reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

SORKI
wielkie
u mnie kanał z pracą... maszyna nawala, martwimy sie z koleżankami, a że kilka spoza miasta a inne lebiody ( w sumie ja z nam co drugie słowo) z anglika to ja jeżdżę.. bo mam blisko...do tego młody smarkul siedzi cały tydzień w domu i masakrycznie wynudzony, wiec przychodzę, robię obiad i zaprzęga mnie do zabaw..wszelkiej maści :-) to chyba jedyna wada jedynaka :-) trzeba mu robić za rodzeństwo :-) klocki, rysowanki, malowanki spoko ale jak przychodzi i gada że chce sie pobawić w wojnę to wymiękam i odsyłam do taty :-) Dzis spokój bo się zmęczył tańcem do bajki "tupot małych stóp 2" i jeszcze o 18 dowiedziałam się żę moj brat z Krakowa przyjeżdża na spotkanie z kolegami i wdepnie do nas więc nakarmiłam napoiłam i ide na zasłużony odpoczynek bo jutro ide maszynę do pracy sprawdzić (wrrr) Jutro robię włoski, ale później chyba odpalę mój mały warsztat z jajami :p kupiłam w biedronce za 4,99 :-)

reklama
Witam!
Jestem, niedawno z zakupów wróciliśmy.

Felidae ja też to stwierdziłam, że muszę w zabawach i ogólnie zastępować rodzeństwo, no trudno jak się chciało jedynaka, to trzeba dać radę :-p
Choć moja tak zupełnie sama nie jest, bo ma kuzynkę 3 lata młodszą, mieszka pietro nad nami, nawet teraz się razem bawią.

ale u nas cisza, gdzie jesteście mamusie, jak wam i waszym jedynakom minęła niedziela?

u nas zaliczona do udanych, pogoda dopisała, teściowa zadowolona że wnusię w końcu ma przy sobie, a mała oczywiście babci na krok nie opuszczala. ja wybrałam się na zakupki ,bo własnie te buty miałam sobie kupić ale tylko trampki fajne znalazłam i nic poza tym, nie wiem sama chyba czego chcę bo nic kompletnie mi się nie podoba.:-:)-(

No właśnie Edysiek :-)
zazdroszczę mojej przyjaciółce, mieszkania w w Leśnicy. W małym 4 piętrowym bloczku. Pełno dzieci, zawsze jak nie jej córka do koleżanek to koleżanki do niej i tak się dziewczyny wymieniają...:-) a u nas posucha. W bramie sami starsi, z kolegami z przedszkola czasem na placu się spotkamy...i jakoś tak kiepsko kontakt załapać...urok mieszkania w centrum, każdy z rezerwą do każdego podchodzi...w mniejszych społecznościach chyba ciut łatwiej pod tym względem...

Ja dziś rozłożyłam kramik z jajami :-) kupiłam 10 tanio w żabce to zrobię kilka pisanek :-)

Witam!
Niedziela szybko nam zleciała, bo mielismy niezapowiedzianych gości. Przyjechał mój brat z żoną i moim 2,5 letnim chrześniakiem.

A ogólnie to nic mi się nie chce, jakoś dalej nie czuję tych świąt. Pogoda do bani, zimno mi ciągle i zagrzać się nie mogę. W pracy też dzisiaj mieliśmy zimno i jakoś ogólnie wszystko mnie wkurzało.
Jednak jeszcze 2 dni i mam wolne i mój K. i Angela też.

Co do porządków świątecznych to dzisiaj pomyłam szkła, Angela myła razem ze mną :-) a najlepsze jest to, że ona nic nie zbiła tylko ja :zawstydzona/y: lampke do wina.

Edysiek pisze:
A ogólnie to nic mi się nie chce, jakoś dalej nie czuję tych świąt.
ja tez jakos nie czuje tych swiat,jeszcze tutaj to ja zadnego uroku nie widze:dry:
no ale coz moze od Wielkiego Piatku cos sie ruszy...jakas atmosfera,no i jak sie pujdzie do kosciola;-)
ja sprzatam jednego dnia a drugiego nic juz nie widac:szok:skladam,ukladam:shocked2:
jajek nakupilam wiec cos bede tworzyla z nich:-pi nastawiam sie glownie na potrawach jajecznych:-pa co w kacu najlepiej smakuja w Wielkanoc...;-)

dziewczyny a co do zabaw to zeczywiscie jakos teraz dzieci wspolnie nie bawia sie na podworku:no:
jakis taki zwyczaj chyba panuje,ze rodzice boja sie ogolnie zostawiac dziecko samo na podworku,a jak juz to siedza z nimi razem pod okiem,nie wiem juz chyba pisalam kiedys,ze nawet rodzice nie daja sie bawic z innymi dziecmi jakis taki dystans panuje:-p

ps.ide na kawke;-):-)

Zyta ja myślę, że jak trochę dom ozdobię jajeczkami, kurczakami i takimi tam to bardziej poczuję :tak: Na Boże Narodzenie jest choinka i od razu świątecznie, a tutaj trzeba się troche postarać. Jednak lubię takie ozdóbki, bo wtedy robi się tak kolorowo i radośnie, a przecież te święta też są radosne.
Dzisiaj kupiłam od koleżanki z pracy takie duże jajo robione na szydełku i powiesiłam u Angeli w pokoju.
A dzisiaj byłyśmy w sklepie i kupiłam jej trochę jajek z czekolady, z zastrzeżeniem żeby do świąt nie zjadła :-D

Jestem :-)
Ja już mam wolne :happy:
Pozmieniałam pościel, wyprałam i powiesiłam firanki i ozdóbki porozkładałam :-) Jutro pójdę z Angelą po bazie, a jak nie będzie to po zielone gałązki.
Jeszcze jutro rano jadę do miasta, zrobię ostatnie zakupy przedświateczne.

reklama
Witam dziewczyny!
Ja z doskoku, od 2 dni mamy psiaka :tak:. Niestety nie mopsa, bo wyszły z tym wszystkim cyrki ale to w innym poście napisze :tak:. Więc teraz mam dwójkę dzieci :-D. Mamy małego Shih tzu :-). Psinka ma 9 tygodni :-), teraz przechodzimy kwarantanne <nie wychodzimy jeszcze z nim> bo nie ma wszystkich szczepień. Została nam tylko ostatnia dawka wścieklizny <chyba>. Do weta mamy na 11 kwietnia i się okaże co i jak. Młody w niebo wzięty :-D.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Do góry