reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Połóg

Mamusiacóreczki- jak to dobrze posłuchać, że inne mamy przechodzą/ przechodziły przez to samo:)) Ja miałam taką wyidealizowaną wizję macierzyństwa, ze teraz czasem jest mi b. ciężko zmierzyć się z rzeczywistością... I mam podobny problem z teściową- w sobotę przyjeżdża i nie wiem czy jej pozwolę dotknąć Małego:no:

reklama
Aestima zaciśniesz żeby i dasz radę, ja mam o tyle gorszą sytuację, że mieszkają z nami moi teściowie. Temat teściowej to rzeka, powiem tylko że jak dowiedziała się o pierwszej mojej ciąży - stwierdziła, że ona też chyba jest w ciąży (dodam, że miała wtedy 50 lat). A teksty typu:"Spotkałam taką a taką koleżankę jak byłam z małą na spacerze (które zdarzały się sporadycznie) i nie mogła się nadziwić że to moja wnuczka a nie córeczka":wściekła/y: Oczywiście wiedziałam że to nie prawda ale na wyobraźnię działało jak płachta na byka.
Z drugiej jednak strony miałam taki czas kiedy pomyślałam "kurczę, ona jest babcią, też chce być blisko małej, też kocha to maleństwo" ale myślałam tak do momentu kiedy nie zauważyłam że robi wszystko na pokaz, w domu zero zainteresowania, za to do paradowania z wózkiem po ulicach pierwsza. Dlatego teraz mówię że się nie dam bo już wiem "z czym to się je". Oczywiście nie chcę żadnej z Was zrażać do teściowych, bo niektóre na pewno są wspaniałe. U mnie po prostu dochodzi współzawodnictwo (oczywiście ze strony teściowej), bo mój mąż jest jedynakiem;-)

Moja teściowa jest w sumie ok, sama nie wiem czemu tak na mnie działa. Miała kilka wpadek, ale ogólnie to się nie wtrąca, jest miła i zależy jej na nas i na małym. To chyba ze mną jest coś nie tak, bo nie mogę po prostu jej polubić... heh. Denerwuje mnie, że ona jest taka nieporadna, infantylna... I czuję jakiś chory przymus, żeby wiecznie jej udowadniać, że to MÓJ mąż i MOJE dziecko. Nie wiem co to będzie w sobotę jak przyjedzie...

Hej dziewczyny, mam pytanko poniekąd połogowe.

Coś złego się dzieje z moją piersią od wczoraj:(( boli - tak ciągnie aż od pachy i mrowi a teraz zaczął mnie sutek kłuć i temp wzrosła do 37,1 (niby mało ale jak na mnie to wysoka). CO to może być? Pierś nie jest napięta ani twarda... Zapalenie piersi? CO robić? I do jakiego lekarza się zgłosić - gina? rodzinnego? pediatry małego?

witaj kcohana:) Tak tak, myślę o takije poradni przy szpitalu. U nas można dzwonić i bez problemu udzielają porad. A ja czuję się świetnie poza permanentnym niewyspaniem, ale do tego trzeba się chyba przyzwyczaić na kilka lat do przodu:)

Aestima ja miałam to samo z piersią położna powiedziała, ze to od stanika i mało odciągam w nocy pokarmu.
Robie tak jak mały pije z jednej piersi to z drugiej odciągam - ale tylko w nocy bo Mateuszek śpi od 11 do 3 i potem do 7. A potem już sobie radzi sam, bo ciągle by siedział przy cycu...
A na noc dodatkowo przykładam roztrzaskane liście kapusty do piersi przykładam pieluszke tetrową i owijam bandażem elastycznym.
Robie tak od 3 dni i jest super

reklama
z tą kapusta stary sprawdzony sposób, na wszelkie stany zapalne !!! Ja też miałam taki plan, ze jakbym (odpukac) miala jakieś problemy z cycami, to pierwsze co kapusta rozbita... sciaga opuchlizne, i gorączkę... U mnie zawsze psarwdzało sie przy kontuzjach :D kolano, kostka, palec, łokiec itd :D

Do góry