Hej
Mój synek miał dzis bal w przedszkolu, gdzies w sali balowej byli, wyjazdowo. Powiedział tylko ze jechał autobusem i siedział z Kalinką
I jeszcze ze tanczył z Kinią i panią Moniką
Tyle sie dowiedziałam :-)
Jesli chodzi o szpital w którym rodziłam Alana i teraz bede rodzić, to porodówki są jednoosobowe, choć to mnie przy CC nie bedzie i tak dotyczyć, a sale na poloznictwie są 1 i 2 osobowe z łazienkami. Przy Alanku dostałam jednoosobową salę gdzie miałam wlasnie łazienkę, wszystko dla dziecka, typu wanienka, przewijak, no wszystko. Ogólnie bardzo sobie chwalę, zadowolona byłam. Tym bardziej ze niamal pod domem, bo spacerem 10 minut bym miała
Jak Alan był mały to tez slyszałam opinie ze od oliwki sie odchodzi bo zatyka pory czy cos. Początkowo stosowałam balsam z nivea po kąpieli i teraz tez bede. A oliwkę od czasu do czasu tez uzywaliśmy, bo lubię. Tylko faktycznie z Bambino plamy na jasnych ubraniach zostawia niekiedy... Moze sporóbuję tej z hippa teraz
Ja laktatoru z canpola tez nie polecam po doswiadczeniach siostry, która teraz kupiła. Wogóle nic jej nie sciągał. Pozniej kupila medele mini electric i od razu poszlo. Tez kupię medelę.
Siostra w aptece kupiła medelę, bo na szybko był potrzebny, zapłaciła 319zl, na allegro nieco ponad 200zl kosztuje. Różnice duze są.
Widze ze wiekszosc mamusiek które miały juz laktator reczny bedzie teraz kupowac elektryczny ;-)
Małgoś ja tez podziwiam i szanuje mamy które decydują sie na dziecko szybciutko jedno po drugim. Gdyby nie wpadka pewno nigdy bym sie nie zdecydowala tak młody dal nam w kość. W sumie to ciesze sie ze tak sie stało, bo w innym wypadku byłby jedynakiem
Różnicy miedzy nimi bedzie 3,5 roku wiec chyba jeszcze niezle. Miedzy mną a siostrą jest 6 lat i mimo ze teraz to sie nawet zrównało to w dziecinstwie przepaść.