reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

agniecha_bebecha pisze:
hej, a czy To jakiś zwyczaj życzeń-wierszyków z okazji komunii ,którego nie znam ??
happy.gif

hm akurat corka jednej z nas,a dokladnie corka Edysiek,dzisiaj ma wlasnie pierwsza komunie,wiec i zwyczaj,i kultura itp. nakazuje,zeby zlozyc zyczenia
,a sklada ten kto chce...wiec...

reklama
Edysiek :-) mam nadzieję, ze sie imprezka udała na 100 fajerek było miło rodzinnie i uroczyście za razem :-)
przepraszam że Was zaniedbuję ale trafiłam na super książki które mnie pochłaniają....młody w środę ma urodziny więc robimy mała rodzinną imprezkę w tygodniu bo w sobotę jedziemy nad morze...

Dokładnie 5 lat temu byłam ociężała po wielkim grilowaniu :-) a od nocy z poniedziałku na wtorek zaczęło sie nie winne to co skończyło się wielkim hukiem w środę o 20 z minutkami :-) dokładnie ten sam układ dni co 5 lat temu :-) ahh

Bry!
Wpadam się przywitać. Wybaczcie, że częściej mnie nie ma niżeli jestem ale brak czasu. Małż za 2 tygodnie w delegację 2tygodniową wyjeżdża więc wieczorami raczej będę okupowała BB :-D.
Edysiu, Angelika miała wczoraj pierwszą komunię <nie byłam pewna ale wiedzę, że dziewczyny piszą że miała :tak:>.
Angeliko:
Z okazji przyjęcia Sakramentu
Pierwszej Komunii Świętej
składam serdeczne życzenia:
aby Pan Jezus który zamieszkał w Twoim sercu
był Twoim najlepszym przyjacielem.
Miłego dnia dziewczyny.

Dziękuję w imieniu Angeliki za życzenia.
Impreza się udała, córcia szczęśliwa, a ja byłam dumna i łezka w oku się zakręciła.
Teraz muszę ten cały bałagan ogarnąć, ale dziś i jutro mam wolne.
Zajrzę później i dam zdjęcia.

Edysiek super,ze impreza komunijna udana,Angelika zadowolona...napisz jaka pogode mieliscie...
acha i co glownie mnie interesuje to prezenty,ale nie tak ze jestem ciekawa,ale za rok ja mam komunie i nie wiem na co mam sie szykowac,nastawiac...poprostu nie jestem w temacie tym...
A ze bylas dumna to napewno,ja tez jak jestem na jakiejs uroczystosci wiekszej to lezka w oku sie kreci,oj kreci,a tu jeszcze swoje dziecko to ja bym chyba doslownie plakala...
;-)
Felidae nie zaniedbuj nas,no i to morze zazdroszcze ja jeszcze czekam...
fanta20062 ha na swoim nowym mieszkanku malo cos do nas zagladasz??
:-p;-)moj m wczoraj wyjechal na dwa tygodnie i ja doslownie nie umie miejsca znajsc,jeszcze ta pogoda,doslownie fatalna...
Pozdrawiam wszystkie mamuski,potem sie jeszcze odezwe,ide cos popracowac
:-D

Zyta, ciągle coś jest do zrobienia. Teraz obmyślam projekt szafy na przedpokój <mamy nietypową wnękę 115 cm> i szafy nie możemy dostać. Największa taka co nam pasuje to 105 cm :dry:, a te 10 to było nie było dużo jest i zawsze coś się tam upcha ;-). Kupi się materiał i małż mi zbuduje jak wróci :-D. Tylko muszę wszytko powyliczać co potrzebuję i zorientować się cenowo. Oprócz tego jeszcze pasa uczę załatwiać się na dworze i wychodzę z nim co 2 godziny... No i wiecznie coś :-D.
Edysiu, no to jak ogarniesz co musisz, to zajrzyj do nas i się pochwal ;-).
Felidae, co ciekawego podczytujesz, że Cię tak wciągło?

hm akurat corka jednej z nas,a dokladnie corka Edysiek,dzisiaj ma wlasnie pierwsza komunie,wiec i zwyczaj,i kultura itp. nakazuje,zeby zlozyc zyczenia
,a sklada ten kto chce...wiec...
hm akurat wiem ,że córka Edysiek ma komunie bo z powodu życzeń dla jej córki zapytałam o nie. Ponadto jestem zdziwiona i pytam bo u nas ( mam na myśli region) nie składa się życzeń jeśli na uroczystości się nie jest więc nie sądzę,żeby to z kulturą miało coś wspólnego. Przytyk w moją stronę był niepotrzebny.

