reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Cześć

Nie odniose sie do kazdej osobno bo jestem lekko rozbita od wczoraj, wieczorem dowiedzilsmy sie ze nasz znajomy sie powiesil, mlody chlopak 23 lata i jesteśmy w szoku po prostu.

Dziewczyny którym brakuje "przyjemnych" objawów ciązy poczekajcie jeszcze chwila i pewnie tez coś was dopadnie.

W sobote mam wizyte i z kazdym dniem coraz bardziej sie stresuje.

bardzo smutno kiedy odchodzą tak młode osoby:( współczuję;(

Smile0206 bardzo mi przykro

ostatnio zastanawiałam czy bedac na l4 do konca ciazy bo tak mój by chciał mozna robic zakupy tz wyprawke chodzic po sklepach czy lepiej kupic wszystko w sklepach internetowych , znacie jakieś dobre ?

w tej kwestii nie pomogę bo albo kupuję w sklepach albo na allegro i jestem osobą nie pracującą.

Ja się jeszcze nad wózkami nie zastanawiałam, wychodzę z założenia że mam czas. ... za to byłam dziś u gin na cito mam infekcje buuuu. Mam ochotę na lane kluski na mleku chyba musze zrobić Hehehe

ta infekcja to coś poważnego? dostałaś leki?

u mnie wprost przeciwnie chciałabym aby cos zostło w 1 ciazy 7kg i odrazu zeszło teraz przed ciaza wazylam 47kg a w tamtym tygodniu sie wazyłam i waga 45,80:( czyli poprosze o diete na przybranie wagi

przybij piąteczkę..ja tak samo jak Ty ciągle na niedowadze i po ciąży nic mi nie zostało..jestem ciekawa czy będzie podobnie w tej ciąży.

Hej :) wczoraj nie mdliło mnie w ogóle, głowa nie bolała... aż zaczęłam się bać, wieczorem za to dostałam zgagi ale 1/8 rennie i przeszło :-) a dziś od rana tak nieśmiało mnie trochę mdli.

Ja bym mogła jeść czerwony barszcz, barszcz ukraiński... uszka i pierogi z mięsem... kanapki z białym serem.... i jabłka :-) Dziś na obiad mam gulasz drobiowy z kuskus :)

Co do becikowego - rozmawiałam z koleżanką która urodziła tyg. temu - Jest podobno tyle papierów do wypełnienia, ze może się odechcieć... mówi, ze kilka stron A3... do tego udokumentowana ciąża od 10 tyg. i dochód na członka rodziny ok. 1800zł (nie wiem czy netto czy brutto)

cdn :)

współczuje mdłości;/ u mnie już minęły:) a co do barszczu też mogłabym jeść codziennie tak jak w poprzedniej rosół:)

Wróciłam z miasta, musiałam szybko coś zjeść bo żołądek się domagał. Kupiłam roladę z galaretką i bitą śmietaną:)) bardzo mnie ciągnie do ciast i słodyczy.
Co do wyników z toxo to ja w poprzedniej ciąży miałam ujemny i nie wiem czy będę znów robić bo na razie gin nic nie wspomina i też nie wiem jak to jest z tymi wynikami.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie juz wczoraj naszlo na barszcz i wieczorem jechalam do sklepu po buraki.
Lolcia ja kupilam w asdzie byly świeze i juz ugotowane, pakowane, luzem do wyboru do koloru.

agawera, malgos ja sie dołaczam z moja niedowaga, po ciazy nic nie zostalo miesiac po porodzie wygladalam jakbym nigdy w ciazy nie byla.

Alkmena buraki moge kupic w polskim ale ja nie mam auta bo chlop do roboty jezdzi to bym musiala daleko zapylac z dziecmi z kopytka :D chec na barszczyk jest mniejsza gdy o tym pomysle :D
Moj maz ma tak samo poki, ktorys synek nie zacznie koncertowac to on nie slyszy :D albo udaje :D
Smile te gotowane tez moge kupic ale one mnie jakos nie przekonuja :) chyba to kwestia przelamania sie :)
Dziewczyny jak was prosze zabierzcie sobie kilka kg ode mnie :D ja zwykle jem jak kurcze i staram sie zdrowo i za cholere nawet z cwiczeniami nie moge sie 8 kg pozbyc, ktore mam po nieszczesnej luteinie. W ciazy z kacprem mialam tez 8kg na plus ale zlecialo prawie od razu ale te 8 sprzed ciazy mi nijak nie gina :/ oddam za darmo :D

