reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Felidae super sukienka :tak: Mi też sie marzy jakaś seksowna kiecka, przyznam że ja w sukienkach nie chodzę, jestem typowo dżinsowa :rofl2: Tyle, że teraz mi się zachciało jak mi ubyło co nieco ciałka ;-)
Ta kolejna tez mi się bardzo podoba, jeszcze jak mozna do niej dokupować kolejne zestawy i powiekszać to super :tak:
Fajnie by było jakby synek poszedł w tym roku do przedszkola na mokołajki, to naprawde wielkie przeżycie dla dziecka :-)

Zyta to tzrymam kciuki za powodzenie planu i niespodziankę :tak:

A jeśli chodzi o kulinaria świąteczne to jeszcze sama nie wiem. Właśnie często jest tak, że sie narobię a potem nie ma kto tego jeść :eek: Na razie szukam jakiś nowych przepisów na ciasta, upiekę 2 albo 3. Na pewno bedziemy wędzić mięsa, kupiłam juz szynkę i schab i teraz będą leżeć 2 tygodnie w soli. A tydzień przed świętami będziemy wędzić. Wędzarnie, mamy prowizoryczna ale daje radę a nie ma porównania ze sklepowymi wędlinami :tak:

reklama
Felidae wlasnie zapomnialam dodac w poprzednim poscie:sorry::zawstydzona/y:,ze sukienka sliczna ;-):tak:i ta cena...,ja tez sobie kupilam sukieneczke i tak sobie mysle,ze bedzie pasowala na swieto,a zaplacilam za nia 5euro:szok:
nie wiem jak sie zdjecia wkleja,bym pokazala:crazy:ale to jest za trudne chyba dla mnie,kiedys probowalam,ale nic nie wyszlo:-:)-p
Kolejka tez super...sama bym sie pobawila;-)ach te dzieciece lata,za naszych czasow takich zabawek nie bylo,albo byly tylko....a teraz ja chyba nadrabiam kupujac corce;-):tak::-)
Edysiek pisze:
Wędzarnie, mamy prowizoryczna ale daje radę a nie ma porównania ze sklepowymi wędlinami
yes2.gif
:tak::tak:to teraz smaka mi zrobilas,ha nawet mi zapachnialo;-):-)

co do gotowania,to pamietam,ze pierwszego dnia zawsze sie dojadalo z kolacji wigilijnej,obiad na drugi dzien jakis zesmy robili no i plus wedlina(ta ze sklepu,zwykle nie naruszona,wyladowala w zamrazalniku:-p)jakas salatka,ciasto do kawki;-):tak::-)

No w końcu zrobiłam paczki. Tyle że za mikołajem z czekolady pół wsi objechałam :szok: Kupilam dopiero w 5 sklepie i to w dodatku koło domu :rofl2: tyle, że tam akurat nie chodzę.
Dokupiłam kilka drobiazgów i tak zrobiła sie paka i to wcale nie taka tania jak podliczyłam. Oprócz słodkości dałam pluszowego króliczka, grę na PC i brokatowy balsam Barbie, czyli rózności. A niech sie dziecię cieszy :-)

Zyta jak chcesz dać zdjęcie to piszesz w zaawansowanej edycji. Pod spodem ( czyli pod zatwierdź odpowiedź) masz dodatkowe opcje, tam klikasz zarządzaj załącznikami. Otworzy Ci się nowa zakładka. Jak nie masz tam jeszcze zdjęć to kliknij dodaj pliki (z takim zielonym plusem). Wciskasz wybierz pliki, wybierasz zdjęcie z komputera, jak masz zdjęcie (lub więcej) wciskasz wgraj pliki. Wtedy na dole w tej zakładce powinno pojawić się zdjęcie, klikasz done i powinno się dodać.
Teraz zatwierdź wiadomość.

PS zdjęcie dałam testowo.

