reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Ja właśnie też czekam aż mój pomaluje pokój. Dopiero wtedy zabiore się za mycie okien i takie tam. Tyle, że mi też jakoś weny brak i dlatego nawet go nie gonię :-p

Zmykam coś robić.
Najpierw naszykuję na obiad rybkę w sezamowej panierce, a potem troche ogarnę mieszkanie. Coś ta pogoda mnie rozleniwia :rofl2:

reklama
Edysiek, he, he ja małego w sobotę do dziadków wysyłam żeby móc okna umyć na spokojnie. Widadomo, że u młodego w pokoju nic na razie nie porobie :dry:. Masz rację pogoda iście rozleniwiająca...:-D. Ja ciągle czekam na śnieg :tak:.
Uciekam i ja do obowiązków.
Miłego dnia dziewczyny :-)

fanta2062 za kawe dziekuje...;-):tak:
dziewczyny macie racje co do zabawek,tyle ich a tak rozne,ciekawe,kolorowe...
dzisiaj przyjezdza moj M,jak rozmawialismy przez tel.;-)ustalilismy,ze jesli dostanie urlop jedziemy na swieta do Polski:happy2:pomimo tej drogi,ciesze sie;-):tak::-)
wiec bardzo bym chciala,zeby spadl snieg...
Edysiek to dzisiaj masz pyszny obiad...:tak:
a tak w ogole dziewczyny jesli mozna zapytac,to w piatki poscicie...?
ja staram sie poscic,czyli podtrzymuje dawna tradycje...
andzia111,felidae,rox,rozyczk@,Marcysia834,iskierka55,gosiek-28

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam:)
U mnie śnieg ładnie pada:) i nawet nie topnieje;-)
Ja już wysprzatałam domek, cos mnie wzieło na porzadki z rana moze dlatego ze tesciowa przyjeżdza (se przypomniała o mikołajkach)... Jeszcze musze podłogi i łazienke zmyc ale to jak Olo spac pójdzie. A maruda już straszna- zawsze marudzi jak siedze przy kompie:/ mały terrorysta. Za okna jakos nie mam weny się wziąść.... zwłaszcza ze dopiero co myte wiec nawet czyste....

U mnie dzis na obiad spagetti ;) miała być rybka ale nie bylismy na spacerze wiec rybki brak.... Rybka bedzie w niedziele:tak:
Moj P. do zapalonych wierzących nie należy wiec postu nie uznaje, jak wypadnie coś bezmiesnego w piatek to ok ale takl to nikt tego nie przestrzega.

Na razie zmykam.

Fanta dzięki za oświecenie, bo nie wiedziałam co to oznacza :zawstydzona/y:
Ja jestem katoliczka, tyle że u mnie z ta praktyka to tak różnie, bywały wzloty i upadki. Teraz stanowczo się poprawiłam, skoro moje dziecko idzie do 1 komunii, muszę ją do tego dobrze przygotować i dawać jej przykład.
A jeśli chodzi o post to za bardzo nie pościmy. Mój K. wogóle nie przywiązuje uwagi do takich rzeczy. Ja staram się pościć w piatki w czasie postu czy adwentu tak jak teraz.

Zyta to fajnie, że przyjedziecie (przylecicie?) do Polski :-) a gdzie dokładnie?
Ja też marzę o śniegu. U mnie tylko w sygnaturce śnieg :-D a na dworze deszcz.

Różyczka dobrze, że teściowa mimo wszystko sobie przypomniała o wnusiu. Życze bezstresowej wizyty ( o ile to możliwe :-p)

Ja dzisiaj znowu nic takiego nie zrobiłam, poskładałam pranie, pomyłam podłogi. A jeszcze ugotowałam buraczki, potarłam i zrobiłam surówkę, a właściwie cała wielka michę, będę jadła 3 dni :-)
I jeszcze pół godzinki poćwiczyłam zumbę [url=http://www.glitter-graphics.com][/URL]
Teraz czekam na Angelę i zaraz do pracy

Edysiek, nic nie szkodzi :tak:. Mój mały był ochrzczony, bo dziadkowie prosili, a o pójściu do komunii sam zadecyduje. Co to ta cała zumba? Bo o kozumbie słyszałam. Już się tu nam chwal kochana :tak::-)

witam sie w ten piątkowy dzinek , pogoda do dupy i tak sie też dziś czuje najchetniej zaszyłabym siepod kołderką i przespała ta deszczowa aure. u nas juz tydzień pada ,leje ,śniegiem z deszczem zacina ogólnie do bani.siedzimy w domu jak te borsuki jak tak dalej będzie lało to zapomne jak ludzie wyglądaja :-(

Edysiek co to praktykujesz jakieś ćwiczonka ??

Zyta gdzie dokładniew polsce będziecie?

co do wiary to wiadomo kazdy robi jak uważa . ja o wierze i polityce niedyskutuje ;-)

co do zabawek to fakt teraz jest zatrzęsienie ,tylko wiecie co 70% tego to chińskie dziadostwo nielubie takich jednodniowych zabawek .oskar dostał garaż policyjny i wiecie co tylko na hasiok sie nadaje ,tak samo kolejka którą dostał-działała 1 dzień potem koła sie powykrzywiały i już niejeżdzi . dzieciak zamiast cieszyć sie z prezentu tylko sie napłakał -no ale na to co kto kupuje niemamy wpływu.

reklama
andzia pisze:
co do wiary to wiadomo kazdy robi jak uważa . ja o wierze i polityce niedyskutuje
wink2.gif
:tak::tak::tak:dokladnie,lepiej tego tematu nie rozpoczynac...nie dyskutowac;-)
a tak wlasnie jest to nieraz temat do klotni przy stole swiatecznym...:-p
koniec tematu:-p
Edysiek no chwal nam sie tu...taniec czy jakies cwiczonko...?
rozyczk@ jak po wizycie tasciowej???wlasnie dobrze,ze sobie teraz przypomniala,ze byl mikolaj,ma chyba dobre checi...;-)

wiecie co nie moge uwiezyc,ze to juz swieta i Sylwester niedlugo,jakie macie plany na 31grudnia????

Do góry