Witam się z rana :)
Agawera – dzidziuś w brzuchu tez się liczy:-) a jeżeli chodzi o L4 na ciążę to jeszcze nie spotkałam się aby był na nich symbol leżeć (chyba że naprawdę jest bardzo zagrożona). Można normalnie chodzić na spacery, do lekarzy, na badania i robić to co dla mamy i dzidziusia dobre. A co do sklepów internetowych to chyba najlepiej tam gdzie najtaniej :)
Smile0206 – bardzo mi przykro :(
Pauline_e – też mam jutro wizytę i tez ogromny stres przez ten antybiotyk. Staram się mysleć pozytywnie ale jakoś ciężko
Mamma-mila – badanie prenatalne to jakie badanie USG ale bardzo dokładne i trwa około 30min-1h. Jest wykonywane zawsze w określonym czasie w trakcie ciąży. Na pierwsze idzie się między 11 a 13 tyg +6 i bada głównie wady wrodzone np. zespół downa. Jakby wyszło źle można zrobić też dodatkowe badanie z krwi
Lolcia 86 mam to samo ze wstawaniem w nocy i przykrywaniem. Czasem sił już nie mam bo po 5 minutach się odkopie a potem cała zimna
Sosnowiczanka mam ostre zapalenie zatok. Już od wczoraj myślałam, że trochę lepiej bo gorączki nie było a dziś odebrałam wynik CRP i mam dalej stan zapalny L nawet boję się myśleć jak to fasolce może zaszkodzić

Ja korzystam z apetytu bo po 16 pewnie zaczną się mega mdłości. Zjadłam już śledzika, serek, kanapkę i zaraz idę szukać kolejnych rzeczy w lodówce. Zawsze mam nadzieję, że mdłości wieczorem nie nadejdą a zawsze przychodzą ze zdwojoną siłą.

Ja w pierwsze ciąży chodziłam na NFZ i miałam 5 usg na całą ciążę. A miałabym mniej ale na początku krwawiłam i zrobiła mi dodatkowe (dodatkowo chodziłam na płatne genetyczne). Moja ginekolog nie miała nawet USG w gabinecie i na USG szło się jakby na osobną wizytę do pokoju USG. Teraz chodzę z LUX MED i miałam już 4 usg :) w tym jedno w szpitalu bo miałam podejrzenie pustego pęcherzyka. Na szczęście pojawił się zarodek z serduszkiem.

Ja kupiłam przy pierwszym dziecku używany wózek w bardzo dobrym stanie i dalej będę z niego korzystać Bebé beni - 4runner . Niestety jest bardzo mały :( starcza do max 12 miesiąca ale to nie problem bo z córką jak miała 9 miesięcy przesiadłam się do spacerówki chicco lite way i byłam bardzo zadowolona.
Miłego dnia wszystkim życzę i trzymam kciuki za wizyty

Hej mamuski: )
GingerBaby u mnie to samo. Ginekologa stwierdziła że za wcześnie na leki i próbujemy lactovaliginal czy jakos tak i maśca.
O wózkach nie myślałam. Z Antkiem miałam atlantic i nie polecam. Bd szukać czegoś innego.
Myślimy teraz na pokojem dla Antka. Możecie polecić jakieś fajne meble. Chodzi mi o funkcjonalnosc. Mamy stolarza w rodzinie i mogę wymyślać: D jakie łóżka mają Wasze maluszki?
Z objawów u mnie senność i raz po raz wymioty.
Agawera ja byłam na l4 i miałam 2 czyli że mogę chodzić. Normalnie jezdzilam na zakupy. Teraz mam całą wyprawke, kilka rzeczy bd musiała tylko dokupić.

Mam pytanko do was bo kompletnie juz nie pamietam jak to bylo. Jak bylam na l4 w sumie caly pazdziernik bez jednego tygodnia to jak oni rozliczaja wyplatty? Bo nie minelo jeszcze 30 dni na l4 a dostalam o 400 zl nizsza... nie kumam tego a nie pamietam jak to bylo w poprzednich ciazach....

reklama
Do góry