Załączniki

• 100_3458.jpg
    100_3458.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 25
hej babeczki:)
Ale u nas pogoda... leje.... więc na spacerku nie byliśmy. Olo śpi choć pewnie zaraz wstanie. Starsznie mi dzis dokucza- zęby idą. A nocka była poprostu rewelacyjna :wściekła/y: nieźle mi smyk dał popalić... juz nie pamietam kiedy przespał całą noc a ostatnio to mamy nocki całe przedreptane. Maskara:baffled:

zyta oj tak u mamy najlepiej:) ale powiem szczerze że nie jeżdze czesto do domu rodzinnego choć mam blisko a to dlatego że moja mama pali papieroski a ja tego nienawidze!!! Potem wszystko smierdzi!!! Nie wiem jak ja to mogłam wytrzymac jak jeszcze mieszkałam z rodzicami.

Edysiek butki fajnie

felidae dobrze że z synkiem ciut lepiej:tak: Cukienka cudna!
A my na wigilie i swita do mamy jedziemy hehe wiec z gotowania to bede miała tylko pieczenie ciast (jak co roku) i co tam jeszcze nie wiem, moze rybe po grecku zrobie i chyba mama chce mnie w uszka wkrecic:szok: ja bardzo chetnie zrobie tylko nie mam pojecia jak! Bo nigdy nie robiłam to raczej była działka babci. Coż zobaczymy.... wedlin sklepowych tez nikt nie lubi wiec ja nawet nie kupuje my raczej w serach gustujemy. A na swieta sie upiecze w piekarniku :) i mama zamawia zawsze takie wedzone wiejskie:) pyyyyychaaaa
Zjadła bym sałatke z jajka, brokuła i pomidora wiec moze to sie zrobi na I dzień:-)
Wogóle głodna sie zrobiłam przez ten kulinarny temat. Ide szamnać barszczyk:tak:

Zyta cieszę się, że mogłam pomóc :-)
Jeszcze napisze jak mozna dodawać duże zdjęcia w poście
INSTRUKCJA DODAWANIA ZDJĘĆ:
1. wchodzimy na stronę ImageShack® - Online Media Hosting
2. w wierszu " Upload:" wybieramy " images / videos "
3. wciskamy "przeglądaj" i wybieramy zdjęcie z komputera
4. w opcji "zmiana rozmiaru" wybieramy "640x480 (na forach)"
5. "prześlij teraz"
6. jak już zdjęcie się załaduje to kopiujemy link przy "forum code"
7. wklejamy go tu w okienko tekstowe i gotowe

A teraz wracam do pracy ;-)

hej babeczki :-D

witam sie powekendowo ,ależ u nas paskudnie -już wsumie od piątkowego wieczorku leje i wieje :crazy:. dziś siedziałam w domku z młodym ale jurtro chciałabym go zaprowadzić na mikołajki do przedszkola mam nadzieje że choć do południa będzie względnie.
u nas już połowa po mikołaju ;-) Oskar narazie i tak niekuma o co kaman wiec w sobote przyjechała 1 babcia z paczką ,w niedziele 2 babcia i chrzestny też z paczkami , dzieć radochy miał co niemiara .No ale prawdziwy mikołaj jutro spodziewamy sie paru ciotek ,no i ja mam paczuszke już postawiłam koło łużka jak sie rano obudzi będzie suprais :-p no a w sobote przyjedzie jeszcze 3 babxia też z paką od mikołaja. Unas mikołaj zawsze na raty ;-)

fajne te kiecki i buciki też super :tak: ...tak dawno sobie nic niekupiłam kurka - co sie wybiore na zakupki to zamiast sobie Oskarkowi coś do domu przytacham :-)

edysiek jakie ciacho mężusiowi upichciłaś ? uwielbiam słodkości -mniam mniam :zawstydzona/y:

