reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Ja Was podziwiam, u nas pogoda śliczna ale rano było tak zimno, że w grubym swetrze siedziałam i gorąca herbatą, a i tak miałam lodowate dłonie...
Na wieczór zamówiłam u męża chmiel na grzane piwo :-) jak wróci to sobie zrobię takie gorące z przyprawami i pod kołdrę .. chyba mnie coś bierze. Po dwóch tygodniach męki z małym który ciągle kaszle :| Wczoraj byliśmy u pediatry osłuchała i kazała dawać co daję:|ale mi porada :/ ehhh skończy się kontrolą w poniedziałek :-)

Edysiek widzę , że Ty jak moja Mama cały ogródek w kwiatkach, szkoda że nie mieszkam w domku z ogródkiem wtedy ma to sens :-) Miłego popołudnia ide sie rozgrzać :-)
Zdrówka wszystkim życzymy :-)

reklama
Witam!
Zyta ja też mam czasem lenia i nic mi się nie chce robić. Myślę,m że jak już przyjdzie jesień to już wtedy zabraknie mi tyle werwy :tak:
Felidae to prawda, że rano to już jest bardzo zimno. Ja zanim się nie rozkręcę, to też ubieram sie w ciepłe dresy :tak:
Zdrówka dla Waszych dzieciaczków :-)
Ja już zmykam, bo chcę jakieś ciacho upiec. Potem tylko obiorę ziemniaczki, wsadzę pieczeń do pierarnika i wystarczy na dzisiaj;-).
Dzisiaj mamy odpust a potem festyn, chociaż ja takich rzeczy nie lubię, ale pójdziemy sobie na spacerek przy okazji.

hejo

na wewnętrznej stronie dłoni mojemu bąblowi pojawiła sie wysypka , małe plamki czerwone , dłoń jest szorstka i ciepła . napewno nic niezjadł nowego , podaje wapno ale czy jest jekiś kremik , maśc którą moge posmarować rączke 2-latkowi ? wartałoby pewnie iscdo lekarza ale w naszej przychodni jest tak że po każdej wizycie mamy bonusa w postaci , kataru , kaszlu , anginy itp.
możliwe że 2 dłoń tez mu wysypie bo cuś mi sie zdaje że plamki tam tez sie pojawiają. co o tym sądzicie?

Andzia, ja nie wiem co by pomogło :sorry2: Może zapytaj w aptece to Ci doradzą. Nasza aptekarka juz wiele razy nam pomogła :tak:
Pogoda piekna to i kobitki nie mają czasu na BB :-D
Wiecie i ja się skusiłam i dzisiaj gram w lotto ;-)

andzia najlepiej idz do lekarza,lub jak sie obawiasz,idz do apteki z malym i pokarz a wtedy jesli nawet i w aptece cos zaniepokoi to i tak wysla cie do lekarza,napisz jak zes postapila i co to moze byc,sama jestem ciekawa.Ja jak zjadlam winogrona wysypalo mi rece,a bylam pewna ze napewno nie po winogronie,bo i corka jadla,ale malo widocznie i jej nie zaszkodzilo:no:.
Jak bym mieszkala w Polsce tez bym sie skusila na Lotto:tak::tak::tak::tak:a tak dziewczyny wy idzcie do kolektury,moze akurat,jakas sumke zgarniecie;-)trzymam za was&&&&&&&&&&&&&&&&Taka suma:szok::szok::szok:
Ja swoja dzisiaj zaprowadzilam do przedszkola,no i rozplakala sie:-(serce mi scisnelo,sama bym sie wycofala i wziela ja do domu,ale to przeciez dla jej dobra:tak:ale jest mi z tym zle:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
U nas deszczowo,chlodno:-:)-pide cos do obiadu przygotuje:tak:chociaz nie mam pomyslu:no::-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny!
Wpadłam się tylko przywitać. Przepraszam, że nie doczytam Waszych wszytkich postów ale źle się czuję. W sumie, to od soboty zdycham. Dziś na szczęście idę do lekarza ale dopiero na popołudnie.
Mam nadzieję, że płuc nie będę miała chorych.
Andzia, mam nadzieję, że to nie szkarlatyna. Idź z małym do lekarza.
Edysiek, trzymam kciuki za lotka :tak:.
Zyta, nie dziwie się, że jest Ci z tym źle, ale tak jak piszesz, to dla dobra małej. Napewno nie będzie tęskniła, bo panie przedszkolanki się nią odpowiednio zajmą :tak:. Ja też nie mam pomysłu na obiad...
Miłego i spokojnego dnia! :tak:

