Marzycielka wiadomo ze powinni respektować Twoje zdanie w szpitalu,ale sama wiesz jak jest. Najlepiej to jeśli będzie z Tobą przy porodzie maz,który będzie kontrolował sytuacje i w razie jakby cos sie działo nie po Waszej myśli to będzie interweniował.
reklama
hejo.. marzycielka. no szacun . ja to marzylam zeby sie to jak najszybciej skonczylo.. naawet prosilam zeby mi pomogly na koncu. ale dalam rade. chyba resztkami sil.. nie wyobrazam sobie lezec tam i rodzic jak znajoma przez np3 dni.. tak jej to szlo wolno a kroplowki tez nie chciala 2 dnia na balonika sie zgodzila.. 3 dnia juz sama o kroplowe poprosila. pozniej mowila ze momentami myslala ze przez okno wyskoczy.
kazdy porod jednak jest inny..
malinka ale ci zazdroszcze.. juz wiesz wszystko. taki luzik.. ja mam w piatek wizyte ciekawe czy sie obrocil.. ale chyba tak bo inaczej kopie.
u mnie cisnienie poszlo do gory. nie znowu drastycznie bo 140 / 80 ale ja mam juz wizje niedozywienia albo zlych przeplywow..
pokoik dzieci pomalowany.. nie do konca po mojemu ale niech mu bedzie.. poszedl na latwizne.. mialy byc proste pasy seledynowe. a ten polecial wczoraj fantazja i porobil mi kilka paskow kazdy w inna strone.. ale niech mu bedzie chyba ma tez dosc tego pokoju.
milego dnia kobitki..
kazdy porod jednak jest inny..
malinka ale ci zazdroszcze.. juz wiesz wszystko. taki luzik.. ja mam w piatek wizyte ciekawe czy sie obrocil.. ale chyba tak bo inaczej kopie.
u mnie cisnienie poszlo do gory. nie znowu drastycznie bo 140 / 80 ale ja mam juz wizje niedozywienia albo zlych przeplywow..
pokoik dzieci pomalowany.. nie do konca po mojemu ale niech mu bedzie.. poszedl na latwizne.. mialy byc proste pasy seledynowe. a ten polecial wczoraj fantazja i porobil mi kilka paskow kazdy w inna strone.. ale niech mu bedzie chyba ma tez dosc tego pokoju.
milego dnia kobitki..
Marcysiaaa
Fanka BB :)
O tak!!!! Monte i pączuś !!!!!! [emoji108][emoji108][emoji108][emoji108][emoji108]
Cześć Kobietki wczoraj byłam na którychś już warsztatach "Pozytywnie o porodzie" - temat: łagodzenie bólu porodowegglądałyśmy przepiękny,wymarzony poród - 30 min od stwierdzenia rozwarcia 4cm i przyjazdu do szpitala,drugie dziecko.Rodząca użyła autohipnozy przy porodzie.Oczywiście program można kupić na ŁagodnyPoród.pl ale można też użyć innych nagrań z autohipnozy.Ważne żeby wcześniej poćwiczyć odprężanie się i wyłączanie pod wpływem tego co się słyszy ja zaczynam dzisiaj jak tylko coś znajdę w necie
To tak dla tych non stop myślących o porodzie
To tak dla tych non stop myślących o porodzie
myszkajoasia
Hipnoza hmm nie za bardzo :|
Czoperka
Marzycielka, a może napisz sobie plan porodu? I co dokładnie chcesz, a czego sobie nie życzysz. Na końcu napisz, że oczywiście w razie komplikacji zdajesz się na sugestie personelu, ale że chcesz, żeby wszystko konsultowali z Tobą lub partnerem.
