reklama
młodamamusia18
DziekujeBogu ze cie mam;*
gosiek kolezanka własnie nie ma naszej klasy ani FB . A nie dodzwoni sie do mnie bo ja zmieniłam nr . A jej nr zgubułam :-(
Edysiek
odkrywca
Marcysia my choinkę ubieramy też nieco wcześniej, nie w samą Wigilię. Lubię jak w domu robi się taka świąteczna atmosfera :-)
A co do pasterki to my nigdy nie chodzimy Angela była za mała. A my we dwoje jakoś nie czulismy takiej potrzeby ;-). Zawsze całą rodziną dopiero w 1 Dzień Świąt idziemy do kościółka.
Gosiek dobre z tymi ogórkami Moja też pisze mega liste, ale wie że dostanie z tego od nas 1 prezent. Tak od nas , bo w tamtym roku domysliła się że to rodzice kupują prezenty.
Przerwa świąteczna zaczyna się 23 grudnia ;-)
Andzia ja tez mam ten sam problem, bo też nigdy mu się nie chce jechać A najgorsze teraz jest to, że ja się chyba zaczynam robić taka sama
Ale nam się świąteczna atmosfera zrobiła Wiecie ja chyba bardziej od samych świąt lubię to oczekiwanie i przygotowywanie. Ubieranie i ozdabianie choinki, pieczenie pierniczków i ogólnie całe te zamieszanie przedświąteczne :-)
A co do pasterki to my nigdy nie chodzimy Angela była za mała. A my we dwoje jakoś nie czulismy takiej potrzeby ;-). Zawsze całą rodziną dopiero w 1 Dzień Świąt idziemy do kościółka.
Gosiek dobre z tymi ogórkami Moja też pisze mega liste, ale wie że dostanie z tego od nas 1 prezent. Tak od nas , bo w tamtym roku domysliła się że to rodzice kupują prezenty.
Przerwa świąteczna zaczyna się 23 grudnia ;-)
Andzia ja tez mam ten sam problem, bo też nigdy mu się nie chce jechać A najgorsze teraz jest to, że ja się chyba zaczynam robić taka sama
Ale nam się świąteczna atmosfera zrobiła Wiecie ja chyba bardziej od samych świąt lubię to oczekiwanie i przygotowywanie. Ubieranie i ozdabianie choinki, pieczenie pierniczków i ogólnie całe te zamieszanie przedświąteczne :-)
a gdzie jest zytka bo potrzebuje pomysłu na obiad . Zyta daj znaka co pichcisz dziś?
gosiek wyobraż sobie ze tor hot wheels mój oskar dostał na zajączka tego roku od dziadka , no omało niezemdlałam na opakowaniu pisze jak byk 5+ a młody niemiał jeszcze 2 !!!!a samochodziki zapierdzielają tam jak szalone ze złożeniem go nawet mój małż miał problem a codopiero 2 -latek !
edysiek ja też uwielbiam tą całą atmosfere przedświąteczną ,przygotowania ,choć prawde mówiąc nierobie nic bo wigilje spędzamy u rodziców potem z wałówką wracamy do domu i tak sie kisimy w 4 ścianach aż lodówka opustoszeje ,potem dopiero wychodzimy do ludzi . może kiedyś zrobie śięta tak zupełnie po swojemu .
gosiek wyobraż sobie ze tor hot wheels mój oskar dostał na zajączka tego roku od dziadka , no omało niezemdlałam na opakowaniu pisze jak byk 5+ a młody niemiał jeszcze 2 !!!!a samochodziki zapierdzielają tam jak szalone ze złożeniem go nawet mój małż miał problem a codopiero 2 -latek !
edysiek ja też uwielbiam tą całą atmosfere przedświąteczną ,przygotowania ,choć prawde mówiąc nierobie nic bo wigilje spędzamy u rodziców potem z wałówką wracamy do domu i tak sie kisimy w 4 ścianach aż lodówka opustoszeje ,potem dopiero wychodzimy do ludzi . może kiedyś zrobie śięta tak zupełnie po swojemu .
Ostatnia edycja:
Edysiek
odkrywca
Andzia u mnie dzisiaj na obiad skrzydełka :-)
Już gotowe, bo zaraz Angela wraca ze szkoły.
Już gotowe, bo zaraz Angela wraca ze szkoły.
Edysiek
odkrywca
Moja tez niestety wybredna co do jedzenia. Tyle, że raczej mięsożerna ;-) Zupy lubi, ale tylko wybrane. A najlepiej jak ugotuję zupe na skrzydełkach z kurczaka, bo lubi jak ma mięsko w zupie. Więc i ja z regułe gotuje tak by jej smakowało
Teraz to i tak już ładnie je, ale swego czasu to był z niej taki niejadek, że jadła tyle by nie paść z głodu
Teraz to i tak już ładnie je, ale swego czasu to był z niej taki niejadek, że jadła tyle by nie paść z głodu
Z
zyta
Gość
andzia111 jak sie nalezy i daja to bierz i uciekaj;-)andzia111 pisze:miałam dziś wizyte w mopsie ,och jak ja nielubie tam chodzić ,czuje sie jak zebrak .zawsze zarabiałam ale odkąd na wychowawczym siedze ..no wiadomo zadarmo. a szkoda odpuścić sobie jakby niebyło to na pampki starcza. ale wizyty kosztują mnie naprawde dużo.
