zeberka po 3 ciążach powiem Ci, że przywileje dla kobiet w ciąży w naszym kraju są w ogóle nie respektowane
O ile jeszcze zdarza się, że na niepelnosprawnego ktoś zareaguje i chce mu pomóc, o tyle ludzie najczęściej udają,że nie widzą ciąży u kobiety. Wiele razy np. na zakupach w hipermarkecie będąc już w zaawansowanej ciąży, na dodatek z małym dzieckiem w wózku musiałam się wręcz wykłucać, żeby ludzie mnie przepuścili, a i tak na ogół znalazła się jakaś stara jędza pobąkująca, że mnie nie wpuści bo ma legitymację inwalidzką, ale wielkie siaty miała siłę dzwigać
Kiedyś na parkingu, będąć w 9 miesiącu zajęłam miejsce dla inwalidów, nadleciał na to jakiś nadgorliwy cieć i drze się wniebogłosy,żę bez legitymacji inwalidzkiej nie mogę tu stać, ja mu na to, że nie mam legitymacji za to mam gigantyczny brzuch i na dodatek zagrożoną ciążę. W końcu wezwałam kierownika i stanęło na moim, ale co nerwów zjadłam to moje.Naprawdę z przywilejami dla ciężarnych, karmiących i matek z małymi dziećmi w naszym kraju jest bardzo zle
lelek nie dziękuję, żeby nie zapeszyć;-) Z dzieciakami tak niestety jest;-) ale współczuję doznań zapachowych w samochodzie
Julianna z tym, że lepiej mieć lekarza s Ujastka masz rację, bo jak szpital jest przepełniony i nie ma miejsc to przyjmują podobno tylko te pancjentki, których lekarz prowadzący tam pracuje. Mój gin. jest z-cą ordynatora na Ujastku, ale to naprawdę dobry, delikatny lekarz a zarem bardzo miły człowiek
anussia to są właśnie uroki ciąży kochana
Dobra zbieram się pomału- jedziemy oglądać domek:-)