reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierworódki - czyli pierwsza ciąża, wątpliwości, obawy i inne pytania

reklama
Cześć Dziewczyny :-) wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży :-) radość nieopisana ponieważ mam policystyczne jajniki i niedoczynność tarczycy i nasluchalam sie, że bedzie cieżko zajsc w ciaze a tak naprawde udalo nam się za poerwszym razem ! co prawda ciaza potwierdzina na razie tylko- albo az :-) - testem ciążowym. Dzis zapisuję się do lekarza i czekam na wizyte :-) będę starała sie czytać forum i znaleźc odpowiedzi na nurtujace mnie pytania :-) Jakieś rady dla mamy od kilku godzin ;-) ?

odpoczywaj, zero stresu i dbaj o siebie:)

Gratulacje :) wiem co czujesz, bo sama starałam się z mężem o dzieciątko 2 lata a teraz 26 tc :) tak jak napisała Gobo dużo odpoczywaj, dbaj o siebie a wszystko będzie ok :)

Cześć dziewczyny jestem w 11 tc często czuje się strasznie senna wczoraj przespalam cała niedzielę a i tak rano z trudem wstałam. Czy was też męczyła tak senność i jak długo? Biorę duphaston pewnie to też ma wpływ.

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na początku ciąży całe dnie przesypiałam. Skończyło się to na początku 2 trymestru. Teraz 26 tc i cały czas zamykają mi się oczy. Potrafię iść spać 2 godziny po wstaniu z nocy, ale teraz to kwestia tego, że po prostu jest mi coraz ciężej.

Ponoć w 2 trymestrze jest nagły przypływ energi... Hmm no to rzeczywiście... Myślałam że już niedługo ta senność się skończy. Naszczescie mogę sobie pozwolić na drzemke w ciągu dnia. Nie wiem jakbym funkcjonowała w tym stanie w pracy...

Cześć dziewczyny jestem w 11 tc często czuje się strasznie senna wczoraj przespalam cała niedzielę a i tak rano z trudem wstałam. Czy was też męczyła tak senność i jak długo? Biorę duphaston pewnie to też ma wpływ.

Ja spałabym cały pierwszy trymestr, wszędzie w każdej chwili:) ... śpij ile możesz:) W 13-14 tc mi przeszło , a teraz zaczynamy 26 tc i znowu senność powraca.

Mnie sennosc meczyla na samym poczatku albo to tez byla wina pogody... teraz jest w miare normalnie :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Hej dziewczyny : )
Jestem w podobnej sytuacji co Zajac Czerwcowy, to znaczy dowiedzialam sie nie dawno o tym, ze jestem w ciazy a mam PCOS. Udalo mi sie po trzech latach staran wreszcie (!), droga naturalna, bez wspomagaczy. No i oczywiscie zaczela sie panika zeby malenstwa nie stracic. Wczoraj zobaczylam u siebie bardzo jasno brazowy (prawie zolty) sluz, dzisiaj przesztalcil sie w rozowy. Nie mam zadnych boli (poza tymi ktore dolegaja od poczatku ciazy, tj przypominaja troche miesiaczkowe, pojawiaja sie sporadycznie). Do lekarza dzwonilam powiedzial ze w razie gdyby plamienie sie przedluzalo isc do lekarza, poki co nie wyglada to groznie. Czy ktos cos moze mi powiedziec w tej kwestii? Zajaczku przytrafilo ci sie moze cos podobnego..?
Druga kwestia to brak jakichs szczegolnych objawow ciazowych.. lekko wrazliwe (ale sporo powiekszone) piersi, czasem mdlosci bez wymiotow i to w zasadzie tyle. Czy to dobrze, zle? Dodam ze jestem w 6 tygodniu.
Pozdrawiam cieplutko!

Ostatnia edycja:
Do góry