reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej dziewczyny :) jakiś czas sie nie odzywałam,przepraszam,jakoś sporo obowiązków i nie było kiedy.
Czoperka jeszcze u Ciebie nie czas wiec oby Maluszek posiedział ile potrzeba :)
Asiorreek bardzo mi przykro z powodu krolika,no niestety tak to jest ze zwierzętami.
Mi zawsze serce pęka,jak widzę kotkę mojej mamy,która rozszarpuje ptaki,no ale co poradzić.Jest to kot wychodzący,nie da sie jej upilnować.
Dziewczyny,byłam dzisiaj u lekarza kwalifikującego do CC (z powodu miednicowego ułożenia córci) i moje dziecko będzie ze mną juz za tydzień w czwartek 28 maja! I nagle z czerwcowki stałam sie majówka.
Nie mogliśmy z mężem uwierzyć,ze to stanie sie tak szybko! W sumie 2 tygodnie przed planowanym terminem z OM. Ale Córcia wazy około 3200 wiec nie jest taka mała.
I teraz zastanawiam sie w co ja ubrać na wyjście ze szpitala,bo przecież nie będzie jeszcze tak ciepło..Body z krótkim rękawem i pajacyk wystarczy? Czy do tego jeszcze jakas bluzę? Masakra. Na razie nie mogę uwierzyć ze to wszystko to juz.A dopiero co był wrzesień 2014..

reklama
Witaj Malinka :) Czyli mała się nie odwróciła a to uparciuch :) Duża juz dziewczynka, moja na koniec 35 tygodnia miała 2500g. Ja na wyjście że szpitala przygotowałam dwa zestawy : 1.dresik + body długi rękaw lub krótki
2. pajacyk polarowy taki wydaję mi się na chłodnijesze dni + body

No to 28 maja bedziesz już z małą :)

Grabola dzięki za informacje o ciuszkach. Chyba tez tak zrobię ze przygotuje mężowi dwa zestawy i w zależności od pogody weźmie jeden z nich.
Tak 28 maja będę mama!! :D z jednej strony juz sie nie mogę doczekać,ale z drugiej bardzo sie boje.

Malinka super,że już niedługo dzidziuś będzie z Tobą ;-) Mogę sobie wyobrazić twój lęk,ale na pewno wszystko będzie ok. :)
Ehh...też bym już chciała urodzić albo chociaż wiedzieć dokładnie kiedy to nastąpi,ale termin 15.06 jeszcze parę tygodni.... :sorry:
Idę lulu,jutro wizyta u gin, mam nadzieję,że wszystko cacy :-)

Witaj po przerwie Malinka :) Nie obraziłabym się na Adasia, jakby już chciał wyjść - łatwiej urodzić 3100 g niż 3500 ;) Super, że już za tydzień będziesz mieć Maleństwo ze sobą! Ja w kwestii ubranek jestem trochę zapobiegliwa i przygotowałam parę opcji - 2x body krótki rękaw (maleńki i trochę większy), 2x body długi rękaw (tak samo 2 rozmiary), 2x cienki pajac (tak samo 2 rozmiary), 1 pajac cieplejszy, czapeczka i skarpetki.

Oj tak cieszę sie,przede wszystkim tego ze w miarę będę mogła kontrolować sytuacje.Ze nie będę musiała czekać na rozwój sytuacji,na skurcze itd.
Oo Czoperka fajnie ze masz takie zestawy przygotowane,tez muszę jutro nad tym pomysleć :) dzięki :)

nono dziewczynki, mało nas zostanie tych ostatecznych czerwcówek :) Czoperka, zaglądam tu co chwilę i sprawdzam, co u Ciebie.. jesteś dzielna bardzo :) skoro Adasiowi się nie śpieszy to trudno.. trzymam kciuki za Twoją cierpliwość i powodzenie, cokolwiek nie nadejdzie i kiedykolwiek :)
Malinka.. no Ty przynajmniej WIESZ... spora ulga :) my wszystkie musimy siedzieć i myśleć, co te nasze dzieciaki wymyślą

Tak Kaliiia mi ta świadomość bardzo pomaga. Ale trzymam mocno za Was wszystkie kciuki i czekam na wieści,kiedy Wasze maleństwa zdecydują sie wyskoczyć na świat :)

Malinka zazdroszczę ci ze juz wiesz kiedy i wogole. Ja każdego wieczoru zastanawiam sie czy to juz...czy te skurcze to juz te itd. Wciąż ta niepewność :/

reklama
Hej

A mi się śniło 2 dni temu , że zaczęłam rodzić i na sali porodowej od razu zabroniłam nacinania i powiedziałam , że sama urodzę. Tak chcę też w rzeczywistości bo jeśli nic się nie będzie działo to nie zgadzam się na przyspieszenie porodu oraz oczywiście nacinanie, rodzić też chcę w dowolnej pozycji. Ciekawe jak do tego podejdzie położna bo ja się nie dam i koniec. Strasznie mnie to męczy te lęki czy się uda i będzie po mojemu czy będę musiała przeżywać dodatkowe stresy z powodu jakiejś walniętej położnej.:wściekła/y:

Zaraz zjem pączusia i monte to może trochę poprawię sobie humor.

Do góry