reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam wtorkowo:tak:
Moja Nikola przeszła samą siebie, poszła spać o 20 i wstała o 5 rano:szok: a ja czuję się jak zwłoki:wściekła/y: Jedyne co z tego wywnioskowałam, że drzemki w dzień nie likwiduję póki co bo nie wyrobię:tak:

Tematy kulinarne widzę górą, ja wciąż się uczę gotować i póki co nie robię zbyt wymyślnych dań bo się boję że popsuję:zawstydzona/y:
Witam serdecznie nowe kwietnióweczki i zapraszam do udzielania

reklama
Madziaka-witaj Kwietnióweczko:tak:
Ja dzisiaj też niewyspana, chociaż nie wiem tak naprawdę czemu, wstałam o 00.30 i zasnęłam dopiero o 3.30, a o 7 rano trzeba było już definitywnie wstać. Chyba zafunduję sobie popołudniową drzemkę.
Paulusia-możesz przekazać Nikoli, że nawet całkiem duuże dziewczynki mają popołudniowe leżakowanie;-)

cześć kwieniowki..!
weekend minął tak sobie, eMek jakis poddenerwowany, ja tez, w ogole jakos nerwowo ostnio.
ale cieżko było rano wstac.. :( teraz 6 godzin na tyłku na zajeciach, masakra!
a potem spotkanie na budowie z wymierzaniem kuchni a potem z grafikiem w pracy.. bleeee!
chyba wieczorkiem podjade na pogotowie bo ten brzusio ciagle daje o sobie znac. raz tu, raz tam.
wy nie macie tak??????
no i ten kręgosłup... hereeeh, a miało byc tak pieknie w tym II trymestrze

madziaka witaj :)

Cześć dziewczynki.:-)

paulusia mój synek jest w podobnym wieku, za 2 tyg. skończy 3 latka i powiem Ci, że on często robi mi takie myki, że albo obudzi się o 5, albo w nocy np. o 2 i nie śpi przez 1,5-2 godz.:baffled:, ale tylko wtedy jak położy się wcześnie spać. czasem jak nie spi w dzień to padnie o 18.30 i potem w nocy takie numery odstawia;-) Moim zdaniem 3 latek - przynajmniej mój-jest jeszcze za mały, żeby rezygnować z drzemki w ciągu dnia.

izka 2 lata bez ogorków kiszonych:szok: Umarla bym chyba w tym kraju;-), choć nie- sama pewnie bym je robiła...Oczywiście smacznego Ci życzę:-)

Idę zaraz na spacerek z małą, potem do gina, a po południu w końcu na cmentarz trzeba będzie jechać, a może odwlekę to do jutra...
Miłego dzionka wszystkim mamusiom i dzidziusiom:-)

Witajcie,
Sonisia jedz do lekarza i zapytaj skad te dolegliwosci. Bedziesz spokojniejsza. Do Redłowa jedziesz?
paulusia to Ci dała popalić... w dzień odeśpij sobie:tak:
Stokrotta to tez macie impreze urodzinowa w listopadzie? My mamy 2 bo urodziny moje i małego;-)

Dzis chyba się skusze na krem z brokułów

martolinka ale mi smaczek narobilas na krem z brokul..! z grzankami, mniam! moze jutro znajde chwile. aneobisz ze świeżych brokul czy mrozonych?
podjade do redlowa wlasnie, ale to jak juz sie uporem z reszta.
nie mam plamien wiec aż tak mnie nie przypililo, ale wiem ze nie powinnam tego bagatelizować. dzis obiecuje poprawę :).

Witajcie :-)
Obiecuję Was nadrobić jak Ninka uda się na drzemkę. Dziś byłyśmy już u mnie na uczelni- odebrać książki z biblioteki, niedługo czeka nas wyprawa na pocztę (musimy co nieco powysyłać) i do apteki. Właśnie powiedzcie mi czy informowałyście już na uczelni kogoś o maluchu w brzuszku? Bo w sumie nie wiem kiedy zacząć coś załatwiać w tym kierunku... :no:
Zachcianki są od czasu do czasu, ale takie delikatne- czyli, że mam ochotę na coś, ale jak nie ma tego pod ręką, albo jest mega późno to bez problemu wytrzymam.
Miłego dnia dziewczyny !

Witajcie brzuchatki!
Widzę,że wiele z Was ma kulinarną wenę, ja też chętniej udzielam się w kuchni - dziś robię placki ziemniaczane z sosem tzatziki, bo dawno tego nie jedliśmy a ochota nagle przyszła:-)
Słonko zaświeciło więc może uda mi się wyskoczyć na mały spacerek, trzeba wykorzystać pogodę póki jest.

madziaka - witaj wśród kwietniówek, też mam termin na 12go, ciekawe która będzie pierwsza??? A Ty już znasz płeć swojej dzidzi?
izka - dzięki za odpowiedź, a powiedz kochana czy słyszałaś o jakiś komplikacjach po podaniu zzo? Siostra mnie ciągle straszy, że to jest niby niebezpieczne i że "niepełnosprawne dzieci się po tym rodzą", wkurza mnie to bo ciągle jestem w rozterce...
sonisia - znajdź sobie zawsze chwilkę na położenie się, zrelaksowanie w trakcie dnia. Lekarz mi kiedyś powiedział że jak kobieta długo jest na nogach macica może na dole uciskać na coś tam i to może powodować ból, może Ty kochana za długo na nogach jesteś i stąd ten ból? To takie banalne ale spróbuj:tak:

Miłego dzionka kochane!

Agata to pracowity dzionek od dana..!
ja na uczelni juz na samym poczatku wszystko pozalatwialam co mogłam, raptem 30% nieobecnosci na zdjęciach wiecej - choc w praktyce nic mi to nie da :/
echhh.. nie moge sie skupić na tych zajeciach grrrr

murka faktycznie całe dnie na nogach, ale staram sie usiąść gdzie moge.. ale bus za wiele to daje :(

zobaczymy czy dzis uda mu sie do tego lekarza podjechać

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie piekne :)
ja dziś tylko na chwilunię. Przeczytałam to, co napisałyście :)
madziaka - witaj wsród nas :)
izka - z tymi zachciankami to różnie bywa, ty pomidorki uwielbiasz ja na nie patrzeć nie moge hehehe wczesniej malo owoców jadłam, a teraz bradzo często po nie sięgam i zjadam je z duzym smakiem :) oczywiście moja życiowa pasja, czyli słodycze, równiez mi towarzyszą, ale staram sie bardzo ograniczac ich spozycie, żeby nie nabrac kształtu szafki :) jednak czasami ciężko się powstrzymac grrrrr oooo i nowośc u mnie - bardzo smakują mi zupy (oprócz flaczków i pomidorowej)
sonisia - zgadzam się z murką, jednak jeżeli cos cię niepokoi to lepiej jedź do lekarza i rozwiej wszystkie wątpliwości, będziesz spokojniejsza...
stokrotta - napisz po wizycie, jak tam Dzidzia :) trzymamy kciuki ;p ja własnie dziś cmenatrze obskoczyłam i teraz tylko 1.11. znicze pozapalam a o 17 wraca mój D. z pracy i bierzemy się z malowanko sypialni :) mam nadzieje, że szybko skończymy (planujemy tak ze 3 dni na to) no i najabrdziej boję sie tego bałaganu, ale myslę, że powoli ogarnę...
Gratuluje Wam kochanę kulinarnych pomysłów ja dzis bez większego polotu - rosołek z makaronem :)
buziolki

Do góry