mlodamamusia18 mile jest przespac cala noc,bez pobudki???gratulacjegosiek-28 pisze:młodamamusia-to nie jedna mama pewnie Ci pozazdrościć może..to wie wyspałaśa skąd Ty jestes bo SWD tak srednio mi coś mówi...jak moge wiedzieć.
wlasnie skad jestes???
gosiek-28 a ty skad jestes?bo tez SDL malo mi mowialbo ja jestem...
ja tez jestem tradycjonalistkaw Polsce zniesiono post w wigilie,ale kolacja jest bezmiesna...chyba tak?Edysiek pisze:Zyta teraz w Polsce też już zniesiono post w Wigilię i można jeść mięso. Tyle, że ja nie wyobrażam sobie Wigilii bez postu, jestem tradycjonalistkąAle nam się świąteczna atmosfera zrobiłaWiecie ja chyba bardziej od samych świąt lubię to oczekiwanie i przygotowywanie. Ubieranie i ozdabianie choinki, pieczenie pierniczków i ogólnie całe te zamieszanie przedświąteczne
a choinki tu w domach ubieraja 8grudnia(nawet jest to dzien swiateczny,tj.niedziela)
Ja tez uwielbiam ten okres przedswiateczny,cale zamieszanie...przynajmniej ja tak odczuwam,ze przez ten czas wszyscy sa dla siebie jakos tak bardziej mili,sympatyczni,zyczliwi...
a co do prezentow,nie mam pomyslow nawet...za to na cale szczescie corka ma;-)list juz napisany...;-):-)w weekend wybiore sie do sklepu,zeby sie rozejrzec,a moze cos kupie???
jestem,jestem tylko cos dlugo mi sie schodzi z pisaniemja pisze swoje wypociny wy dokladacie,zescie sie dzisiaj rozpisaly;-):-)ten okres przedswiateczny na was tak dziala;-):-):-)andzie111 pisze:a gdzie jest zytka bo potrzebuje pomysłu na obiad . Zyta daj znaka co pichcisz dziś?
u mnie dzisiaj skromnie,meza nie ma,wiec mamy zupke warzywna,z dnia wczorajszegodzisiaj i u mnie brak pomyslu...:-(
fanta20062
Mamusia Kubusia 2009
Cześć dziewczyny!
Ja znów tylko na chwilkę. W ogóle chłopa mam w domu od poniedziałku, bo miał mały wypadek w robocie i w szpitalu wylądował. Mały zdrowy, ja dalej smarcze.... Nie mam już siły do tego katara, bo ponad tydzień się ciągnie dziadostwo... W niedzielę młody ma urodziny i też brak mi weny ale no cóż trza się zmobilizować.
Witam nowe mamusie różyczk@ !
Buziaki wielgachne dla reszty mamusiek i ich jedynaków!
Ja znów tylko na chwilkę. W ogóle chłopa mam w domu od poniedziałku, bo miał mały wypadek w robocie i w szpitalu wylądował. Mały zdrowy, ja dalej smarcze.... Nie mam już siły do tego katara, bo ponad tydzień się ciągnie dziadostwo... W niedzielę młody ma urodziny i też brak mi weny ale no cóż trza się zmobilizować.
Witam nowe mamusie różyczk@ !
Buziaki wielgachne dla reszty mamusiek i ich jedynaków!
reklama
Edysiek-mój jeszcze wierzy w Mikołaja a jak napiszemy list to caly czas potem się pyta czy już wysłałam..no u nas chyba też 23-go i dobrez będzie można w spokoju wszytko porobić:-)w tym roku wigilią wypada w sobotę to bardzo Ci co pracują się nie wy świętują Miejmy nadzieję że śnieg spadnie na święta bo tak to nawet ta choinka nie ma takiego uroku
andzia-ojjjj dziadek pewnie nie patrzył na wiek;-)bylo mu dać żeby wnuczkowi sam składałjak nie dziecko to pewnie tatuś miał frajdę;-)fajne te hot wheelsy i te co kolory zmieniają tez suuuper moj maly ciągle podchodził do zlewu i lał raz ciepła raz zimną wodę wszytko by było ok.jak by potem kran zakręcał i miała zakaz podchodzenia do zlewu to co wymyślił...do lodówki wkladał zeby kolor zmieniał...
mlodamamusia a moze koleżanka się domysli i założy nk czy fb jak wie że Ty masz żeby odzyzskać kontakt;-);-)
zyta-z siedlec 100 od stolicy:-)
fancia-a jak z prasowaniem coś się zmieniło czy dalej sobie spokojnie w szafie czeka...buuuuuźźźka
andzia-ojjjj dziadek pewnie nie patrzył na wiek;-)bylo mu dać żeby wnuczkowi sam składałjak nie dziecko to pewnie tatuś miał frajdę;-)fajne te hot wheelsy i te co kolory zmieniają tez suuuper moj maly ciągle podchodził do zlewu i lał raz ciepła raz zimną wodę wszytko by było ok.jak by potem kran zakręcał i miała zakaz podchodzenia do zlewu to co wymyślił...do lodówki wkladał zeby kolor zmieniał...
mlodamamusia a moze koleżanka się domysli i założy nk czy fb jak wie że Ty masz żeby odzyzskać kontakt;-);-)
zyta-z siedlec 100 od stolicy:-)
fancia-a jak z prasowaniem coś się zmieniło czy dalej sobie spokojnie w szafie czeka...buuuuuźźźka