reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Cześć dziewczyny!
Wczoraj padał śnieg i było już tak cudnie i nastrojowo, pięknie, biało i świątecznie, a dziś się budzę i :szok:, same kałuże :no::wściekła/y:. Zła jestem bo myślałam, że z małym na sanki wyskoczę. Aż normalnie wene załapałam wczoraj i wielkie chęci na sprzątanie i święta, a dziś... nic mi się nie chce :-(.
Nie nadrabiam Waszych postów, bo później książka by wyszła jak bym miała Wam wszystkim odpisywać :-D.
Zyta, ja uwielbiam barszczyk z uszkami, pierożki wszelkiej maści, rybka po grecku :-) i tylko tym mogę się żywić podczas Wigilii :-D.
Andzia, moja teściowa też kapuste z grochem robi <fuuuuuj!!!>, bo teściu z mazur i tam niby to tradycyjna potrawa, a mi się wydaje, że coś namieszali :-D. Apropo tego filmu, to dziś w Uwadze na tvn będzie więc oglądaj :tak:. Ja też będę oglądała, a i pokazali jak ojciec dał temu małemu siekiere i lalce głowe rąbał, a stary go podjudzał :wściekła/y:. Normalnie zaje*** takich rodzicieli... :cool:.
Edysiek, te zdjęcia z małego urodzin, to do zdjęć wrzucić jak będę wrzucała czy jak? Wrzucę tylko kilka, bo tak to troszkę prywatności brak... wiesz o co mi chodzi? Apropo tych klusek z makiem, to przypadkiem nie to samo co kutia z makiem? Kompotu z suszu nie trawie i tego jego boskiego zpachu :dry:.
Rox, normalnie mały szpieg :-D:-D:-D. Jak tam Boo? Grzeczny czy daje Ci do wiwatu?

reklama
Hej:)
I czar prysł.... dzis leje wiec siedzimy w domu a wczoraj było tak pieknie! Swiatecznie!
fanta kutie sie robi z pszenicy plus bakalie miod i mak.... przynajmnie tak mi sie wydaje bo u nas tradycyjnie kluski z makiem. Ja uwielbiam ale moja rodzina nie i zadko kiedy sie robi, ale w tym roku zrobie (bo to akurat zawsze ja robie) moze Olo zasmakuje!
Z wigilijnych potraw uwielbiam jeszcze łazanki, racuchy i barszczyk z uszkami- reszta moze nie istnieć:) My robimy jeszcze ziemniaki ze sledziem w oleju, karp smazony, karp w galarecie, bogos postny (jak byłam w ciazy to mi tak strasznie smakował ze mi mama dowoziła jeszcze po wigili do domciu). U mojej babci sie robi kasze gryczana z sosem grzybowym fuuujjjj jakie to niedobre..... Pierogów z grzybami nie roimy bo sa uszka i łazanki, groch z kapusta tez fuuujjjj....

Ale mnie dzis boli brzuch bo @ przyszła :( dzis pierwszy dzien wiec basen w sobote mamy z głowy....
Zmykam smyka połozyc spac.

Edysiek jak tam zakupy?
fanta uwazaj z tymi zdjeciami, ja tam w necie nie wstawiam bo kazdy moze je wykozystac zwłaszcza tu na bb nie sa chronione. Czytałam wczoraj watek o pedofilii na nk :/ masakra.....

Różyczk@, dzięki za uświadomienie o tej kutji :-D. Ja też robię karpia smażonego, bigos <z dodatkiem winka>, kusi mnie by krokiety zrobić ale nie wiem czy pójdzie, sałatkę ze śledziem robie < w occie oczywiście :tak:>, no i tak tradycyjnie pierogi i uszka <kupne bo nie umiem ciasta robić :-D :-p>. Dzięki za zrozumienie odnośnie zdjęć, bo różnie to bywa :dry:, jedno raz na jakiś czas można tam wstawić... O pedofilach się nie wypowiem, bo obcieła bym im to i owo + ręce. Psychologowie wypowiadają się, że to choroba :wściekła/y:, nie komentuję.
U mnie śniegu dalej brak :cool: i dalej czekam :-D

Ja pochwalę się dzisiejszymi zakupami ( robiłam w markecie, tylko linki znalazłam na allegro)
Już mam z głowy dla wsyzstkich dzieci

Dla córci na gwiazdkę
MAGIC FABRIC MAGICZNE STUDIO KREACJI Trefl PROMOCJ (1984205149) - Aukcje internetowe Allegro

dla chrześnicy (5,5 lat)
PLAY-DOH Magiczna Lodziarnia - Warszawa (1982925060) - Aukcje internetowe Allegro

dla chrześniaka (2,5)
Kolejka RAPID TRANSIT tory, kolejka,akcesoria!!! (1955565257) - Aukcje internetowe Allegro

i dla córci na urodziny
ANIMAGIC Interaktywny Króliczek DOMOWY SKOCZEK (1979940282) - Aukcje internetowe Allegro

U nas śniegu nawet śladu, za to wczoraj była burza :szok:

Fanta dobrze Cie rozumiem z tymi zdjęciami, teraz wszędzie ciężko o odrobine prywatności.
Jak bedziesz chciała to dodaj na wątku ze zdjęciami.