a co tu taka cisza?????
jak po mikolajkach????wszyscy zadowoleni???
jako,ze we Wloszech tego dnia sie nie obchodzi:no:wiec tak od siebie wzielam core na zakupy i wybrala sobie dwie zabawki...oczywiscie tylko sobie wybrala,w domu rozpakowalam i tyle leza na stoliczku i czekaj zeby ktos sie zlitowal nad nimi i sie pobawil...:-pjedna to figurka Myszka Miki,a druga laleczka z tej wersji Polly Pocket - Games and Activities for Girls | Polly Pocket
bylysmy w kilku sklepach i w jednym chciala taka bzdurna zabawke sobie kupic,ja oczywiscie powiedzialam nie:no:a to dopiero mialam co dobrego,placzuuu:szok:(ale musi sie moje dziecie czegos nauczyc w koncu...;-))poprostu sama mowi,do mnie ze nie moze przestac plakac,wiec ja przytulilam porozmawialm,wytlumaczylam...i wziela sobie powyzsze zabawki w sumie za 11euro...taki cichy Mikolaj:-p;-):tak::-)
tylko,mnie to przeraza,ze moje dziecie zawsze jak jestesmy na zakupach to chce zabawke:-(i najchetniej jak w pierwszej kolejnosci bysmy kupili ja...:rofl2:
dziewczyny,jak to jest u was???czy moja jest juz az tak rozpieszczona,co mi nawet zazucil moj M...,nawet jak ma zabawki posprzatac a ona do tego zabiera sie tak niechcacy i nieraz z placzem,przelamuje sie i ide z pomoca...:zawstydzona/y::-(
Acha kupilam sweterek mojemu M...,zeby nie bylo...:-pdla siebie przymiezalam taka sukienke welniana,ale jak worek wygladalam:-pwiec sobie dzisiaj nic nie kupilam:-p
andzia111 to twoj synek obdarowany Mikolajem...ciekawa jestem jego reakcji,no ale pewnie usmiech...:-):-)
rozyczk@ co do papierosow to ja mam tak samo,tylko ze u mnie w domu rodzinnym nikt nie palil i nie pali,maz przestal jak zaczelismy ze soba chodzic,wiec do dymu papierosowego ja nie jestem przyzwyczajona...:-pi nie lubie:no::-pzreszta wsrod znajomych tez malo kto pali,ale jak sa u nas jacys palacze to szanuja nas i przy nas w domu nie pala tylko wychodza,a my z naszej strony jak jest zimno wydzielone mamy pomieszczenie dla tzw.palaczy;-):tak:wiec wszyscy sa zadowoleni...:-p
uff,alez sie rozpisalam...teraz na was kolej...

Witam mikołajkowo :-)
Angela już się obudziła przed 6 i poszukiwała paczki :tak: Ja wstałam nieco wcześniej, bo dzisiaj musiałam iść do pracy na 8. I teraz już jestem w domu.
Z paczki jest zadowolona, czyli Mikołaj udany. Niby już nie wierzy, ale zostawiła przy łóżku laurki i wafelka dla mikołaja, w zamian za paczkę :-)
A i ja chyba byłam grzeczna, bo też coś dostałam. Golf, taki fajny długi w kolorze takiego biskupiego różu ( teściowa mi sprezentowała ) :tak:

Andzia i jak tam w przedszkolu? Udały się mikołajki? U Was naprawde sporo tych mikołajów w tym roku :tak:

Zyta brakuje mi u Ciebie suwaczków, bo nie pamiętam ile Twoja córcia ma lat :sorry:
Chyba większość dzieci chce zabawki jak zobaczy na zakupach. Ile ja się natłumaczyłam a ile razy uległam :rofl2:
Czy moja córcia jest rozpieszczona ? Raczej tak, ale mi to jakoś nie przeszkadza :-p

reklama
ech co do rozpieszczania Oskar ma dopiero 2 lata a robi z nami co chce ,no bardziej z tatą ja czasem mówie nie . to że dzieci dostają dużo zabawek ,prezentów i innych przyjemności to chyba nic złego po to jest dzieciństwo .

mikołaj w przedszkolu to...porażka Oskar jak tylko go zobaczył uczepił sie mnie jak rzep ,nawet prezentu niechciał wziąść od niego . w tamtym roku było gorzej bo darł jape jakby go ćwiartowali :szok:

noale potem w domku ciotki znowu obsypały prezentami i humorek wrócił ;-)

Do góry