reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

cześć dziewczyny, ja to się boję tych spraw związanych z siusiakiem :) mam nadzieje, że pediatra powie co i jak tam odciągać.
Cipki chyba łatwiej ogarnąć :)
Ja dziś byłam na wizycie, młody waży już 520 gram i rozwija się prawidłowo :)
Boję się wchodzić na wagę bo wydaje mi się ze tyję na potegę, mimo iż nie jem za dużo ( chyba).
miłego wieczoru

reklama
z tym siusiakiem to nie wiadomo jak bo jedni mówią żeby ściągać i patrzą na ciebie jak na wariatkę ze tego nie robisz albo robisz zbyt delikatnie a drudzy wręcz zabraniają dotykać siusiaka... człowiek sam nie wie co dobrze zrobi.. to tak jak z bioderkami byłam u 2 ortopedów ten prywatny kazał zostawić bioderka w spokoju - by tylko jak najwięcej machał luźno nogami a drugi wręcz kazał naciskać na pupę gdy dziecko leży na brzuszku jak żabka i Frejkę nosić.. posłuchałam tego pierwszego i Teo ma bioderka ok..

Smile trzaskaj trzecie :D ja nie mam warunków mieszkaniowych na trójkę, więc produkcję zamkne:p
Sempre zdecydowanie łatwiej z cipkami:D
Gratuluje udanej wizyty:D

Miss masz jakiś wzór na te literki?

Hej Laseczki
Assiorek ja z synkiem też wybieramy síę do chirurga dziecięcego że skierowaniem w sprawie stulejki.Wizyta jest 3 lutego we wtorek zobaczymy co powie.Znajomy lekarz chirurg powiedział w grudniu że to zbędne używać maści sterydowej że świetnie działa moczenie siusiaka w wodzie z szarym mydłem rozpuszczonym .i co nie pomogło .Ale nie mam żalu bo warto sprawdzić metodę naturalną niž sterydem,może u kogoś z mniejszą dolegliwościąży by pomogło ale u synka nie bo nawet od czubeczka nie schodzi :|

Hej Laseczki
Assiorek ja z synkiem też wybieramy síę do chirurga dziecięcego że skierowaniem w sprawie stulejki.Wizyta jest 3 lutego we wtorek zobaczymy co powie.Znajomy lekarz chirurg powiedział w grudniu że to zbędne używać maści sterydowej że świetnie działa moczenie siusiaka w wodzie z szarym mydłem rozpuszczonym .i co nie pomogło .Ale nie mam żalu bo warto sprawdzić metodę naturalną niž sterydem,może u kogoś z mniejszą dolegliwościąży by pomogło ale u synka nie bo nawet od czubeczka nie schodzi :|

u nas też od początku skórka nie schodziła w ogóle;/ dobrze,że normalnie chociaż mógł siusiać..po 2 miesiącach smarowania maścią skórka schodzi bez problemu do momentu aż widać całą główkę ale to jeszcze nie to..teraz robimy przerwę 2 tygodnie i znów będę smarowała aż do kontroli na początek marca. Jest to bardzo niewdzięczny temat i są naprawdę różne opinie na ten temat ale ufam chirurgowi i mam nadzieję, że w końcu ten temat ogarniemy.

Hej,

Z niczym nie mogę nadążyć:(

Malgos chciałam zapytać co pomogło Ci jak tem brzuch tak bolał. Ja już trzeci dzień, chodzę okrutnie Wymeczona,bo nawet w nocy czuje i słyszę jak jezdzi mi w jelitach.

Asiorrek my bilans dwulatka mamy w maju. Antos siusiaka wogóle nie pozwala sobie dotknąć. Aż mam strach.

My też myśleliśmy o trójce,ale po tej ciąży stwierdzam, że trzecie będzie jak wpadniemy:D 2 planowane to z 3 poszalejemy:D

reklama
Hej dziewczynki :) meloduje sie juz po badanie usg :) wszystko sprawdzone I bedzie dziewczynkaaaaaa :))) Tak jak planowalismy mala Maja bedzie. Termin na 13.06.2015:) jedynie musze wrocic jeszcze raz na badanie usg w 34 tygodniu czy lozysko unioslo sie do gory bo na ta chwile jest Nisko ulozone, ale powiedziala ze moze jeszcze uniesc sie do gory.

Miala ktoras z was taka Samo z tym lozyskiem? Bo na internecie czytalam ze musze sie oszczedzac teraz, nic nie dzwigac I jak najwiecej wypoczywac.

Do góry