA RODZIŁAM NATURALNIE , ALE MIAŁAM LEKKI PORÓD WIĘC NIE BĘDĘ OBIEKTYWNA , NIE WYPOWIEM SIĘ.

dzieki magdaw. mam tylko pytanie, zapytaj koleżanki ile kosztuje ja poród na zyczenie i czy można to załatwić u tej doktor? Może jakis namiar na nią? Na razie to załatwiam sprawe w szpitalu na Inflandzkiej, ale na Wołoskiej tez mogłabym rodzić, tam sie urodziłam :))
Dzięki, jak cos to możecie na email aroter@o2.pl. Dzieki

AGACIULKA , BARDZO PROSZĘ :
DR KRZYSZTOF SZAFRANKO
Tel.: 602-675-209
E-mail: kszafranko@wp.pl
Przyjęcia odbywają się w:
Wtorki: 1600 - 1800
Czwartki: 1600 - 1800

Gabinet ginekologicznyUl. Conrada 15

01-922 Warszawa

tel. 663-21-53, 663-27-16

DOKTOR PROWADZI JEJ CIĄŻĘ , ALE NIE WIEM ILE BĘDZIE JĄ KOSZTOWAŁ PORÓD.
POZDRAWIAM
MAGDA

NIE WIEM NA JAKIEJ DZIELNICY MIESZKASZ , MOŻE TU BĘDZIE CI BLIŻEJ :
Przyjęcia odbywają się w:

Wtorki: 20.00 - 21.00

Czwartki: 20.00 - 21.00

Gabinet ginekologicznyUl. Kondratowicza 37

03-285 WarszawA tel. 811-61-24

reklama
ja rodzilam naturalnie i powiem tylko tyle, ze moje znajome, ktore mialy cesarke zgodnie twierdza jedno - nie chcialyby juz nigdy jej przechodzic, bo wcale nie czuja sie, jakby urodzily wlasne dzieci. nie sa do konca matkami w ich wlasnym pojeciu.

nie bronie tego zdania, nie neguje, sama nie mam doswiadczenia. moze tylko ja spotkalam sie z takimi opiniami? w kazdym razie sama balam sie bolu, tez poczatkowo myslalam o cesarce, ale teraz wiem, ze gdyby nie bylo do niej wskazan lekarskich nigdy bym sie nie zdecydowala. porod jest pieknym przezyciem, nie warto sie go pozbawiac.

Do góry