reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

hej ja jak zawsze z doskoku, bo czasu mi brakuje :-) staram sie w miarę możliwoście wszytko podczytywać :-Dodezwę sie pewnie jeszcze wieczorem :-)

Kreatorka - chwal się suknią ! dawaj link
Oto moja suknia, niestety nie jest to mój wymarzony model, ale w cenie którą mogłam przeznaczyć nic ładniejszego nie znalazłam:
sukiena.jpg

kreatorka, dobrze zrozumiałam, do ślubu idziesz?
Tak w lipcu bioprę ślub Kościelny, bo jestem po cywilnym tylko :-)

KREATORKA - dokładnie chwal się suknią ;-) niestety wszystko sprowadza się do pieniędzy ile ja bym rzeczy chciała ... eh :sorry: pocieszające jest to że młode jesteśmy możemy jeszcze do dużych rzeczy dojść i mieć nadzieje że problem kasa nie będzie nas dotyczył aż tak bardzo :-p

NIestety wszystko rozchodzi się zawsze o pieniądze, ale mamy całe życie przed sobą ( o ile świat się nie skończy wcześniej :-p) zdjęcie sukieny wrzucone :-D

Dzięki waszym wpisom dziewczyny jest mi trochę łatwiej bowiem od września muszę oddać Antosia do żłobka bo niestety muszę wrócic do pracy,strasznie to przeżywam bo nie wyobrażam sobie jeszcze tego,boję się jak on się zaklimatyzuję i w ogóle jak to będzie.A niestety nie mam możliwości pomocy ze strony babci gdyż moja mama pracuje na 3 zm. a mama Z mieszka 70 km od nas więc jesteśmy skazani na żłobek,na opiekunke nas nie stać.Boję się tego naszego ''rozstania'' bo mały jest właśnie nauczony przebywania tylko ze mną,były wyjątkowe sytuację że zostawał z moją mamą ale to max na parę godzinek nie dlatego że ja tak chciałam,po prostu nie było takiej potrzeby ani też takiej możliwości z kim go zostawić.
Myślę jednak że damy radę choć wiem że początki będą trudne pomimo że Antoś to aktywne i komunikatywne dziecko.
Ja też planuję niesługo powrót do pracy, trzeba być silną mamą :-D napewno dzieciaki poradzą sobie bez problemu z zaklimatyzowaniem sie :tak:
A ja w kinie nie byłam hm... od 3 lat, a w takim porządnym to nie byłam od 5 lat:-D
Juz sie nie mogę doczekać zeby sie wyrwać
Ja tez już wieki w kinie nie byłam... ale chętnie bym poszła, bo już czasem psychicznie wysiadam...
Dzwonili z doradztwa kredytowego i 160tyś mamy zdolność, więc troszkę za mało bo wkład własny będzie doliczony to razem 190 i brakuje 6 tys. i trzeba jeszcze dopłaty policzyć więc brakuje. Ale... w czerwcu mój T dostanie dodatkową kasiorkę + wczasy pog gruszą + 13 pęsje + dzień energetyka i wtedy bierzemy kredyt :-):-). Musimy teraz tylko z babką pogadać żeby nam mieszkanko zatrzymała :tak:. Zobaczymy co się da zrobić w tej sprawie :-D. 3majcie kciuki kochane, bo się przydadzą :tak:.
Lecimy na spacerek bo pogoda się poprawiła :p
To wiedzę sprawa mieszkania całkiem nieźle :-) trzymac kciuki za szczęsliwe zakończenie kwestii mieszkaniowej napewno będziemy :happy2:

witam się wczesną porą i zmykam

ano uciekam gdyż albowiem
a) System Eliminacji Studentów Jest Aktywny ( SESJA !!!!! )
b) mam dużo pracy - zdjęcia i projekty i strona i nurkowania i tak bym mogła jeszcze wymieniać długo...
Przyłączam się, ja pewnie też będę z racji aktywnej eliminacji zaglądać rzadziej... ale potem wrócimy wakcyjną porą i będzie lepiej :-D:tak:

hej Wam kobity .... padam na twarz ..niby weekend a ja się już boję mam tyle roboty ;/
w weekendy niestety jakoś wszystko chce sie załatwić i jest więcej roboty niz w tygodniu :baffled:
;)
znalazłam chwile w przerwie na naukę więc piszę ;)

Jaki koniec świata? też o tym słyszałam,ale niech nie kończą świata w dniu urodzin mojego dziecka :-)
My już po pierwszej skromnej imprezce ;) Wiki obrzucona prezentami była w niebie ;)
W losowaniu wybrała różaniec,później kieliszek :-D:-D
dostała nawet kawałek torta i z pomocą pieknie zdmuchnęła świeczke ;]
mam kilka zdjęć, ale niewiele,bo niestety większość dnia spędziłam w szkole i nie miałam jak ;(
wstawie innego dnia.

a z niekapkiem mała sobie całkiem nieźle radzi ;)

