reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam kwietniówki! Czy jeszcze przyjmiecie do swojego grona spóźnialską? Podczytuję Was od jakiegoś czasu ale bałam się do Was dołączyć przed końcem 12 tc. Teraz jestem troszkę spokojniejsza, a u Was tak fajnie i rodzinnie:-)
Termin z OM mam na 23 kwiecień a z ostatniego USG 22.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć doka ! mamy taki sam termin :)
widzę ze jestes mama aniolkow, ale cieszymy sie ze juz mogłaś dołączyć do naszego familijnego grona bb :))

co do zachcianek to cicho sza, mały apetyt mam.. jem dla maluszka bo jakis wszystko jest ble, sama nie wiem czego chce, prócz kwasidel i owoców. ale jak was czytam to chętnie bym do każdej na obiadek wpadła.
ale moze knedle ze sliwkami..? ale kto mi je zrobi.. hmmm...

Witam Was dziewczyny.Troszkę Was zaniedbałam ostatnio, ale muszę troszkę nadgonić naukę. Za dwa tyg. mam test z anatomi i patologi a ja nic się do tej pory nie uczyłam i teraz muszę nadganiać. Więc zbyt dużo czasu nie mam na gadanie z Wami.Zresztą po pobycie w Warszawie ciężko mi nadgonić wszystko.
Jeszcze wkoło domu w ogródku trzeba porządki zrobić a tego tak na raz się nie da i muszę robić przerwy.
Witam nowe dziewczyny i fajnie że dołączyłyście.Lepiej późno niż wcale.
Mój brat już mnie pytał o listę potrzebnych rzeczy dla dzidziusia. Zbliżają się święta i pewnie już myśli o prezentach.A ja jeszcze nawet nie myślę i ciągle mam stracha że zapeszę. Po Gabrysi wszystko wydałam i został mi tylko wózek.Zły nie jest, mało używany bo tylko przez Gabi to będzie dla niuni. A reszta to nie wiem kiedy.Mam ochotę wybrać się na ciuszki ale się boję.Szalona jestem.

Tak jak obiecałam powracam :-D
Ninka w końcu padła 9po 6 godz biegania :-D) obiadek już gotowy więc wcinam bigos z ziemniaczkami i czytam :-) sama przyjemność :-D
murka- ja też na 12-tego więc grono się powiększa ;-)
sonisia- to będę musiała skoczyć do dziekanatu i się dowiedzieć co i gdzie mam załatwić, ale weny jakoś brak, nie lubię papierologii, podań czy czegoś tam... i trzymam kciuki by zajęcia codziennie szybko mijały, żebyś dała radę zajrzeć do lekarza, będzie spokojniejsza :tak: a jeśli chodzi o remont to Cię doskonale rozumiem, to był temat nr 1 jak byłam z Ninką w ciąży i przez te pół roku nie raz myślałam, że mi nerwy wysiądą itp.
Witajcie wszystkie nowe mamusie ! Nigdy nie jest za późno na dołączenie :-)
Skoro mamy takie weny kulinarne to muszę koniecznie zajrzeć na odpowiedni wątek ! ehh.. placki ziemniaczane ja też chce !;-)

edytka troche za wcześnie na ciuszki, jak nie jestesmy pewne płci. mi cieżko sie powstrzymać jak są teraz takie obniżki, ale nie wiem czy dziewczynka - bo jak chłopiec to po siostrze mam worki ciuszkow (siostrzeniec urodził sie w kwietniu tego roku :) wiec tylko dodatki, ale to zostawiam na pozniej.. kurcze, tak bym chciala juz wiedzieć.

a od dwóch nocy mam jakies koszmary o wojnie, walkach itp... no i snilo mi sie ze byłam na wizycie kontrolnej i maluszek był widoczny cały jakby w wodzie zaburzony i miał siusiaka zaznaczonego na niebieski kolor ze nie było mowy o pomylce.. i aż mi sie jakos cieżko zrobiło :(
to ta niepewność jest najgorsza.

Doka, witam kolejną krakowiankę!

Co do listy zakupowej dla malucha to ja wczoraj takową sporządziłam, pewnie ją jeszcze 10 razy bede modyfikować ale lepiej sie czuje jak mam to na papierze i wiem co i ile i przede wszystkim za ile...

Doka-witamy serdecznie
Myszka45-a jak Ty się czujesz,lepiej już?
Co do jedzonka, dzisiaj zapiekam schabik z warzywami za pół godzinki będzie na stole, kto lubi-zapraszam:-)

reklama
Bardzo Wam dziękuje za serdeczne powitanie. Piszeci e swoich obiadkach u mnie miał byc kapusniak ale zanim zaczęłam go gotować to połowę kapusty kiszonej zjadłam;-). Będzie więc wczorajsza pomidorowa i gulasz. Na ciuszki jeszcze nie mam odwagi patrzeć w sklepie, planuje tak gdzieś po Nowym Roku dokupić co nieco.
Przepraszam że na razie nie odnosze sie do Was imiennie ale musze sie Was nauczyć:zawstydzona/y:

Do góry