reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

witam po długimmmmm wekendzie ,
nielubie dnia wszystkich świętych ,jakoś smutno mi tego dnia .
byliśmy na cmętarzu w sobote ,bo potem to niema jak przeiść , gdzie zaparkować itd... Oskar był wyjątkowo grzeczny bo zawsze chce wąchać kwiaty , zapalać znicze ( często odwiedzam z nim grób maluchów wiec cmętarz jest mu znany ) a tu taką niespodzianke mi zrobił siedział grzecznie na ławeczce , tylko w myciu mi pomagal:tak:. Za 2 tyg. jest 1 rocznica jak maluszki powiekrzyły grono aniołków wiec też musimy zaiść ...życie dla niektórych bywa okrótne...

zyta :) mój też ciągle w delegacjach wiec cie rozumie doskonale

felidae zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!!

reklama
Kreatorka ja pamiętam :tak: Pisz co tam słychać.
Ja dzisiaj na nic nie mam czasu. Rano byłam na zakupach, potem sprzatanie. A jeszcze o 19 miałam zebranie rodziców komunijnych. Teraz w końcu mogę odetchnąć oglądając z Angelą Mam Talent :-)

:-D miło, że ktokolwiek mnie pamięta.

Widzę, ze piszecie o drugim dziecku. U nas ten temat póki co nie istnieje i nie wiem czy kiedykolwiek odważyłabym się na drugą ciążę. Posiadanie dziecka to niezwykle satysfakcjonująca i fajna sprawa, ale wysiłek też jest ogromny i nie wiem czy dałabym radę z dwójeczką. Ale wszystkim, które by chciały życzę udanych nocek i owocnego namawiania mężów :tak::-D

Kreatorka u nas właściwie też nie ma tematu drugiego dziecka, w sumie ja sama nie wiem czy bym chciała czy nie. No a jak mój mówi, że nie będzię to nie protestuję;-)
Andzia na pewno najsmutniej jest jak odwiedza się groby tych najmłodszych :-( A bardzo bliskie były Ci te maluszki, bo ja nie w temacie :sorry2:
Teraz dni takie krótkie, że ledwo sie obejrzę i jak wracam z pracy to zaraz się robi ciemno. A wtedy, to już mi sie nic nie chce robić. Wogóle coś mnie jakiś leń dopadł ;-)

Witam ....... jestem Mamą jedynaczki Oliwii ..... ma przybrane rodzeństwo ale nie wiem czy to się liczy bo siostry w życiu nie widziała a syna mojego obecnego partnera widzi raz do roku

Jestem Marysia :) a córka Oliwia .... mieszkamy w Uk ........ także znam ból zyrki o jakim mówi że świeczki zapalić nie może na grobie :(
Mam nadzieję że mnie przygarniecie :)

Edysiek u mnie jest ta sama sytuacja co u ciebie jeśli chodzi o 2 dziecko ( ostatnio mi J mówił że koszmary się mu śniły - a ten koszmar to to że rodziłam gdzieś w domu)

andzia111 przykro mi z powodu Twoich ( jeśli były twoje - ale nawet jak nie to i tak mi przykro ) maluszków :(

Edysiek pisze:
ja Cię doskonale rozumiem, że się odzwyczaiłaś, bo ja mam to samo
eek.gif
Widzimy sie tylko w weekendy i jak jesteśmy razem w tygodniu, to nie umiem sie zorganizować
andzia111 pisze:
mój też ciągle w delegacjach wiec cie rozumie doskonale
wiec nie jestem sama...
Edysiek jak samopoczucie????mnie tez ta zmiana czasu doluje...Twoja Angela urodzila sie w grudniu?
felidae co u ciebie??jak zdrowko??
andzia pisze:
Za 2 tyg. jest 1 rocznica jak maluszki powiekrzyły grono aniołków wiec też musimy zaiść ...życie dla niektórych bywa okrótne...
andzia111 tez nie jestem w temacie?rocznica?
kreatorka decyzja o drugim dziecku jest bardzo trudna,zwlaszcza jak nie ma sie pomocy...a wiadomo jak pojawi sie noworodek w domu,a jest juz starsze dziecko jest trudniej,niz z jednym...A najtrudniej jest jak zegar biologiczny tyka,a brak decyzji,wiec i czasu malo...:-p;-)
marcysia834 witam cie,pewnie ze cie przygarniemy:tak::tak::tak:widze,ze masz coreczke w podobnym wieku co Edysiek...Czyli teraz chodzi do klasy...?jak jest w UK,od kiedy edukacja sie zaczyna?
rox,fanta,femme...hop,hop....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marcysia witaj!
Fajnie, że masz córcie w podobnym wieku do mojej :-)
Edysiek jak samopoczucie????mnie tez ta zmiana czasu doluje...Twoja Angela urodzila sie w grudniu?
....
Tak Angela urodziła się 29 grudnia :tak:
A samopoczucie nie takie złe. Tylko lenistwo mnie dopadło.
Ale jeszcze 2 godz. i weekend ;-)

