reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Gdzie wszystkie pouciekałyście :szok:

Ja w końcu mogę nacieszyć się ciszą w domu;-), Angela już skończyła ferie i teraz jest w szkole.
Przyznam, że lubię jak jestem sama, wtedy mogę zrobić dużo więcej niż zwykle, a i jakoś taki spokój dobrze na mnie wpływa :tak: Na dłuższy czas to bym nie chciała, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi.

Dzisiaj u nas mróz -10 albo i lepiej, wywaliłam cała pościel na dwór, niech się wietrzy. Podobno mróz najlepiej zabija roztocza i inne dzidostwa.

reklama
Witam z rana.
A u nas ferie dopiero się zaczeły. Pomimo jeszcze tej niezaleczonej rany- szwy jeszcze ma- poszedl mlody na ferie do domu kultury. Maja organizowane zabawy, wyjscia do kulek itp atrakcje, zawsze to między dziecmi to inaczej, no caly tydzien siedzial ze mna w domu to chetnie polecial przy -15st.Ja zamarzlam w drodze powrotnej normalnie. U mnie tez poduchy i miśki, posciele i koce na dworze sie wietrza, racja racja roztocza i inne rzeczy wymrozi bedziemy zdrowsi.
Ja tez bardzo bardzo lubie byc sama w domu, do nauki musze miec cisze, a troche mi jeszcze zostalo, mam nadzieje ze przez ten tydzien wszystko przerobie i po zdaje. Inaczej niemoże być przeciez:tak:
Pozdrawiam zimowo.

Monika-ka na pewno zdasz, w każdym razie trzymam kciuki :tak:
Dobrze, że dzieciaki mają się gdzie podziać w czasie ferii. U nas za dużo atrakcji nie było, zajęcia w bibliotece, przyjezdny magik i przyjezdne kino. Choć i tak to nie mało jak na wieś ;-)

Witam się!
Oczywiście bakcyl jakiś mnie dopadł i się rozłożyłam... zaczęło się od jajnika, a skończyło na nerkach :eek:. Ogólnie cały przewód moczowy mam załatwiony, nie wiem jakim cudem :confused2:. Mam nadzieję, że do soboty mi przejdzie na antybiotyku, bo miałam plany małego oddać do dziadków a z mężem się gdzieś wybrać... Może wypali :tak:. Bo, dawno sami nigdzie nie wychodziliśmy.
Miłego dnia dziewczyny, a chorowitym zdrówka dużo życzę :tak:

Fanta to zdrówka życzę :tak: Oby udało Ci się wykurować do soboty i spędzić miły weekend z mężem ;-) My sami też dawno nigdzie nie byliśmy i jakoś nie zanosi się na to byśmy gdzieś poszli.

Edysiek, my planowaliśmy małego do dziadków na nockę podrzucić i iść do kona na jakiś filmik :-), a później na miasto coś wszmać. Raz na jakiś czas nie zaszkodzi ;-). Także mam nadzieję, że się wykuruję w końcu do soboty jeszcze trochę.

O rany, przyjezdny magik?! To musiala byc atrakcja. Zajecia w bibliotece tez dobra sprawa, moja kolezanka tutaj na osiedlu zapisala do biblioteki na 2 godz doslownie ale dobre i to, samemu zrobic zakupy, a dziecko choc chwile miedzy innymi, cos sie nauczy, a to origami a to ksiazke fajna znajdzie.
My strajkujemy i jutro z domu nie wychodzimy bo tak dzis wymarzlismy ze cos strasznego, bedziemy caly dzien w domu rysowac grac w gry itp. plan zajec na jutro wlasnie mlody tworzy i mam sie zastosowac, hihi. Fajnie bedzie.
Kto tam chory to zdrowka i przestrzegac zalecen lekarza. (bo u nas ta rana glowy to juz bedzie 9 dzien a wczoraj jeszcze szew dodatkowy zalozyli bo cos marnie to wyglada... moze od zimna sie nie goi..??)

NO to życzę powodzenia :-)

nasz wypad udał się :-) może nie szampańsko, bo mnie brzuch na @ dawał w kość i nie mogłam rytmu złapać :-) ale fajnie bylo się spotkać ze znajomymi a potem się wyspać :o)
Kiecka dzis właśnie doszła po kilku komplikacjach na szczęście jest zgodna z opisem :p czyli jak na foto he he bo coś firmie sie ten tydzień nie udał i dostali kupę negatywów...Ja jestem układny człowiek ale jak sie do kogoś pisze po 7 dniach to mógl by odpisać na mejla, a tak pani pofatygowała sie dopiero jak mąż zgłosił spór do allegro. Na aukcji napisane: " szybka wysyłka", na stronie o mnie, że wysyłka do 10 dni po wpłynięciu kasy na konto (ale to już w melju dostaliśmy) :| moją kasę dostali 18...a wysłali chyba wczoraj. No ale jest. dobrze, że kupiłam po obmierzeniu się a nie na chłopski rozum biorąc, że rozmiar L to L. i tak mogę sie podnieść na duchu, że nie tracąc ani grama weszłam w rozmiar S hahahaha z rozmiaru :-) Młody w domu, i tak sobie czekamy na te wielkie mrozy :-) Piszcie co u Was...:-) jakiś przestój haha nikt nigdzie nie chodzi przez te mrozy :-)
Fanta widzę, że masz chomika, ja właśnie myślę, czy konta nie likwidować :-) przez Acta...nic nie udostępniam...ale czasami sie przydawało ...a teraz strach się bać...:baffled:

Witam się porannie z kawką :tak:.
U mnie na termometrze -17 :cool:. Tylko śniegu mi jakoś brak, bo sanki leżą nie używane ;-).
Wiecie że Szymborka zmarła? Szkoda babki, mądra bardzo była :-(.
Felidae, ja tam konto jeszcze 3mam na chomiku na pewno dadzą znać jego twórcy jak by coś było nie tak :tak:. Wiem, że strach się bać przez to ACTA, ale nie dotyczy to samego internetu ale również zamienników <takich jak części do aut oraz leki :crazy:>, jak dla mnie głupota totalna.
Moni-ka, pozazdrościć zabawy, mam nadzieję, że będzie udana :tak: i małemu się spodoba. Ranę głowy <jak bandaż ściągnięty i został opatrunek, to wietrzyć i nie myć dopóki się strup nie zrobi. Opatrunek pewnie już zmieniliście?
Miłego i ciepłego dnia dziewczyny!

reklama
Witam :-)
Fanta jak zdrówko?
Ja też mam konto na chomiku, ale właśnie nie wiem czy teraz można coś ściągać :eek: Choć ACTA jeszcze nie wieszła w życie, no ale nie wiadomo licho nie śpi. Dobrze, że Bronek zajął się sprawą, mam nadzieję że to coś da.

Felidae to super, że się wybawiłaś. No i dobrze, że w końcu kiecka doszła:tak:.
Moja córcia zamówiła sobie króliczka na allegro (nazbierała sobie pieniądze) i dzisiaj podobno ma przyjść.

U nas dzisiaj tylko -19 na termometrze, więc jeszcze nie jest tak źle :-p

Do góry