reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

upal,upal,goraco jak nie wiem co....glowa mnie dzisiaj po poludniu zaczela pobolewac,tabletek boje sie jakis wziasc:rofl2:zreszta na moje samopoczucie dokladac jeszcze dodatkowe lekarstwa,boje sie...ostatecznie jak juz nie wytrzymam to cos w malej porcji wezme...
agnieszka.kk ja jakas naprawde niedouczona jestem,nie wiem jak sie przeglada zdjecia w twoim blogu:zawstydzona/y:tylko jedno widzialam z wakacji...
fanta20062 i jak z ta praca?jest szansa?
mamuska24 a ja dzisiaj poszlam na taka latwizne z obiadem:zawstydzona/y::-Dziemniaczki z jogurtem;-)akurat jeszcze mialam troche w domu mlode ziemniaki,goraco wiec sie nie wysililam,tylko teraz na kolacje nie wiem co wymysle;-)moze ktoras cos podpowie???chociaz nie wiem na co mam ochote:zawstydzona/y:
ide sie poloze...
pozdrawiam wszystkie te wymienione i nie wymienione;-)

reklama
u mnie dzisiaj na kolacje zapiekanki tzn takie mini bo bułeczki z wedlinką i serkiem żółtym a mała pewnie to poleje sobie keczupem a ja bede miała z głowy. na szczęście małż tez się tym zadowoli:happy2:

Zyta no to poprawy samopoczucia ci zyczę, wiem jak to jest jak głowa peka a ja także nie lubę brać tabletek wiec zwykle się męcze ,chyba ze już jest nie do wytrzymania to nie mam wyboru.

Dziewczyny w pracy istny dom wariatów ha ha ha ale nic to.. jakoś trzeba dać rade:-)
Za tydzień też będzie jazda...:-) ha ha chyba muszę zacząć sie z tego śmiać :-) bo szkoda łez na tą ludzka złośliwość.
Nie uwierzyc ale strułam się bobem :-( no jakoś tak dziwnie smakował, ale trochę mi się przesolił i nie byłam pewna...a jednak. Noc koszmarna najpierw budzą, a jak sie uspokoiły pioruny to mnie zaczęło ganiać, myślałam, że z domu nie wyjdę...Pomógł stoperan...ale jak to sie mówi jak sie jedną dziurę zatka to druga się pcha. Więc nudzi mnie dokumentnie cały dzień...
3 dni temu był makaron z sosem truskawkowym. wczoraj fasolka szparagowa, Ja dziś odpuściłam obiad więc M dostał fasolkę ziemniaki i sadzone jaja, a młody rybe :-) a na kolacje naleśniki :-) Teraz się nienadawaniam herbatką...:-)
A JUTRO koniec tygodnia, ide z koleżankami do Heliosa na kino kobiet...:-) matko odprężę się zapomnę na chwilę o tym cyrku pełnym małp :/
w ciązy najlepiej paracetamol :-) jeżeli trzeba a jak boli to normaln adawkę żeby nie trzeba było powtarzać... :-)
Fanta trzymam kciuki....
Agnieszka kk hmm chyba Cię nie mam na FB

wiecie co dobre na bol glowy;-)?wyjscie z domu:-Dnie no kolezanka zadzwonila,zeby przyjechac na basen,wiec szkoda dzieca zabralam sie spakowalysmy sie i uciekamy z domu,hm troche pogadaly,wiec i zapomnialam o bolu:-pnie tak na powaznie,to zeczywiscie troche mi pszeszlo,obylo sie bez tabletek...,moze to i kwestia nie myslenia o bolu???;-)teraz jeszcze troche boli,ale spac mi sie chce niesamowicie,wiec uspie to...:-p
druga sprawa wiecie jak dziewczyny sie biora za wymiane wody w basenie,to i wydarzyc sie cos musi...tak zesmy wymienialy,ze dwie dziorki sie zrobily na dnie,hm te co zauwazylysmy,zobaczymy co bedzie jak wode wlejemy,umowilysmy sie na sobote,coby wody wlac...ale zapowiadaja cos deszczowy weekend,no nic mam akurat cos w domu jakis klej,tj.cos do klejenia takich przypadkow,wiec trzeba to zalatwic...
a napewno musimy kupic pompke do wypompowywania wody,bo takowej chyba nie bylo przy basenie(chociaz wielki to jest)znajoma tak zakrecona,ze nie pamieta co bylo przy nim...

felidae i zalatwilas sprawe;-)a z bobem to smaka mi zrobilas,ze chyba sie wsciekne:-ptaka ochote mam,a tu juz nie znajde,pytalam nawet cioci mojej,mowi ze sie skaczyl:-(;-)
kurcze Michal zjada rybe???
mamuska24 moja laskawa corka wedliny nigdy nie zjadla,jak miala rok to owszem wziela do buzi,ale zaraz wyplula:-pi do tej pory nawet sprobowac nie chce,a kupowalam najrozniejsza...zje kielbaske polska oczywiscie,parowki:dry:i salami takie cienko krojone...
troche jest to dziwne jak gdzies jestesmy i ktos chce jej dac kanapke,to ta nie wezmie ani z wedlina ani nawet z maslem,tylko suchy chleb ewentualnie:-pno ale jakby co,to akurat chleba w domach nie braknie wiec i problemu z nia niema;-)dobrze wyglada,wiec sie tym nie martwie:-p;-):-D
ach sie rozpisalam ide zobacze kto na gg i zmykam spac:happy2:

agnieszka.kk ja jakas naprawde niedouczona jestem,nie wiem jak sie przeglada zdjecia w twoim blogu:zawstydzona/y:tylko jedno widzialam z wakacji...
zyta słonko nad zdjęciem u góry jest ikonka dalej klikasz i przeglądasz :tak:
Agnieszka kk hmm chyba Cię nie mam na FB
Felidae to ładnie się załatwiłaś tym bobem ;-):-D
Dobrze że już wszystko ok :tak:
To Ty miałaś na zdjęciu w tle spongeBob ? jeżeli tak to mam Cię kochana :tak:

Jestem wykończona,uciekam spać!
Dobranoc

Witam :-)
Fanta wiadomo coś z pracą siostry ?
Felidae masz rację lepiej się pewnymi rzeczami nie przejmować, a zwłaszcza tymi na które nie mamy wpływu ;-)
Zyta moja też nie jada kanapek z wędliną, w ogóle nie jada wędliny no i kanapek też nie :rofl2: Czasem od święta zje z serem żółtym albo tosta i to też tylko z serem. Chlebek suchy to tak :tak:
Wędlin nie jada, ale mięcho lubi - takie obiadowe
Z ryb jada takie złowione przez tatę :tak: albo paluszki rybne.

U nas dalej pochmurno i kropi :crazy:

Cześć dziewczyny!
Siostra była na rozmowie kwalifikacyjnej i było z nią jeszcze 6 innych osób. Po pół godzinnej rozmowie typu czy ma pani/pan męża, żonę, dziecko, z kim pani mieszka, dlaczego sama, uczy się pani, studiuje, jaka jest pani religia :szok: <serio!!>. Wszystkim podziękowali i powiedzieli, że do wybranego kandydata się odezwą. Masakra. I wyobraźcie sobie, że takie pytania zadają osobą chcącym pracować w kawiarni :-D. Młoda się załamała :-(. Nie mam już na nią pomysłów. Mam nadziej, że coś się ruszy. Ma iść na 4 nocki na inwentaryzacje i sobie chociaż troszkę dorobi. Liczymy na mops, bo nie zdąży do 10 uzbierać na czynsz.
Także znów kiszka.
Miłego i spokojnego dnia!

Witajcie!
Fanta
masakra z taką rozmową ale trzeba mieć nadzieję :-(

Może być mnie mało w najbliższym czasie bo niestety nie wyrabiam się ze wszystkim praca,dom,rodzina itd.
Alan przed zakończeniem szkoły ma teraz dużo imprez i trzeba z nim chodzić bo szkoda aby dziecko nie korzystało.
Po woli przygotowuję się także do urlopu w Pl.Trzeba wszystko zorganizować i ogólnie dużo spraw z tym mamy do pozałatwiania także będę zaglądała w miarę możliwości.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!
U nas pada ehhh :dry:

Hej hej,

ja się dzis najeździlam z dzieciakiem po mieście, bylam z małą u lekarza, bo od 2 tygodnia życia ma krostki na twarzy. Na poczatku były to białe pryszcze, a teraz to małe czerwone grudki, pediatra twierdzila że to trądzik niemowlęcy, a dermatolog dzis powiedziała, że ona żadnego trądziku nie widzi i że to podrażnienie od śliny, tyle ze dzicko ślini się po brodzie a nie po policzkach calych:sorry2:, przepisala jakiś drogi krem i tyle...miałyście może doświdczenia z czyms takim?
Jako, że zostaje mi jeszcze tydzien wolnego przed wielkim powrotem do pracy to chce chyba zrobić wszystko co mozliwe, chociaż i tak nie moge za wiele zrobić na zapas....
Felidae, kino kobiet? Co dobrego grali? To jakaś powtarzalna impreza? No i nie dawaj się w pracy :blink:

Myślimy z M o jakimś wyjeździe nad polskie morze, znacie jakieś dobre miejsca na wakacje z dzieciakami ?

ah i jeszcze, zapomniałam dodać, że są wyprzedaże w Smyku (chociaż to pewnie tylko ja tak rzadko jeżdze do sklepów, że dzis się dopiero o tym dowiedziałam :))

miłego wieczora :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochani!

W końcu zaczęłam weekend
yes2.gif

Chwilę po wyjściu z pracy dostałam telefon z Polski,przestraszyłam się ogromnie,myślałam że jakieś złe wieści nadchodzą
unhappy.gif
lecz nie kochani,muszę się wam pochwalić ze będę ciocią
laugh.gif
laugh.gif
bardzo się cieszę!!! Brat dzwonił że bratowa jest w ciąży,super na luty ma termin.Może to głupie ale już kocham ich okruszka i po cichu liczę że zostanę matką chrzestną
p.gif

Łza mi się w oku kręci,poliki mam spuchnięte od płaczu,nie umiem przekazać wam mojego zadowolenia mimo iż to nie moje dziecię ale jestem mega szczęśliwa
laugh.gif
happy.gif

Aneta mój Alan miał coś podobnego,najpierw miał zdiagnozowaną skazę i dostaliśmy inne mleko a jakiś czas potem podobno miał trądzik niemowlęcy,też mieliśmy maść ale nie pamiętam jaką :sorry2: pomogło lecz do teraz Alan ma zaczerwienianą skórę na buzi i musimy uważać z kremami.Podobno z biegiem czasu minie:)

Do góry