Edysiek to super że impreza sie udała, no i wielki podziw że sama wszystko przygotowałaś:-)
Fanta no w końcu się pojawiłas ,trochę do nas nie zaglądałaś.
Agniecha
nie składa się życzeń jeśli na uroczystości się nie jest więc nie sądzę,żeby to z kulturą miało coś wspólnego.

każde zkładanie życzeń komuś w jego waznym dniu jest wynikiem kultury osobistej i nie ma to nic wspólnego z tym czy się było na imprezie czy nie.raczej niemożliwe byłoby żebyśmy były na komunii Angeli. pomijając fakt że znamy się tylko wirtualnie to i tak dośc dużo o sobie wiemy i właśnie chyba kultura podpowiadała ,,mi ,żebym złozyła życzenia Angelii.;-)
na pewno Edysiek nie była na nas zła że napisałysmy te wierszyki.

a poza tym np. moja mała jak siedzę na forum to mówi że ,,mama rozmawia z e-ciocią, jak dziewczynom to na pisałam że ich tak nazywa to były zadowolone ,bo jakby nie było tyle wiecie o nas a my o was że możemy się nazywac wirtualnymi ciociami lub kloleżankami mimo iż w realu nawet się nie znamy.:-) to i zyczenia są czymś miłym.

Ostatnia edycja:
agniecha _bebecha pisze:
hm akurat wiem ,że córka Edysiek ma komunie bo z powodu życzeń dla jej córki zapytałam o nie. Ponadto jestem zdziwiona i pytam bo u nas ( mam na myśli region) nie składa się życzeń jeśli na uroczystości się nie jest więc nie sądzę,żeby to z kulturą miało coś wspólnego. Przytyk w moją stronę był niepotrzebny.
to akurat nie byl przytyk...
a zaczne od poczatku,wiec jestesmy na forum bb,czyli w wiekszosci ba nawet tylko dotyczy sie tematu dzieci...rodzin...
(ufff,nie lubie takich sytuacji)
czyli jak ktos obchodzi jakas wazna date,rocznice,urodziny,imieniny itp.wiec sie sklada zyczenia...
agniecha_bebecha moze jest jakas niejasnosc,no coz w twoim regionie tego zwyczaju nie ma,wiec nikomu tam tez nie skladasz zyczen,ale juz skoro jestesmy na bb,i panuje tu taki zwyczaj to jak najbardziej mozna to uczynic...,twozymy jakas grupe i fajnie by bylo zebysmy sie trzymaly...

a co do zwyczajow to w zupelnosci sie z toba zgadzam,ogolnie w Polsce jest temat zyczen tabu,czy jak tam to nazwac,z mojego oczywiscie punktu widzenia...
Natomiast jak wczesniej pisalam na bb skladamy sobie zyczenia,w zaleznosci od okazji,hm jak twoja coreczka bedzie obchodzila roczek to tez tak uczynilybysmy...(jesli chcesz)

A tak na podsumowanie we Wloszech skladaja zyczenia nawet jak ktos sobie kupi np.samochod,czy nawet na wiadomosc o ciazy juz skladane sa najlepsze zyczenia...
wiec w zupelnosci cie rozumie,bo dla mnie na poczatku to tez bylo dziwne,oczywiscie oprocz forumm bb,bo tu skoro juz sie zarejestrowalam to dostosowuje sie do sytuacji...
Ja przepraszam cie jeli cie urazilam,wcale na mysli nic zlego nie mialam...

reklama
Mamuśka, oj ja tak z doskoku dziś ;-). Teraz młodego spać położyłam i prasuje zaraz za obiadek się wezmę, z psiakiem już też byłam. I chyba zrobię sobie kawkę ot tak dla przyjemności :-D.
Któraś chętna na filiżankę dobrej kawki? ;-)
Agniecha nie ma co się obruszać ;-). Ja np nie jestem wierząca ale co to ma do rzeczy? Składam życzenia jak wszyscy, u komunii byłam, boże narodzenie obchodzę, bo tradycja po za tym dla męża i syna ale w kościele mnie nie zobaczysz ;-) więc widzisz :-D
Zyta, my kupiliśmy samochód :-p gdzie życzenia?? :-D:-D:rofl2:

Do góry