reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

poradze Ci jeszcze jedno.............postaraj sie pozniej nie odzwyczajac Malego do jedzenia w nocy, jak zaplacze to nie dawaj od razu jesc, ponoc, poglaskaj..........ja tak przyzwyczailam Kube, jak tylko kweknal to ja od razy cyc.........i teraz mam, budzi sie 2 razy przynajmniej na butle teraz.......bo cycucia juz mu nie daje!!!

reklama
Ewan moja polozna pochodzi z grecji i popiera wszystko co naturalne! Na ostatnich zajeciach byla wslasnie mowa o karmieniu i powiedziala ze jezeli bola cycuchy to po karmieniu wsmarowywac w pieri wlasne mleko!!! Nie mam doswiadczenia ale sprobowac nie szkodzi!!! A o smoczku mowila ze nie ma zbytnich przeciwwskazan bo chyba lepiej jak dziecko ssie smoka niz wlasny kciuk ktory moze sie pozniej fajnie zdeformowac!!!

wlasne mleko jest najlepsze na obolale brodawki............i jeszcze bepanthen, bardzo dobra masc!!!

a jesli chodz o smoczek to Kuba tylko z Nim zasypia, pozniej go wyciagam!!!
a kciuk powoduje znaczne wady zgryzu............wiec chyba lepiej smok!!

No to iles prawdy w tym jest!!! Myslalam ze to tylko opinia mojej poloznej z tym mlekiem!
Ewan smaruj zeby cycuszki byly znowu fit!!!

dzieki Joaska-smoczka nie daję, mały nie chce, ale jak zakwili to nie daję od razu cyca-pogłaszczę i czekam, jak dalej się niecierpliwi to dopiero sprawdzam co ma w spiochach i cyc, dzis już lepiej, z cyca najadł się na 3 godzinY!!!! wspaniale!!!!

Kreciku-będę smarować mlekiem i bepathenem-muszą być co najmniej jak dawniej, a nawet lepsze, bo były bardzo wrażliwe, tak, że nie było z nich pożytku, a teraz i mężulek się nacieszy!

Ewan mam pytanie bo kupiłam Tantum Rosa w saszetkach i do tego irygator czy bez problemu można go stosować bo trochę się przeraziłam jak go zobaczyłam :o ja po pierwszym porodzie nie używałam czegoś takiego miałam taki płyn którym się przemywało krocze a tu takie obolałe miejsce i jeszcze takie cosić trzeba włożyć ::)

Aniu-ja żadnego irygatora nie kupowałam, tam się nie da nic włożyć, ja nawet na dół nie zaglądam! tantum rosa rozrabiam w wodzie i przykładam wilgotny gazik na krocze, tak też dawali mi w klinice-nasączone gazy

JA TEZ SŁYSZAŁAM ZE NA BRODAWKI NAJLEPSZE JEST NASZE MLEKO CZYLI COS W TYM JEST EWAN BEDZIE DOBRZE ROB TAK JAJ TY UWAZASZ ZA STOSOWNE MOZE POPROSTU W TWOIM MLEKU JEST WIECEJ WODY NIZ MLEKA MOJA SIOSTRA TAK MIAŁA MAŁY CAŁY CZAS PŁAKAŁ PO CYCU SPAŁ TYLKO GODZINE MOJA MAMA KAZAŁA JEJ ODCIAGNAC MLEKO DO SZKLANKI BO CHCIAŁA SPRAWDZIC JAKI MA POKARM I WCALE SIE NIE POMYLIŁA PO MINUCIE ZE SZKLANKI MLEKA ZOSTAŁ TYLKO KOZUCH A RESZTA TO BYŁA SAMA WODA POSZLA KUPILA MU BEBIKO I MAŁY WYPIŁ CAŁA BUTLE I SPAL 5 GODZ SPRAWDZ MOZE TWOJ POKARM TEZ TAKI JEST NIC PRZECIEZ PRZY TYM NIE TRACISZ

AnnaU - ten irygator jest na inne okazje , bo tantum rosa to przeciez nie tylko po porodzie zalecaja , ale tez na przyklad przy stanach zapalnych i zlej florze bakteryjnej .

reklama
DZIEWCZYNY A JAK TO U WAS JEST Z PIERSIAMI JA CAŁY CZAS MIAŁAM SPOKOJ A OD PARU DNI BOLA MNIE JAK CHOLERA I POWIEKSZYŁY SIE CHYBA O DOBRY ROZMIAR CZYZBYM JUZ MIAŁA AZ TYLE POKARMU???????????

Do góry