fanta to nie szkarlatyna , dziwne to jakby przyłożył dłonie do czegoś gorącego i sparzył , przypiekł. byłam w 2 aptekach z małym ale u nas niepracują farmaceuci tylko sprzedawcy wiec nic niewiedzą , niedojdy jakies mówie wam . smaruje emolim ( niewiem jak sie to pisze ) to taki kremik dla alergicznej skóry no i to wapno daje . zobaczymy jak niezejdzie za pare dni to poprosze lekarza do domku bo w przychodni wirusów więcej niż ludzi - niestety. mam podejrzeń pare może to od mydła , od jakiegoś czasu zaczełam mu myć łapki dorosłym mydłem i w kostce i w płynie , może to od tego. albo wziął cos na dworze , patyk jakiś wylizany przez psa czy cuś podobnego. może zadużo witamin dostał ostatnio ,daje mu i marsjanki i cebion multi - narazie odstawiłam , albo miód , może zadużo miodku .

fanta no i coś załapała??? oby to nie te płuca !

zytka i coś wkońcu wykombinowała na obiadek ? A katar małej minął?

felidae - zdrówka !

edysiek to trzymam 1 kciuke za ciebie a 2 za siebie bo też puściłam :)

Witam!
Idę zaraz pranie rozwiesić, tylko czekam aż mgła opadnie.
Ogólnie nic mi się nie chce, ale mam @ i poza tym czasem trochę lenistwa też sie należy :-)
Zyta na pewno Ci bylo przykro, ale co zrobić :eek:
Moja czasem płakała jak szłam do pracy na drugą zmianę i nie chciała mnie puścic do pracy :-( Nawet teraz czasem pyta, czy musze iść i czy nie mogę sobie wziąć urlopu :oo:
Fanta zdrówka życzę :-) byłaś u lekarza ?
Andzia nie wygrałam ;-)
Może to od tego mydła, a tylko rączki nim mył?

reklama
Hej kochane!
Wpadłam powiedzieć co i jak z lekarzem. Okazało się, że mam chore oskrzela i do tego jakieś świsty i zgrzyty na płucach :baffled:. Oskrzela sobie załatwiłam jak mnie przewiało <tak myślałam>, a na płuca poszedł mi ten puł jak zbijaliśmy kafle, a ja to później zamiatałam wszytko no i wyszło :-(. Dostałam leki wziewne, żeby się nie dusić i antybiotyk na wieczór. Powiem Wam, że już nocka była spokojniejsza i normalnie mogę oddychać, a to najważniejsze :tak:. Na kontrol mam się stawić za trzy tygodnie, a jak mi nie przejdzie to prześwietlenie będę mi robili. Mam nadzieję, że szybko się wykuruję :tak:. Niby mam z domu nie wychodzić ale teraz kończymy remont i niedługo przeprowadzka więc się nie da :no:.
Andzia, mam nadzieję, że to nic poważnego i Oskarowi szybko przejdzie. A jak nie to nie pozostaje nic innego jak wizyta u lekarza. Lepiej jak by to zobaczył ktoś kto się zna, a nie konował z apteki :tak:.
Edysiek, ja też czekam na @. Ciekawa jestem czy mi się przesunie przez leki i choróbsko czy normalnie dostane... Mam nadzieję, że będzie wszytko ok.
Szkoda, że żadna nie wygrała w tego totka. Chyba za słabo trzymałam kciukasy. Może kolejnym razem Wam się uda ;-).
Miłego i słonecznego dnia :tak:!!

Do góry