Sto lat dla malutkiej :-D joby nie została pijącą zakonnicą haha :-D ciekawe co moja wybierze, roczek zbliza sie wielkimi krokami :-)

reklama
rox, i jakoś tak mi Sapkowskim zaleciało:-D

ależ skąąąąd!!!! Rubik w pełnym wydaniu
o proszę

ha ha ha :-D

[video=youtube;DfgtTCaRyKM]http://www.youtube.com/watch?v=DfgtTCaRyKM[/video]

Rox ty to napewno tylko jedno to piwko strzeliłaś bo coś mi się nie wydaje:-D

JEEEDNOOOOO!!!!!!! przyrzekam :-)

Kreatorka

sukienka bardzo ładna :-) góra u mnie na 5+ .. natomiast z racji że sama nie mniej bezowatą suknię ślubną miałam - drugi raz bym się na taką nie zdecydowała hihi niewygodnie mi było ;]

Ostatnia edycja:
dziękuje dziewczyny za życzenia :-):-):-)

już po ciężkim weekendzie... teraz zaczynam praktyki zawodowe w szpitalu. Więc lekko nie będzie...
Jeszcze się z moim K. pokłóciłam,oczywiście przez moich teściów.. i z tej złości nawet sobie zapaliłam papierosa.. ( mimo,że nie pale ).

co do ślubu... my też mamy tylko cywilny,ale za jakieś 2 lata chcieliyśmy też wziąśc koscielny tylko musimy nazbierac na wesele ;]]]:-D

kreatorka - śliczna sukienka !!!

Kreatorka góra od sukienki jest piękna, dół nie w moim guście ale na szczupłej osobie fajnie wygląda:-)

Ślub Kościelny w moim wydaniu to temat rzeka :-D zawsze mam tysiąc innych rzeczy na które przeznaczyłabym taką kasę, tym bardziej że w razie czego to jesteśmy zdani tylko na siebie jeśli chodzi o finansowanie imprezy.

Chociaż nie mówię, nie marzy mi się biała suknia, piękna sala weselna etc. ale to za kilka lat i 20 kg mniej :-D

My robimy ślub od razu z chrztem, więc koszty wychodzą na jedną imprezę nie na dwie :-D to zawsze jakaś różnica, zdecydowałam sie na taką sukienkę, bo takie proste to jakoś mi nie podchodzą wyglądowo :-) mi zdecydowanie nie było dobrze w "skromnych" sukienkach, mam nadzieję, że jeszcze schudnę do swojej sukieny :-):tak:

rox ok wierzę Ci :-D, wyglądaliście przepieknie
kreatorka śliczna suknia,my też chcielismy wziąć ale cywilny razem z chrztem małego ale niestety za późno wpadlismy na ten pomysł a szkoda bo chrzest nam się naprawdę udał nawet orkiestra była hehe.
mamaWiktorii nie złość się kochana ja też zaczęłam znowu palić jak się wkurzyłam:zawstydzona/y:

Dziś cały dzien byliśmy z Antosiem w gościach u mojej cioci więc jakoś nam zleciało,jutro zamierzam ogarnąć chałupkę i spacerek zaliczyć z Antosiem.
Kurcze zła jestem bo szwagier wisi nam 2000 zł a nam się kasa skończyła a gdzie tu do 10 ech życie...

Cześć dziewczyny!
Ja dziś tylko na chwilkę. Nie mam na nic czasu ostatnio, szukamy dogodnego banku, który udzieli nam kredytu i policzy oprócz pensji zasadniczej dodatki. W sobote byłam z moim T w kinie na "Piratach z Karaibów IV - Źródło młodości". Wróciliśmy po 1 i już całą nockę nie spałam, bo Kuba dostał gorączki i zaczoł wymiotować :-(. Wczoraj cały dzień gorączka się utrzymywała, dostał kataru, a dziś zarejstrowałam się do lekarza ale dopiero po 13. Biedak dalej ma gorączkę.:tak:. Mam nadzieję, że wszystko się uda z tym kredytem. Teraz najważniejsze by mały wyzdrowiał.
Miłego dnia i spokojnego popołudnia!

reklama
Dzień dobry :-)
U mnie weekend udany udany :-) jedyne co to pogoda taka se czekam na upały uwielbiam upały a póki co jeszcze na krótki rękawek za zimno :dry:

Dzisiaj dostałam maila z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną do pracy bo jakoś tydzień dwa temu CV wysłałam ale kurcze kicha jest bo w czerwcu na 5 dni wyjeżdżam z tego jeden będzie pracujący i ciekawe czy nie będą mieli z tym problemu a wyjazdu nie odwołam bo do Pragi jedziemy rodzinką na mamy urodziny okrągłe i już hotel opłacony itp :dry: no nic na 15 pójdę 3majcie kciuki :-p

KREATORKA - Suknia bardzo ładna :-) co ty marudzisz :-p

ROX - ale ślicznie wyglądałaś fajny rudzielec z Ciebie :-p :-p

FANTA - zdrówka dla Kubusia ! też chcę się wybrać na Piratów ale póki co kasy brak :dry: ale pewnie długo będą grali bo słyszałam że film fajny :-)

Co do ślubu to jak już będę brała to tylko cywilny :-)

Do góry