jasne już podaję
szkl ryżu
2 szkl mleka
1 łyzka cukru
gotować na malutkim ogniu żeby ryż się nie przypalił(ja wyłaczam jak mleko się zagotuje i przykrywam, potem jeszcze w zależności czy ryz jest juz miekki gotuje i wyłączam tak kilka razy)
5-6 jabłek startych na grubych oczkach, smażę z odrobiną cynamonu.
ryż dziele na 2 częsci jedna daję na spód naczynia żaroodpornego -potem jabłka- druga częsc ryżu- posypuję cynamonem -i jeszcze na wierzch odrobina masła (żeby ryż z wierzchu podczas pieczenia nie zrobił się zbyt suchy)
zapiekam pod przykryciem ok 20min. podaję ze śmietaną, moja mama zawsze daję kremówkę do tego ale ja wolę kwasna śmietanę.
smacznego.
szkl ryżu
2 szkl mleka
1 łyzka cukru
gotować na malutkim ogniu żeby ryż się nie przypalił(ja wyłaczam jak mleko się zagotuje i przykrywam, potem jeszcze w zależności czy ryz jest juz miekki gotuje i wyłączam tak kilka razy)
5-6 jabłek startych na grubych oczkach, smażę z odrobiną cynamonu.
ryż dziele na 2 częsci jedna daję na spód naczynia żaroodpornego -potem jabłka- druga częsc ryżu- posypuję cynamonem -i jeszcze na wierzch odrobina masła (żeby ryż z wierzchu podczas pieczenia nie zrobił się zbyt suchy)
zapiekam pod przykryciem ok 20min. podaję ze śmietaną, moja mama zawsze daję kremówkę do tego ale ja wolę kwasna śmietanę.
smacznego.