marcysia834 witam cie,pewnie ze cie przygarniemy:tak::tak::tak:widze,ze masz coreczke w podobnym wieku co Edysiek...Czyli teraz chodzi do klasy...?jak jest w UK,od kiedy edukacja sie zaczyna?
..

moja oliwia chodzi do 3 klasy od września... edukacja przymusowa zaczyna się od 5 roku życia ale można już posłać dziecko w wieku 4 lat jesli się urodził przed 31 sierpnia .... wtedy odchodzą płatności za przedszkola bo szkoła jest za darmo

witam witam i fajnie że mnie przygarniecie :D

właśnie wróciłam ze szkoły bo rano chodzę na wolontariat i pomagam nauczycielce a przy okazji uczę się języka za darmo:)

Edysiek też się cieszę że nasze córki w sumie w takim samym wieku .... miesiącami się tylko różni .. Twoja córka urodziła sie tak jak córka mojej siostry w grudniu tylko ze 22 ona i ma 13 lat

Ostatnia edycja:
Witam z rana! Ja dzisiaj wstałam przed 7, więc długi dzień przede mną.
Angela chodzi teraz do 2 klasy. U nas też już dzieciaki zaczynają szkołę (zerówkę) w wieku 5 lat. Moja jeszcze poszła normalnie, ale w sumie tak jak 5 latek, z racji tego że jest urodzona w grudniu.
Miłego wekendowania babeczki :-)

Edysiek pisze:
U nas też już dzieciaki zaczynają szkołę (zerówkę) w wieku 5 lat.
dziewczyny a ja jakos nie jestem przekonana do tego systemu...We wloszech 6latki ida do pierwszej klasy,ale wiecie co albo te dzieci sa jakies natpobudliwe,maja problem z koncentracja na lekcjach,co sie okrzycza panie...z ledwoscia wprowadza literke i zabawa konieczna,bo zaczyna sie chodzenie miedzy lawkami,wiem to od moich znajomych...Na klase moze trzy osoby sa grzeczne i chca sie uczyc:-p
marcysia834 a jakie sa dzieciaczki w UK?edukacja zaczyna sie od 5roku zycia:szok:biedne dzieciaczki...
A u nas piekna pogoda:tak:po poludniu idziemy na targi,zobacze czy bedzie cos fajnego;-):tak:obiad mam przygotowany,aby troche ogarne mieszkanie i moge swietowac:happy2:
a u nas jestesmy na etapie ubierania,przebierania niezliczona ilosc dziennie,koniecznie sukienka itp.fryzury...:-p;-):tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
zyta .... to zależy o co pytasz z tym : jakie są dzieciaki w Uk" napiszę ogólnie

jeśli chodzi o szkołę ... to u mojej Oliwii nie ma problemu, nie ma rasizmu , ale czasem dzieci nie chcą się znią bawić bo bariera językowa ale to żadkość....

opiszę jak zachowują się dzieci w mojej klasie..... bo ja codziennie rano mam 1,5h wolontariatu w szkole i pomagam dzieciom w zajęciach i czytaniu ( choć sama nie potrafię dobrze czytać)

muszą siedzieć na dywanie po turecku kiedy pani mówi, każde dziecko ma swoje miejsce, muszą być cichutko i zawsze jak coś chcą muszą podnieść rękę ( ale to chyba wszędzie kat jest) jeśli chodzi o WC to w czasie lekcji rzadko mogą wyjść się załatwić nauka trwa od 9 do 15:00 w tym czasie mają przerwę rano na zabawę na dworze i wtedy mogą chodzić do wc..... jakoś 20min tej przerwy mają a potem od 12-13 maja przerwę obiadową i na zabawę i potem do 15 lekcje

a jeśli chdzi o młodzież to wolę się nie wypowiadać ale to wszędzie tak jest

Do góry