reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak zarodka przy pęcherzyku ciążowym 19 mm

No tutaj wszystko się wyjaśni w piątek. Nie pozostaje Ci nic innego niż poczekać.
To prawda. Jednak nie wiem czemu, ale nie mam dobrych przeczuć. Jak się czyta to wszędzie zarodek jest widoczny
* przy becie powyżej 10 tys,
* we wczeniejszym okresie niz 7 tc
* przy mniejszym pecherzyku niz moj

reklama
Dziewczyny, kołata mną mnóstwo emocji
Do USG jeszcze 2 dni
Chcę być realistką… czy dobrze myślę, że pojawienie się zarodka w mojej sytuacji jest mniej prawdopodobne niż fiasko ciąży?

Dziewczyny, kołata mną mnóstwo emocji
Do USG jeszcze 2 dni
Chcę być realistką… czy dobrze myślę, że pojawienie się zarodka w mojej sytuacji jest mniej prawdopodobne niż fiasko ciąży?
Jesteś teraz w 7tyg? Ja w 6 tygodniu nie miałam zarodka, ale miałam ciałko żółte, natomiast w 8 tygodniu był już zarodek i bijące serduszko. Musisz uzbroić się jeszcze w cierpliwość, za 2 dni wszystko się wyjaśni

Szczerze, to nie wiem czego bym chciała :/ póki co czuję przerażenie i myśl „ja się do dzieci nie nadaję” :(
Może pusty pęcherzyk i jeśli też będzie brak zarodka, będą dla mnie sygnałem do zastanowienia się nad sobą :(

Szczerze, to nie wiem czego bym chciała :/ póki co czuję przerażenie i myśl „ja się do dzieci nie nadaję” :(
Może pusty pęcherzyk i jeśli też będzie brak zarodka, będą dla mnie sygnałem do zastanowienia się nad sobą :(

Niestety nie nastawiałabym się pozytywnie. Ciąża oczywiście zawsze może być młodsza, ale tu nie ma i pęcherzyka żółtkowego, ani zarodka :( a beta jest wysoka.

Jesteś teraz w 7tyg? Ja w 6 tygodniu nie miałam zarodka, ale miałam ciałko żółte, natomiast w 8 tygodniu był już zarodek i bijące serduszko. Musisz uzbroić się jeszcze w cierpliwość, za 2 dni wszystko się wyjaśni
Chyba masz na myśli pęcherzyk żółtkowy a nie ciałko żółte. Pojawienie się pęcherzyka żółtkowego to bardzo dobra oznaka i świadczy o tym, że zaraz uwidoczni się zarodek. Tu niestety nie ma pęcherzyka żółtkowego w pęcherzyku ciążowym. Pozostaje czekać na kolejne USG czy sytuacja się zmieni.

Chyba masz na myśli pęcherzyk żółtkowy a nie ciałko żółte. Pojawienie się pęcherzyka żółtkowego to bardzo dobra oznaka i świadczy o tym, że zaraz uwidoczni się zarodek. Tu niestety nie ma pęcherzyka żółtkowego w pęcherzyku ciążowym. Pozostaje czekać na kolejne USG czy sytuacja się zmieni.
Tak miałam na myśli pęcherzyka żółtkowy. Dlatego napisałam że u mnie był w 6 tygodniu, a zarodek pojawił się w 8. Natomiast nie ma co gdybać pełny obraz sytuacji da dopiero USG.

reklama
Tak miałam na myśli pęcherzyka żółtkowy. Dlatego napisałam że u mnie był w 6 tygodniu, a zarodek pojawił się w 8. Natomiast nie ma co gdybać pełny obraz sytuacji da dopiero USG.
pamiętasz może, przy jakich wymiarach pęcherzyka ciążowego?

Do góry