Asiorek, wrzuć zdjęcie pokoiku
Myszka, myślę, że pod pojęciem autohipnoza kryje się po prostu relaksacja za pomocą słuchania komend, w stylu "wyobraź sobie że leżysz na łące, Twoje ciało staje się bardzo rozluźnione..." itd. To jest rodzaj relaksacji psychofizycznej, bardzo fajny zresztą - np. trening autogenny Schultza. Bardzo pomaga się odprężyć i rozluźnić mięśnie. Jest powszechnie wykorzystywany w salonach SPA czy fitness klubach. No i po prawdzie zalicza się do hipnozy pierwszego stopnia, ale nie jest niebezpieczny
Asiorek, wrzuć zdjęcie pokoiku
Myszka, myślę, że pod pojęciem autohipnoza kryje się po prostu relaksacja za pomocą słuchania komend, w stylu "wyobraź sobie że leżysz na łące, Twoje ciało staje się bardzo rozluźnione..." itd. To jest rodzaj relaksacji psychofizycznej, bardzo fajny zresztą - np. trening autogenny Schultza. Bardzo pomaga się odprężyć i rozluźnić mięśnie. Jest powszechnie wykorzystywany w salonach SPA czy fitness klubach. No i po prawdzie zalicza się do hipnozy pierwszego stopnia, ale nie jest niebezpieczny
Ostatnia edycja:
Marzycielka, zawsze możesz wypełnić sobie taki wzór planu porodu i wręczyć położnej przed http://www.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/aktualnosci/planporodu.pdf
Wydrukuj sobie w dwóch egzemplarzach to jakbyś trafiła na jakąś wredną babę to zawsze możesz jej dosadnie podkreślić, że masz swój egzemplarz też
Wydrukuj sobie w dwóch egzemplarzach to jakbyś trafiła na jakąś wredną babę to zawsze możesz jej dosadnie podkreślić, że masz swój egzemplarz też
nie wiem dziewczyny co myslec dzis jest 3 dzien jak to moje bobo kreci sie w tym brzuchu prawie caly czas i to tak intensywnie rozpycha sie. prezy rekami nogami a po takim ruchu brzuch sie stawia i mam bole. kilka na dzien.. przepowiadajace???? dla mnie to dziwne bo wczesniej raczej byl maloruchliwy jedynie wieczorami. juz staram sie nie robic za wiele raczej leze .. normalnie czuc piety czy piesci juz sama nie wiem co jak dotykam takiej gulki z boku na brzuchu. wizyta w piatek.. hmmm a moze dzis sie wybrac.. no chyba ze sie odwrocil i nogi sie mu uwolnily i teraz tak mocno nimi kopie..
Asiorek mam to samo - wczesniej kilka ruchow na dzien,ewentualnie troche wiecej wieczorem jak zjadlam cos co go pobudzilo.A teraz?czasami az sie zastanawiam czy za chwile w pepku nie zobacze Jego dloni albo najlepiej glowy.Szaleje jak dziki! ale jakos mnie to nie martwi,raczej ciesze sie ze czuje ruchy i nie musze wczuwac sie co minute czy sie rusza czy nie,czy cos sie nie stalo.
Jesli chodzi o autohipnoze to jest to cos takiego o czym pisze Czoperka tylko dostosowane do ciazy i porodu na nagraniach sa pozytywne afirmacje w stylu: dam sobie rade,moje cialo jest przystosowane do rodzenia,umiem oddychac,dotlenic moje dziecko,blebleble potem jest relaksacja,rozluznienie miesni bo jak wiadomo to przyspiesza porod,a na koniec w fazie parcia znowu afirmacje w stylu: kocentruje cala swoja uwage na tym zeby pomoc mojemu dziecku przyjsc na swiat,itd.
Autohipnoza jest bardzo popularna na zachodzie,a i statystyki mowia same za siebie - o polowe mniej cc jest wykonywanych u kobiet ktore sie na nia zdecydowaly.Duzo rzadziej zdarza sie indukcja porodu.No nie ma co ukrywac ze caly porod siedzi w naszej glowie
Ciezko znalezc jakies nagrania w necie darmowe a te plytki z lagodnego porodu kosztuja 200zl ;/
Jesli chodzi o autohipnoze to jest to cos takiego o czym pisze Czoperka tylko dostosowane do ciazy i porodu na nagraniach sa pozytywne afirmacje w stylu: dam sobie rade,moje cialo jest przystosowane do rodzenia,umiem oddychac,dotlenic moje dziecko,blebleble potem jest relaksacja,rozluznienie miesni bo jak wiadomo to przyspiesza porod,a na koniec w fazie parcia znowu afirmacje w stylu: kocentruje cala swoja uwage na tym zeby pomoc mojemu dziecku przyjsc na swiat,itd.
Autohipnoza jest bardzo popularna na zachodzie,a i statystyki mowia same za siebie - o polowe mniej cc jest wykonywanych u kobiet ktore sie na nia zdecydowaly.Duzo rzadziej zdarza sie indukcja porodu.No nie ma co ukrywac ze caly porod siedzi w naszej glowie
Ciezko znalezc jakies nagrania w necie darmowe a te plytki z lagodnego porodu kosztuja 200zl ;/
reklama
Witam i dołączam do Was dziewczyny z terminem dopiero na 28 czerwca..