reklama
olka11135
Fanka BB :)
Dlaczego przecież to jest nie zly ginekolog i byłam prywatnie opinie ma dobre i nie wydaje mi się ze zle zdiagnozował ciążę ze powiedzial ze to wewnątrz maciczna a nie pozamaciczna objawów tez nie mam żadnych nie plamie nie krwawie nic kapletnie to dlaczego odrazu odpowiedź ze wtorku mogę nie dozyc
Nie wiem co ma do tego:
1. Opinie (często kupione)
2. Że zapłaciłaś bo prywatnie (to nawet gorzej bo ja bym Ci za darmo to powiedziała)
Fakt, dzisiaj 29.11, a czasy ciężkie to nic dziwnego, że lekarz dorabia jako wróżka. Natomiast ja tam osobiście wolę wiedzę medyczną.
Tzn. w sumie wróżbiarstwo też lubię, ale jako radosną odskocznię i zabawę, a nie w momencie gdy na szali jest moje życie
Ps. Niestety dla mnie Twoje wypowiedzi brzmią jak troll, no albo jesteś totalnie głupia (wybacz)
lenamarlena
Zaciekawiona BB
Sorki to moja pierwsza ciąza I się też nie znam i się boję to co mam robić jak nie ma nigdzie innego terminu ?Nie wiem co ma do tego:
1. Opinie (często kupione)
2. Że zapłaciłaś bo prywatnie (to nawet gorzej bo ja bym Ci za darmo to powiedziała)
Fakt, dzisiaj 29.11, a czasy ciężkie to nic dziwnego, że lekarz dorabia jako wróżka. Natomiast ja tam osobiście wolę wiedzę medyczną.
Tzn. w sumie wróżbiarstwo też lubię, ale jako radosną odskocznię i zabawę, a nie w momencie gdy na szali jest moje życie
Ps. Niestety dla mnie Twoje wypowiedzi brzmią jak troll, no albo jesteś totalnie głupia (wybacz)
Anet29
jaki masz opis do tych zdjec? Pecherzyk ciazowy jest ale niestety nie widac pecherzyka zoltkowego i zarodka.Sorki to moja pierwsza ciąza I się też nie znam i się boję to co mam robić jak nie ma nigdzie innego terminu ?
megson1996
Do żadnego lekarza nie masz wolnego terminu dzisiaj/jutro? Chociażby na znanym lekarzu?Sorki to moja pierwsza ciąza I się też nie znam i się boję to co mam robić jak nie ma nigdzie innego terminu ?
Lady Loka
Idź i zrób dzisiaj betę i progesteron. Pisalam Ci to.Sorki to moja pierwsza ciąza I się też nie znam i się boję to co mam robić jak nie ma nigdzie innego terminu ?
lenamarlena
Zaciekawiona BB
Gdzie pani widzi pęcherzyk ciążowy ja nie widzęjaki masz opis do tych zdjec? Pecherzyk ciazowy jest ale niestety nie widac pecherzyka zoltkowego i zarodka.
aspekt
A co jest na tym pierwszym zdjęciu USG? Bo ciągle wklejasz drugie, które może jest USG torbieli jajnika (?) Te zdjęcia są przypięte do jakiejś kartki. Do opisu wizyty? Jak nie widzisz szans na wbicie się do ginekologa, to możesz spróbować pokazać ten opis swojemu lekarzowi pierwszego kontaktu.Gdzie pani widzi pęcherzyk ciążowy ja nie widzę
reklama
olka11135
Gdzie pani widzi pęcherzyk ciążowy ja nie widzę
Myślę, że nikt z nas tu nie jest ginekologiem - to co masz zmierzone na zdjęciu ma 7cm - więc na 100% nie jest pęcherzyk ciążowy. Dla mnie to jest niepojęte iść do lekarza prywatnie, zapłacić kupę kasy, twierdzić że to super lekarz, a jednocześnie nie wiedzieć kompletnie co i jak zostało sprawdzone. Ani jak rozumiem, nie masz opisu. Ja chodzę w ciąży do ginekologa NFZ i z każdej wizyty mam 3 strony A4 opisu, żebym nic nie zapomniała - bo wiadomo, że w trakcie wizyty lekarka wszystko ze mną omawia, każdy wymiar, każdą prawidłowość (lub nie jakby była), a na koniec pyta dwa razy czy nie mam pytań i czy wszystko jest jasne.
Jednocześnie na wydruku masz 6w1d - no nie oszukujmy się na tym etapie w macicy powinien być około 10mm pęcherzyk ciążowy, przynajmniej z pęcherzykiem żółtkowym. Na zarodek można by było jeszcze czekać.
Jeżeli nie masz pęcherzyka w macicy w 6w1d to niestety nie tylko nie da się wykluczyć ciąży pozamacicznej, ale jest to jej wyraźny marker. Innymi markerami ciąży pozamacicznej są badania krwi - beta hcg, zrobiona dwa razy w odstępie 48h - każde laboratorium takie badanie wykonuje, bez umawiania, bez skierowania
I badanie progesteronu - to również jak wyżej.
Jako, że nadal dalej te Andrzejki to ja bym mogła powróżyć, że to wygląda dla mnie jak jakaś spora torbiel, ale wykształcenie medyczne zdobywałam w google więc nie biorę za to żadnej odpowiedzialności