Czesc dziewczyny. U mnie od rana fatalnie, ledwo wczoraj sie pochwaliłam ze mdłości przeszly, dziś rano ledwo żyła. Jeszcze do lekarza musiałam jechac, syn nie poszedł do przedszkola, kaszlał całą noc jak gruźlik. W przychodni normalnie myslałam ze sie przewrócę, ledwo do domu wróciłam to musiałam zamelinować sie w ubikacji. Masakra jakaś..
Smile przykro mi z powodu kolegi, nam 3 lata temu tez sie znajomy powiesił... Osierocił małe dziecko, żony jego tak mi szkoda było... Szkoda gadać.
Agawera a L4 w czymś przeszkadza zeby po sklepach nie chodzic?
MałaZosia myslę ze przedewszystkim trzeba jesc z głowa. Tzn nie objadać sie wszystkim jak leci w myśl zasady "jestem w ciąży-wolno mi":-) Ja od roku nie jem bialego piczywa, makaronu, białego ryżu, nie smażę nic na oleju, nie używam śmietany i cukru. W ciąży nie zamierzam tego zmieniać. Wiadomo czasem najdzie na coś słodkiego ochota, to trzeba coś zjeść, ale sie nie nażreć
Przed ciążą duzo cwiczyłam, nie zamierzam teraz całkowicie rezygnować z tego, choć wiadomo ze nie wszystko wolno. Póki co co niedzielę chodzę na zumbę, choć niekiedy muszę improwizować, chciałabym jeszcze chociaz ze dwa miesiące pochodzic. Do tego raz w tyg mam pilates. Jak mi te okropne mdłości miną to rano bede chodziła jeszcze na basen jak Alan bedzie w przedszkolu.
MamaMila moje badania prenatalne, w poprzedniej ciąży wygladały jak normalne usg. Tzn lezysz, lekarz zelem brzuch smaruje i jezdzi po nim Takim czymś jak na usg. Reszte patrzy na monitor i mówi
My dodatkowo dostaliśmy płytę i zdjęci z kazdego z badań. Byłam na 3. w 12, 20 i 30 tyg
MałaZosia ja chodziłam do szkoły rodzenia i w sumie teraz juz bym nie poszła. No ale przy pierwszym dziecku troszką człowiek głupieje :-) Mój poród zakonczył się cesarką, więć i tak na niewiele mi sie to zdało..
Ja ubranka Alanka powydawałam potrzebującym, głównie mamą z forum BB zresztą. Nie sądziłam ze kiedykolwiek jeszcze Bóg obdarzy mnie dzieckiem, więc nie chciałam trzymać rzeczy juz niepotrzebnych w sumie. Nawet fotelik 9-18 kg sprzedałam tydzien przed tym jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży
Kupiłam drogi, Romer king plusa, sprzedałam za parę groszy... Ale cóż, niech nowym właścicielom dobrze służy...W zasadzie mam tylko wózek i łóżeczko. I ciuchy chłopięce od rozmiaru 92 :-)
Ale jestem bogatsza o doswiadczenia, wiec wiem chociaz co w wyprawce jest zbędne:-)