reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

Mnie bolało tylko na samym początku a już na drugi dzień po porodzie piersi się przyzwyczaiły i już nie bolało.

reklama
bo dopiero od wczoraj popołudnia ssie bo były kanaliki zapchane i groziło zapalenie, w szpitalu ściągnęli, udrożnili, ale mały ciągle jakby głodny-nie wyciąga cyca z gęby a przecież trzeba jakoś funkcjonować, jak wyjmę to wrzeszczy-głodny?!

Ewan w tym szpitalu gdzie ja rodziłam była poradnia laktacyjna i powiedziano mi że nie można jak się karmi piersią dokarmiać ani przepajać wodą bo w ten sposób dzidzia może przestać ssać cyca.Do pół roku moja Laura była tylko na samym cycu a po pół roku dopiero zaczęłam jej wprowadzać soczki itp.karmiłam Laurę 1,5 roku

ewan-Augustowianka pisze:
bo dopiero od wczoraj popołudnia ssie bo były kanaliki zapchane i groziło zapalenie, w szpitalu ściągnęli, udrożnili, ale mały ciągle jakby głodny-nie wyciąga cyca z gęby a przecież trzeba jakoś funkcjonować, jak wyjmę to wrzeszczy-głodny?!

powiem tak, Maluszek potrzebuje teraz tylko cyca, nie muisz go dokarmiac........ani woda ani mlekiem, wiem, ze na poczatku trzeba karmic na rzadanie, ale dzieciaczek nie placze tylko z powody glodu, moze placze bo ma mokro, chce zebys go przytulila.............

powoli trzeba sobie wyrobic rytualy dnia, dzieciaki lubia jak codziennie dzieje sie to samo o tej samej godzinie!!!!

niestety na poczatku bedzie troche wisial na cycu ale pozniej wszystko sie jakos ustatkuje!!!!

ewan-Augustowianka pisze:
a on przypadkiem nie głodny jak ciągle go ssie i krzyczy jak zabrać?

moze jest glodny, ale jak jadl powiedzmy 10 min temu i znow chce to znaczy ze moze potrzebuje uczucia bliskosci z mama...........poza tym ssanie czegokolwiem uspakaja dziecko, powiedz mi a czy uzywacie smoczka???

reklama
uff.... pocieszyłąś mnie, możę za kilka dni minie, może mi się tylko wydaje, że ciągle wisi przy cycu.
smoczka na razie nie użąćóćąz na tvn style mówili, że smoczek nie jest zły ale w umiarze
dzięki serdeczne za rady

Do góry