reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Koronka jak lezalam wszpitalu z mlodszym to na wywolywanie czekala dziewczyna mieszkajaca w irlandii. Jej maz irlandczyk a ona polka. Chlopina kursowala miedzy krajami a malemu sie wylazic nie chcialo. Dziewczyna jednak stwierdzila, ze tu ma rodzine, ktora jej przez pierwsze tyg pomoze a pozniej wraca do irl. Ty planujesz powrot do uk jeszcze czy juz na stale w pl?
Sosnowiczka to pewnie Alanek wrocil zadowolony z balu? Uwoelbiam jak takie male baczki tancza w parach :)
Mamuska ty juz o trzecim myslisz?? :D
Malgos chcialabys na pozniejsze lata pchac sie w pieluchy?? Ja szczerze mowiac nie :D kocham moje dzieci ale juz sie smieje, ze dobijemy z mezem do 50 i zaczynamy prawdziwe zycie :D

reklama
kasia oby to była sprawka juniora..
lolcia i tu jest ten problem bo chciałabym i nie;d patrząc na moją mamę..urodziła mnie co prawda po 30tce ale teraz sama mówi, że gdyby mnie nie było to siedziałaby sama jak palec a tak ma oparcie, wnuka i czuje się potrzebna..też chciałabym tak ale z drugiej strony moja siostra ma 42 lata w tym roku a jej najmłodsze dziecko skończy 3.. a dwoje już ma w liceum;dd i mogliby sobie z mężem odpocząć, poszaleć a nie mogą. I tak źle i tak nie dobrze.

hej ..
lolcia ja mowie to samo po 50 bede miala z glowy... i niech ida w swiat... czasem zaluje ze szybciej sie nie zdecydowalam.. no ale zawsze bylo cos wazniejszego.. szwagierka ma 38 i syna 16 lat i jest przeszczesliwa ze nie trzeba go wszedzie taszczyc za soba.. ja sie tylko smieje ze teraz to wnuki bedzie taszczyc...:)

miedzy mna a siostra mam rowno 3l i3 dni roznicy w dziecinstwie wszystko robilysmy razem a teraz mieszkamy 120km od siebie i nie ma rewelacji.. czasem do niej przedzwonie ale ona tylko nawija o swojej pracy..owszem. ciesze sie ze jest ale jestesmy troche inne od siebie.... moj J ma brata 2 lata mlodszego w dziecinstwie reke za siebie dali odrabac pozniej nie bylo im po drodze teraz jak juz sa starsi to pogadaja neutralnie.. ma tez siostry starsze o 8 i 10 lat.. z nimi kontakt tylko tel od okazji bo obie za granica. ale u niego w domu nigdy nie bylo rownosci zawsze ktorys byl faworyzowany... bo 2 z nich to sportowcy jeden dosc znaczny.. no a wiecie wtedy reszta dzieci poszla w kat i chyba uraz zostal na lata...

MamaAnia tez znam rodzinki gdzie kolejne dziecko bylo wyczekiwane a starsze to juz nastolatki :) swietnie sobie radza i ponoc maja wiecej cierpliwosci niz dla pierwszych dzieci :)
Ja poki co stanowczo mowie nie :D zawsze chcielismy trojke i trafilo sie niespodziewanie :D
Moze kiedys mi odbije i bede jeszcze chciala dzieci, nie wiem. Narazie calkowicie podporzadkowalismy zycie pod dzieci - swiadomie zrezygnowalam z roboty wiec jak juz za te 3-4 lata sie wyrwe to mam w planach w siebie poinwestowac :)
Smile bo ty przy dwojce bedziesz miec parke :D nie jedni mowili dwoje i dosc a jak sie dwoje jednej plci trafilo to i trzecie planowali :p

Lolcia nawet jakbym miała dwóch chłopców to koniec więcej dzieci nie chce. Ta ciąża mnie wykańcza i już się nie mogę doczekać czerwca tak mam dość.

Lolcia moim marzeniem jest aby wrocic na stałe do polski ale wszystko zależy od pracy tutaj w Uk teraz, i czy będę miała miała prace bo firma może ogłosić bankructwo chodz liczę ze to sie nie stanie :) bo oczywiście potrzebuje jakis oszczędności aby wrocic z mężem do polski. Mamy i tak wiele w Polsce bo dom ale inwestuje jeszcze w inne rzeczy i kasa potrzebna. A bez kasy tak trochę dziwnie by było zjechać gdy ja w końcówce ciazy a maz by tez musiał szukać. Mam nadzieje ze wszystko sie wyklaruje u bedziemy mogli spełnić nasze marzenia i wrocic do kraju :)

A ja marzyłam miec 3 dzieci
Jedno po drugim, ale teraz w pierwszym nie wiem czy to bedzie miało miejsce. Wszystko zależy gdzie wylądujemy :)

Trzymajcie kciuki bo jutro mam usg i mam nadzieje ze z rana uda nam sie dowiedzieć płeć :) Miłego wieczoru :)

U mnie w rodzinie jest jakaś epidemia dzieci na starość. Moja mama urodziła mnie w wieku 36 lat ( mam siostrę starsza o 9 i 16 lat), moja jedna siostra urodziła w wieku 36 (mając dwie młodsze córki odchowane) i kolejna siostra też urodziła w wieku 36 lat mając już jednego synka. Mam nadzieję, że mnie nie czeka 3 w tym wieku choc mama i siostry sobie chwalą dziecko na starość. Mnie w dużej różnicy wieku przeszkadza to że etap rozwoju dziecka jest całkowicie inny, jedno chodzi na randki a drugie bawi się lalkami. Ale zależy kto co woli

ciasteczko calkiem sie z toba zgadzam co do roznicy w rozwoju..
koronka trzymam kciukasy za usg i za marzenia... kurcze ja tez zawsze chcialam wyjechac ale moj to straszny patriota...

masakra moj synus wymalowal sie moja szminka!!!!!!! i juz nic z niej nie zostalo i to jeszcze ta z maxfactor... :/ dzis bylam z nim na bilansie 2 latka.. wszystko ponad norme 97 centyl... mamy za to skierowanie do chirurga z siusiakiem bo mu do konca nie schodzi...

reklama
assiorek czyli masz ten problem z synkiem co ja z moim..pewnie chirurg zaleci maść na sterydzie.

koronka w takim razie jutro kciuki.

smile Ty jeszcze młodziutka więc kto wie..a nóż się trzecie trafi;)

Do góry