reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

PORÓD - czy i czego się boicie??!!!

A ja tradycyjnie boję się bólu. W naszych szpitalach nie ma co liczyć na anestezjologa, więc jeśli będę potrzebowała pomocy to jej nie dostanę...
Czego jeszcze się boję? Że poród będzie trwał kilkanaście godzin. Że nie będę mogła liczyć na życzliwe położne. Że potraktują mnie przedmiotowo. Że jeśli będzie konieczność wykonania cesarki, to podejmą tę decyzję w ostatniej możliwej chwili. Mało? Kurcze, prawie wpadam w panikę...

reklama
Ja się straszliwie bałam pierwszego porodu. Nie było tak strasznie, trwał prawie 9 godzin, ale córka urodziła się silna i zdrowa. To najważniejsze i wynagradza wszelkie cierpienia i bóle. Teraz w maju czeka mnie powtórka… Również się boję… Ale chyba pierwszy poród jest najgorszy, bo już wiadomo czego się spodziewać mniej więcej...

a u mnie poród nie zaczął się w nocy, ale o 5 rano, wtedy odszedł mi czop śluzowy, skurcze były małe, więc nie jechałam do szpitala, jak zaczęły mi odpływać wody to pojechałam z rodzicami do szpitala, okazało się że wody odpływają ale rozwarcie mam na palec i to ciasny, dostałam kroplówkę z oksytocyną, o 18.10 urodziłam córcię ;-) mąż zdążył na dwie ostatnie godziny porodu ;-)

a ha

porodu się nie bałam, jak się okazało niesłusznie, było czego się bać

jeśli kiedyś będę rodziła drugi raz to na pewno postaram się załatwić sobie anestezjologa i znieczulenie

miałam tylko i wyłącznie bóle krzyżowe, nie życzę nikomu

Mój pierwszy poród zaczął się o 5 rano i trwał 28 godzin-skórcze miałam silne ale nie otwierało mi się ujście. Uwierzcie, nawet nie pomyślałam o spaniu choć byłam wykończona. A z kolei moja siostra pierwsze dziecko rodziła 4 godziny a drugie-trzy, oba porody zaczęły się o 6 rano. Nie ma na to normy.:-)
Teraz modlę się żeby to nie trwało tak długo:sorry2:. Niby o tym nie myślę ale męczą mnie w nocy sny o porodzie:tak:

I trafiłaś na mądrą położną. Jak dzidzia przestaje się kręcić to albo już przygotowała się do porodu albo może być coś nie tak. Zdarzają się przecież zatrucia - dlatego kazała zrobić KTG - to ocena maluszka a USG to sprawdzenie poziomu i jakości płynu owodniowego. Super, że tak dbają o Ciebie. Im bliżej do porodu tym ważniejsze, żeby niczego nie przegapić. Sama jestem w podobnej sytuacji - po ostatniej wizycie u gin. i poinformowaniu go o tym że mały kręci się coraz mniej i słabiej też zrobił mi usg i wysłał kontrolnie po 2 dniach na ktg. Dzięki temu jestem spokojniejsza i maluszka a lekarz (położna) mają pewnośćże niegdzie się nie pomylili. Takie badania są szczególnie ważne jeśli jest już po terminie!!! Trzymaj się cieplutko - i ciesz się, że masz tak fachową opiekę.

je tez jestem przerazona… pewnie pierwszy raz jest najgorszy i jakos wszyscy to znosza, ale i tak się boje strasznie … jeszcze mam troche czasu, mam termin w czerwcu, ale im bliżej tym bardziej panikuje.dlaczeo kurcze musi bolec??? :baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry