reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Cześć dziwczyny!
Wpadam się przywitać i poczęstować tylko wirtualnym ciastkiem i kawą :-);-)
Zobacz załącznik 506026

Zyta, Felidae, jak się czujecie?
Edysiu, humor się poprawił?
Mamusia, zdrówka dla Julki :tak:.
Agnieszka, jak znajdę więcej czasu, to napiszę co tam u nas :tak:
Basiu, udanej i szybkiej przeprowadzki :tak:.
Gwazdeczko, wybawiłaś się?
Dziś dzień wypłaty, to muszę przelewy porobić i na zakupy jedziemy.
W weekend mam wolne od zajęć więc Dudka do dziadków dajemy i w niedzielę dopiero odbieramy, więc sobię troszkę odpocznę :-).
Miłego dnia!

reklama
Witam :-)
Zyta zdrówka
Z tego co się orientuję to możesz gardło psikać tantum verde, albo właśnie jakieś delikatne ziołowe do ssania. Może coś do płukania, szałwia chyba. A na katar to inhalacje z tymianku. kupujesz suszony tymianek,wrzucasz do wrzątku i wdychasz.
I herbata z miodem i cytryną, tylko nie gorąca, bo gorące jeszcze gorzej gardło podrażnia.

U nas już się nie da na krótki rękaw, Angela już chodzi do szkoły w ciepłej kurtce. Zimnica się u nas zrobiła.

Agnieszka a co to za zmiany się szykują ? ;-)

Felidae zobaczysz będzie dobrze, jeszcze się trochę oswoi przez te kilka miesięcy zanim dzidziuś będzie na świecie. Wiadomo trzeba tłumaczyć i tłumaczyć i okazywać miłość na każdym kroku.

Lena może dopiero coś się wykluwa :baffled: zdrówka dla córci

Baśka szybkiej i bezstresowej przeprowadzki :-)

Fanta ok, tylko do tego zimna nie mogę się przyzwyczaić :eek:

hej...
Ja jakos sie trzymam,troszke katar mam,ale gardlo jest ok.
najgorzej mam z nockami,dlaczego sie budze w nocy i nie moge spac?albo zasnac nie moge?zrozumialabym,gdybym w dzien spala,to wiadomo,a tak?no dzisiaj jakos spalam,ale tez nie byl to sen...,klade sie i az mi sie nie chce,bo jak pomysle o tym nocnym liczeniu baranow to...buuu:-p
Kurcze wsolczuje wam takiej pogody,u nas pieknie cieplo,slonce dogrzewa;-):tak::-)
Felidae oj cos chyba bedzie brat zazdrosnikiem?ja swojej teraz okazuje dozo milosci,a i tlumacze juz,ze kocham ich oboje,moje serce jest dosc doze i sa dla mnie najwazniejsi...razem z tatusiem;-)mam nadzieje,ze mojej corci nic sie nie odmieni,narazie jest ok.Jak widzi jakies male dziecko w wozku mowi,ze slodziak i pyta sie czy taki sam bedziemy mieli:-D
Edysiek jak to sie mowi byle do wiosny;-)czas szybko mija,a i my sie przyzwyczajamy do zimna,wiec najgorzej jest jak z bluzeczek musimy wskakiwac w kurtki...:-)dla mnie najgorsze wlasnie jest ubieranie,tyle tego,a do tego palenie w piecu,ale i do tego mozna sie przyzwyczaic i potem to juz rutyna...
fanta20062 oj to ciasto,ale nie dla mnie,owszem mam wielka ochote,ale w boki za bardzo wejdzie...a z kawy zrezygnowalam narazie:-p
agnieszka,kk hm,jakie zmiany?czyzbyscie cos planowali?
Baska_28 jak przeprowadzka?bedziesz miala dostep do netu na nowym mieszkaniu?nie wiem czy nie pamietam,ale przeprowadzacie sie do bloku?teraz jakie mieszkanie macie?
Lena,mamuska24, jak zdrowko...?

hej...
Ja jakos sie trzymam,troszke katar mam,ale gardlo jest ok.
najgorzej mam z nockami,dlaczego sie budze w nocy i nie moge spac?albo zasnac nie moge?zrozumialabym,gdybym w dzien spala,to wiadomo,a tak?no dzisiaj jakos spalam,ale tez nie byl to sen...,klade sie i az mi sie nie chce,bo jak pomysle o tym nocnym liczeniu baranow to...buuu:-p
Kurcze wsolczuje wam takiej pogody,u nas pieknie cieplo,slonce dogrzewa;-):tak::-)
Felidae oj cos chyba bedzie brat zazdrosnikiem?ja swojej teraz okazuje dozo milosci,a i tlumacze juz,ze kocham ich oboje,moje serce jest dosc doze i sa dla mnie najwazniejsi...razem z tatusiem;-)mam nadzieje,ze mojej corci nic sie nie odmieni,narazie jest ok.Jak widzi jakies male dziecko w wozku mowi,ze slodziak i pyta sie czy taki sam bedziemy mieli:-D
Edysiek jak to sie mowi byle do wiosny;-)czas szybko mija,a i my sie przyzwyczajamy do zimna,wiec najgorzej jest jak z bluzeczek musimy wskakiwac w kurtki...:-)dla mnie najgorsze wlasnie jest ubieranie,tyle tego,a do tego palenie w piecu,ale i do tego mozna sie przyzwyczaic i potem to juz rutyna...
fanta20062 oj to ciasto,ale nie dla mnie,owszem mam wielka ochote,ale w boki za bardzo wejdzie...a z kawy zrezygnowalam narazie:-p
agnieszka,kk hm,jakie zmiany?czyzbyscie cos planowali?
Baska_28 jak przeprowadzka?bedziesz miala dostep do netu na nowym mieszkaniu?nie wiem czy nie pamietam,ale przeprowadzacie sie do bloku?teraz jakie mieszkanie macie?
Lena,mamuska24, jak zdrowko...?