Różyczka współczuję @

Edysiek nono zakupy pełną parą:) a ja nadal w lesie.... nie moge sie zdecydować i czekam tez co mama kupi smykowi zeby nie dublować prezentów w gre wchodza sanki i taka zabawka na kijku
INTERKATYWNA GASIENICA NA KIJU PCHACZ Z DZIWEKAMI (1969841381) - Aukcje internetowe Allegro
i wypatrzyłam własnie fontanne
INTERAKTYWNA FONTANNA Z PIŁKAMI BAIL LAND WAWA (1971583909) - Aukcje internetowe Allegro
Dokupie jeszcze jakiegoś pluszaka, słodycze i jakieś ciuszki. Dla brata juz mam prawie wszystko jeszcze tylko słodycze i jakis mały drobiazg typu dinozaur do sklejania. Wiecej dzieci u nas nie ma a robimy prezenty tylko dzieciom :tak:
Z @ nawet nie najgorzej jak siedze sobie pod kocykiem:) ale zaraz smyk sie zbudzi i bede musiała sie ruszyć do obiadku.

andzia111 pisze:
ja też uwielbiam kluski z makiem
yes2.gif
ale muszą być robine nie kupne i takie trochu grubawe
laugh.gif
- normalnie slinotoku dostałam -dobrze że wigilja już tuż tuż !!!
:tak::tak::tak:dokladnie tak,zgadzam sie;-):tak::-)
andzia111 pisze:
moja teściowa robi jeszcze ziemniaki w mundurkach ze śledziami -
baffled5wh.gif
( bez komentarza ) i kapuste z grochem
baffled5wh.gif
to ja poprosze przepis na te sledzie z ziemniaczkami...:tak:
natomiast kapusta z grochem jadlam;-)ale ja nie za bardzo lubie groch:zawstydzona/y::-p:dry::-)
rozyczk@ pisze:
bo u nas tradycyjnie kluski z makiem. Ja uwielbiam ale moja rodzina nie i zadko kiedy sie robi, ale w tym roku zrobie (bo to akurat zawsze ja robie) moze Olo zasmakuje!
w mojej rodzinie tez nie za bardzo przepadaja za tymi kluskami(aczkolwiek tradycyjnie,kazdy po lyzce zje;-))ale ze wzgledu na mnie jest to potrawa obowiazkowa...
Edysiek to gratuluje udanych zakupow(ja jeszcze podpatruje,moze w ostatniej chwili zakupy przyniosa radosc...:cool:)

Edysiek, fajne te zabawki teraz robią :tak:. Aż chciało by się być dzieckiem :tak: :-D.
Różyczk@, no to korzystaj puki mały śpi. Mój Kuba też śpi puki co więc lecę do mielonego, bo za półtorej godzinki chłop wróci do domu... :dry:.
Co do pogody, to ja teraz za oknem mam wiosnę :-D słonko sobie świeci, tylko ptaszką chyba dupki zmarzły bo śpiewać jakoś nie chcą :-D;-).
Miłego popołudnia :tak:.

Ja jestem :-)

Fanta no te zabawki teraz są super. Wcale sie nie dziwię, że dzieciaki głupieja jak oglądają reklamy, bo ja też :-D
Jak pojechałam na zakupy to zgłupiałam do reszty, ponad godzinę łaziłam po sklepie i dostawałam oczopląsów

Różyczk@ fajne te zabawki, proste i kolorowe akurat dla malucha :-)

A jak tam u Was porzadki świąteczne, bo u mnie jeszcze nic nie zaczęte :zawstydzona/y: Jakoś nie mogę się zabrać

reklama
Edysiek, Ty o porządkach a ja chłopa gonie do pomalowania pokoju młodego ale najpierw to on musi graty z tamtąd wynieść :dry:. Brak siły na dyskusje... Jak on zrobi, to o co go proszę, to ja zrobię świenta :-p o i dziś mu to powiem :-D

Do góry