reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

no co do kawki to ja już po 2-óch więc na razie odpuszczę sobie trzecią, :sorry:

nie mam normalnie dzisiaj wena na wyjście z domu, z chęcią nic bym nie robiła, ale mimo że za chwilę bedzie padać trzeba brzdąca na dwór wziąść i jeszcze na zakupki [polecieć- tak więc ja mykam ale zajrzę do was później.

reklama
...a mnie dobija ta pogoda,zimno,wiatr,dobrze ze jeszcze nie pada...ale to sa chyba chwile bez deszczu,tez na zakupy by sie i mi zdalo wybrac,ale ja to nie lubie przy takiej pogodzie,zobacze po obiedzie...
co do kawy to wlasnie mleka nie mam:-(a do sklepu kawalek drogi,wiec narazie jedna,ktora rano wypilam wystarczy;-)
mamuska24 jakie ciasto upieklas???
agnieszka.kk no,no wyjazd na Majorke fajnie macie...

a my pewnie wakacje nad morzem spedzimy...do Polski hm wielka niewiadoma,kiedy pojedziemy...
Edysiek co dzisiaj robisz???ja chyba dzisiaj sobie odpuszcze wszystko zrobie sobie dzien lenia...no najwyzej przewieziemy sie na zakupy,ale to przyjeme...
Felidae ciekawe jak nad morzem,patrzylam pogode to chyba nie za ciekawa...

ide do obiadu,dzisiaj mam kotlety mielone...kopytka...:-p

U mnie też pogoda ponura :dry: zimno jakby jesień była...
Najlepiej to bym w domu się zaszyła pod kocem i z kubkiem cieplej kawy.

Mamuśka udanych zakupów :tak:
Zyta tak Majorka przed nami,z utęsknieniem czekam na odpoczynek :tak:
Ale u Ciebie pysznieee kotlety,kopytka o boże jak Ja dawno nie jadłammmmm:szok:

witam sie i ja czy moge dołaczyc do was ?

mam 29 lat skonczone jestem mama jedynaczki :biggrin2:
po ponad 5 latach staran udało sie wreszcie ale okres ciazy był ciezki okupiony strachem i bolem

na razie nie zamierzam zachodzic w ciaze z drugim dzieckiem

po 1 dobrze mi tak jak jest
po 2 najpierw musze zrobic "pozadek" ze soba i przejsc operacje
a po 3 pierwsza ciaze straciłam (
ciaza z Nicola była bardzo cieza lekarze oceniaja to jako cud ze wogóle Nicola urodzila sie (gdzies to kiedys pisałąm )

wiec mowie mezowi ze jak skoncze 35 lat to wtedy zaczne myslec o rodzenstwie dla Nicoli heh

a po 3 nieukrywam ze z jednym dzieckiem jest lzej chodzi np o fundusze

po prostu nie stac nas na drugie dziecko nawet gdybysmy chceli teraz je miec

nikt mi nie powie ze przy 2 jest łatwiej bo may ciuszki po pierwszym

ale mnie to bzdura

bo owszem ale ciuszki i tak trzeba kupic nowe chociazby do szpitala

nie wspomne juz o pampersach mleku itp

a jak dziecko bedzie chorowite np skaza alergie

to wszystko kosztuje

pozdrawiam wszystkie jedynkowe mamy i nie tylko

Ostatnia edycja:
Zyta nic wczoraj nie upiekłam, miałam dzisiaj ale jak wróciłam do domu i jeszcze raz zerknęłam do przepisu to się okazało że nie mam wszystkiego,więc chyba upiekę tego Pleśniaka-co Edysiek podała.

jak na razie zapiekam(dziwne słowo) córci ryż z jabłkami i cynamonem bo nie mam pomysłu na obiad.

Pchełka witaj!

Pchełka witaj wśród mam jedynaków :-)
Ja dzisiaj po pracy ugotowałam zupę i pojechałam do koleżanki na kawę. I tak jakoś dzień zleciał ;-)

witam nowa mamusie
ohh dziewczyny to sa wlasnie uroki słowa pisanego ale na to nic nie poradzimy. ja fb nie posiadam mam jedynie nk
miłego wieczorku

Pchelka witaj!!!
gratuluje corci mocno wyczekiwanej,i trzymam &&&& za nastepne powodzenia,te zdrowotne,i jesli zdecydujesz sie na drugie dziecko oby ciaza przebiegala bezproblemowo...

Ja musze wam powiedziec dziewczyny,ze chyba jestem juz wiecej za drugim dzieckiem,jak uda nam sie to chyba zaczniemy jakies staranka...;-)ale puki co narazie zostaje tu z wami;-):tak:
u nas po poludniu pogoda sie poprawila,nawet sloneczko wyszlo,wiec szybko zapakowalysmy sie w samochod i na zakupy:rofl2:ale szybko zesmy wracaly bo lody kupilysmy,a jeszcze dluzsza droga musialysmy jechac,bo remonty...
potem jeszcze okno jedno+okiennice umylam a teraz jestem mega zmeczona:zawstydzona/y::eek:
mamuska24 ryz z jablkami moje jedno z ulubionych smakolykow:tak:
aaaa zmykam milego wieczoru...

Pchełka Witaj :-)
Zyta z całego serce życzę Ci drugiej pociechy ;-)

Nie będę ukrywać że w przyszłości także myślimy razem z mężem o jeszcze jednym potomku.
Może dla co nie których to dziwne ale ułożyliśmy z mężem plan że z końcem roku 2014 kupujemy w Uk dom a gdy tylko kupimy dom zaczniemy starać się o dziecko.Także Ja ze staraniami piszę się na rok 2015.Jak się uda to się uda a jak nie to będę dziękowała Bogu że mam choć jedno dziecko :tak:Będę miała wtedy skończone 29 lat.Dobry czas na kolejne dziecko ale i można powiedzieć że prawie ostatni dzwonek.Daje sobie czas do 30,31 lat potem koniec starań.
Na chwilę obecną nie planuję rodzeństwa dla synka i dlatego znalazłam się u was :tak:
Mam nadzieję że za parę lat gdyby się udało to mnie nie wygonicie stąd? :-D:-D

reklama
Do góry