DZisiaj nie ma gorączki, alenie mogła spa w nocy, ciągle się budziła, może dlatego ze w dzien sie wyspała...ale gardło takie czerwone az bordowe...i pokazuje na buzię, na jutro nie ma sznas się dosta do lekarza więc zostaje piątek!Zobaczymy co będzie.

Witam.Podpisałam umowę klucze mam,mąż wieczorem jedzie malować pokoje i jutro mamy zamiar się przeprowadzać:happy2:

zyta tak przeprowadzka do bloku na 4 pokojowe mieszkanie:blink: Teraz w domu mieszkamy u teściów w jednym pokoju:baffled:
Dostęp do neta bedę miała bo my mamy swój net więc bez problemu.

edysiek,fanta oby się obyło bez stresów:sorry2:

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny dzieki wielkie imprezka była superowa, wybawiłam sie na całego byłam slicznym diabełkiem w swiecacych rogach :-D dzis bylismy na wizycie kontrolnej u alergologa zbadała mahego wzdłuz i wszerz nie ma zadnych wiekszych zastrzeżeń jedynie próbowac zabierac smoczek do spania( ma go tylko do zasypiania) poniewaz zaobserwowała mała wade zgryzu ;/
miłego wieczoru :-)

witam
u nas zimno brrr, dzisiaj dzien spędziłam pod kocem bo chyba mnie cos łapie. julka po antybiotyku zaczęla strasznie kaszleć,na szczęście uszko czyste, niby osłuchowo ok ale lekarz jakiś dziwny bo na mokry odrywający się kaszel przepisal jej syrop chamujący go a nie wykrztuśny- no coz bedzie się mala leczyć syropkiem z cebuli.

​Zyta zdrówka
Felidae nawet jak jest rodzenstwo rok po roku to dzieci sa o siebie zazdrosne, nie martw się na zapas a może Twój maluch Cię zaskoczy i jak urodzi się dzidziuś to bedzie super starszym bratem.
Lena zdrówka dla małej

Hej :-) babaeczki
NO młody nas zaskakuje hi hi takie pomieszanie zazdrośnika z kochającym bratem na razie... bo raz mnie gładzi po brzuchu i mówi , że głaszcze kropka ( boże jakie to słodkie) a innym razem jak czegos odmawiam to mi mówi że już go nie kocham i to dlatego. Ciekawe gdzie podsłuchał taki tekst, mam wrażenie, że edukacja w przedszkolu prze na przód, ha ha a wiedza głównie od kolegów :-) jak tu sobie z rodzicami poradzić:p
nie wiem czy sie nie powtarzam... aaa kurcze od weekendu zaczynamy sie przenosić...smutno mi bardzo...ciągle szukam pozytywów całej tej sytuacji bo takowe też są...eh, życie...
Zdrówka życzę
jak doczytam to wam po odpisuję....P.S. mały sukces jest już 10. X, a moj syn nadal chodzi do przedszkola :-) hi hi to strasznie długo jak na nas :-) kolejna rzecz do przodu...
aha co do n wynajmu mam mieszane uczucia... bo wypada sie niestety rozliczyć z liczników.. ale babka chce żebyśmy spłacili 500 zl bo od maja wzrósł czynsz o 100 a ona nie miała czasu do nas zadzwonić przez te 5 m-cy :-( nie uczciwie postępuje...ale może to tylko moja subiektywna ocena sytuacji ...Strasznie mi głupio bo mężowi powiedziałam, ze moje nerwy dyskusji z ta panią nie wytrzymają... i zrzucam an niego negocjacje co do opłat...:/ Wiem ze razem raźniej ale nie mam sił ...

Witam :-)
Felidae super, ze młody chodzi do przedszkola i nie choruje :tak: oby tak dalej. Może już swoje odchorował, w końcu duży chłopak z niego.
A co do tej babki to ja bym jej nie zapłaciła tych 500 :no: co to znaczy, że zapomniała powiedzieć. Trudno kłóciłabym się z babskiem i nie dała jej więcej ani grosza :wściekła/y: tym bardziej, że niemal Was wyrzuciła na bruk, bo jak to inaczej nazwać.
I dobrze, że mąż do niej idzie, po co Ty masz się denerwować.

reklama
Cześć dziewczyny
biggrin.gif

Melduję że żyje i że wszystko u mnie jest ok tylko zapracowana jestem bardzo,domem zajęta i rodziną...

Buziaki

Do góry