reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Dzien dobry :) u nas znowu buro :( a mnie czeka wycieczka do midwife i do miasta. Musze w koncu kupic Mikiemu "mundurek" bo wszystkie dzieci w przedszkolu maja a on nie :x w dodatku mam strasznego lenia i ciagle jestem zmeczona. Wczoraj podkurzyly mnie dzieci i maz dolozyl swoje wiec poprostu ekstra :( no nic nie smece dalej bo nowy dzien sie zaczyna :)
Ja wczoraj mialam taka ochote na pizze z asdy, ze trzeba bylo po nia pojechac :D
Martucha jak sytuacja? Uspokoilo sie??

Dzień dobry wszystkim. Ale się nas dużo zebrało, aż trudno na wszystkie tematy się wypowiedzieć.

@ Ginger - też znam mamy które miały Hashimoto, ciąża zdrowa, dzieci zdrowe. Podobno przy niedoczynności jednym z objawów jest niepochamowana złość i wybuchy emocji :-) Ale jak już się bierze hormony to wszystko wraca do normy.
@Kamcia - Herbata miętowa - potwierdzam, jest super na wymioty w ciąży :-) Pytanie co jest lepsze aby im zapobiec, ja jeszcze tego nie odkryłam. :-(

@MamaAnia ale mi zrobiłaś smaka na racuchy!!!

@lolcia - Co do "wyborów", to póki co ugryzę się w język, żeby być politycznie poprawna i nie zachodzić nikomu za skóre, ale przyznam się, że też uwielbiam wchodzić w taki dyskusje ;-), jakbym przegięła kiedyś to mnie hamujcie.

A jak dzisiaj wasze samopoczucie? MI o dziwo dzisiaj jest nawet dobrze... tfu, tfu

Edit:
@niobe - lekarką jesteś może albo pracujesz w służbie zdrowia ? Jakby co, dobrze wiedzieć, ze mamy kogoś, kto bardziej profesjonalnie doradzi.

Ostatnia edycja:
Nefretete poprawnosc polityczna zostaw politykom :D im sie przyda kazda ilosc :D
hihihi :-)
hej.. u mnie znów aura typowo jesienna..mokro buro i depresyjnie;/ na szczęście czuję się nie najgorzej więc może jakoś przeżyję.
u mnie też buro i ponuro... cały zachód Polski chyba dzisiaj taki jest. Malgos83, ja też Małgoś jestem i wyborny rocznik 83 nawet też zbliżony. :-D

Ostatnia edycja:
Lolcia uspokoilo sie. Ja nie wiem co z tymi plamieniami. Dzwonilam do mojego gina do PL i mi powiedzial ze do 4tabletek nawet moge podnieść i leżeć leżeć leżeć a to mi sie wcale nie widzi... :/
Tak czytam co piszecie o tym hashimoto... powiedzcie mi jakie badania trzeba zrobic zeby to wykryc?? caly czas ppdejrzewam u siebie cos z tarczyca ale jestesmy za granica juz prawie 2lata i nie bylo czasu zeby sie przebadac...
U mnie tez brzydka pogoda a do tego samopoczucie tez beznadziejne...

Również się z Wami witam z rana - przyznam że na południu nie taka zła ta pogoda, tylko słonca brak :)

Kamcia odnośnie herbaty miętowej to dobrze wiedzieć na przyszłość, a z tą babka to jak widać kobieta zmienna jest, a kobiet w ciąży to już w ogóle człowiek nie zrozumie :-) zresztą i tak jest najlepsza jeszcze taka ciepła więc może dlatego smaczek przeszedł :)

Lolcia staraj się nie denerwować, dziś będzie nowy dzień a nie warto w tym okresie, chociaz rozumiem ze to czasami trudne :)

Własnie, Martucha czy u Ciebie już się poprawiło ?

Neferetete, no to się spotkały, ja niestety też bardzo lubie te tematy więc jeśli mamy odmienne zdania to lepiej nie dyskutujmy tutaj o polityce :X :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry