reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

A ja w kinie nie byłam hm... od 3 lat, a w takim porządnym to nie byłam od 5 lat:-D
Juz sie nie mogę doczekać zeby sie wyrwać

fanta to malutka kuchnia z tego co piszesz, jak wynajmowaliśmy to tez mieliśmy małą, tak że jak ja byłam to mój T już się nie mieścił, a jak w ciąży byłam to już w ogóle było śmiesznie:-D. Oby wam z tym mieszkaniem wypaliło

reklama
Umi, Dziękuję. Kciukasy się przydadzą. Zobaczymy co nam dziś "fachowiec powie. "Ja teraz będę szła do kina <znów :-D> ale na Piratów z Karaibów. Uwielbiam ten film :tak:. Kuchnia nie jest duża ale ustawna. My na wynajętym mieliśmy zazwyczaj anex kuchenny... Więc jak ja byłam w "kuchni", to już dla T nie było miejsca :-D i miałam zabujczą kuchenkę gazową <turystyczną> na dwa palniki :-D. Więc kuchnia jest jako taka i to jest najważniejsze :tak:
Kochane mam prośbę o wypełnienie ankiety Pana Sławka: http://www.ankietka.pl/ankieta/57027...-rodzicow.html
oraz polecam jego blog:
at DobryTata.waw.pl
Z góry dziękuję ślicznie
yes2.gif

Witam , witam :-) widze ze maly ruch :tak:

My niedawno wrocilysmy z Ala z miasta , kupilam Jej ladne sandalki :tak: chcialam kupic tez jakies elegenckie sandaly do kosciola (białe) ale nic nie bylo
no.gif

sobie kupilam sandalki srebne i srebna kopertowke do fioletowej sukienki :-)

Bylam z Ala tez u lekarza (od kilku dni popuszczala w majtusie a wczoraj Ja pieklo a ze w sobote wesele to wolalam nie czekac ), dala mi skierowanie na mocz (jutro rano trzeba pojechac) , przepisala mi furagine i odrazu zrobila bilans 4 latka :tak:

Ala wazy 19,5 kg a wzrost 107 cm , wszystko super bo i sluch Jej sprawdzila , oczy ,tylko zauwazyla ze Ala czasem lekko glowa schyla na bok
sorry2.gif
dry.gif
mam poobserwowac przez pare tygodni i jak tak dalej bedzie robic to kazala isc do poradni okulistycznej bo zle wplywa to na oczy i pozniej na rehabilitacje zeby pokazali pare cwiczen
shocked2.gif
dry.gif
no i ma wystajace lopatki
sorry2.gif

Wie ktos moze ze jakos samo to zniknie czy jednak trzeba cwiczyc ?

Nie chce mi sie nadrabiac bo glowa mi peka od slonca :-)

Dzwonili z doradztwa kredytowego i 160tyś mamy zdolność, więc troszkę za mało bo wkład własny będzie doliczony to razem 190 i brakuje 6 tys. i trzeba jeszcze dopłaty policzyć więc brakuje. Ale... w czerwcu mój T dostanie dodatkową kasiorkę + wczasy pog gruszą + 13 pęsje + dzień energetyka i wtedy bierzemy kredyt :-):-). Musimy teraz tylko z babką pogadać żeby nam mieszkanko zatrzymała :tak:. Zobaczymy co się da zrobić w tej sprawie :-D. 3majcie kciuki kochane, bo się przydadzą :tak:.
Lecimy na spacerek bo pogoda się poprawiła :p

Fanta – oby udało wam się w takim razie zaklepac to mieszkanko ;)
My mamy póki co jeszcze mniejszą zdolność kredytową przez to,że nie pracuję.

Polna – jeśli mam coś doradzić to może konsultację z ortopedą lub rehabilitantem,chociaż na tym etapie to chyba jeszcze nie jest konieczne. Jak będziecie na tych ćwiczeniach to zapytaj ;)
Wystające łopatki same w sobie nie są wadą, ale nie dużo brakuję by się stały. Patrz na postawę w trakcie chodzenia, siedzenia swojej córki,żeby nie zaczęła się garbić. Bo do skoliozy u takich dzieci niedaleko,a bardzo dużo dzieciaków się z tym boryka.

Witam ja od rana poza domem ;-) Nina do przedszkola a ja z mamą na siłownie na Vacu sobie pobiegałam później na solarium sprawy na mieście poszłam pozałatwiać po Ninę później rentgen zęba bo jutro na to wyrwanie idę :dry: no i teraz wpadłyśmy do domu na obiad zjemy i uciekamy jeszcze na trochę na dwór póki tak ładnie :-)

JUSTYŚ - pierwsze dni będą na pewno ciężkie ale musisz zrozumieć że Tobie z tym gorzej niż małemu bo jemu na pewno się spodoba że może pół dnia z dziećmi się bawić ;-)

GOSIA - witamy witamy i zapraszamy :-p

EDYSIEK - ja stracić na wadze nie chce bo jestem z niej zadowolona chce poćwiczyć sama dla siebie dla kondycji i żeby wszystko było takie zbite ładne itp no i walczę z cellulitem muszę do dermatologa się udać bo mam straszny cellulit a z wagą nie mam problemu wręcz przeciwnie długo starałam się przytyć a tyłek cały w dziurach i nie wiem o co chodzi :dry: ty to masz dość ruchu :-D ja to leń leniowaty wszędzie samochodem :-p

NAJA - :-D ... to do "napisania" :-p

LOLKAK - u mnie to inna sprawa bo ja ćwiczę nie tylko dla siebie mamę muszę przypilnować bo się strasznie zapuściła a we dwójkę zawsze raźniej i ją gonie do ćwiczeń i przy okazji siebie :-p więc ja mam misję specjalną :-D :-p

FANTA - :-D chciała bym tego gościa zobaczyć :-D kuchnia to ważny element domu ja bym nie kupiła domu z kuchnią która mi się nie podoba ;-) chyba że jest możliwość żeby ją przerobić ;-)

POLNA - ja miałam wystające łopatki i chyba już nie mam :-p jakoś nikt ani ja sama mi na to uwagi nie zwrócił :-p i nic z tym nie robiłam no ale lepiej się dopytać co i jak ;-)

Femme ja to bym na basen się ruszyła-to jedyna forma ćwiczeń z której tak szybko nie odpadnę z powodu braku zapału ;-) ale też przydałby się jakiś kompan do towarzystwa :dry:

Fanta oby babcia przetrzymała lokum;-) A duże to mieszkanie?

mamawiktorii miałam się o coś Ciebie zapytać ,ale nie pamiętam o co ;-):-D

reklama
rox wlasnie czemu?;p
lolkak a jak jestes w pracy to co mala butli nie dostaje???.... jakies serki cos wcina? chrupki?

zapomniałam dziekuje dziewczyny za mile przywitanie:zawstydzona/y:;-)

Do góry