reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Dziękuję dziewczyny, prawie się tam poplakalam z wrażenia. Jedyne co nie fajne to ze nie widziałam twarzy bo cały czas była odwrócona właśnie twarzą do środka. Ale ogólnie wszystko jest dobrze.

Smile moje przeczucia są niezawodne:D
Ja właśnie też wracam od gina co do wyników to mam powtórzyć badanie, bo nie chce mnie faszerowac lekami i myśli że będą inne jak powtórzę:) a jak znów coś wyjdzie to mam zadzwonić do niego i wziąć furagine. Dowcipnie mnie zbadal, szyjka ok.

Smile gratuluje dziewczynki!! Super :)
Ja wyczułam dziewczynkę,juz dawno temu któregoś razu sie obudzialam i poczułam ze będzie dziewczynka i intuicja mnie nie zawiodła :)
No i gratuluje pierwszych zakupów :)

Ciasteczko - ja pochodzę z Zielonej Góry i zawsze jeździłam z rodzicami w Tatry na wakacje, ferie.. pokochałam te miejsca i zawsze chciałam mieć charakternego męża górala :D i co? Poznałam faceta z nad morza haha, ALE! Chłopak który nas ze sobą poznał ma na nazwisko góral! Coś w tym jest ;)
A to zwykle tak bywa, że mieszkamy na północy, to chciałybyśmy na południu, włosy mamy kręcone to chciałoby się mieć proste, itd. Nigdy nie mów nigdy i może jeszcze kiedyś się przeprowadzicie nad Bałtyk ;)
A co do sesji to taaaak, będzie na 100%. Zawsze to piękna pamiątka! ja teraz też myślę nad kolejną ciążową, bo już coraz lepiej brzuszek widać, to można szaleć - trzeba zaczerpnąć pomysły od mądrych ludzi z google :D
Inzagata - kochany jest Wasz synuś, będzie super braciszkiem!
Lolcia - dawaj całą gromadą, będzie wesoło :D zaśniemy na kanapkę haha :)) Mój psiaku dostaje tylko pieskie szamanie, bo kiedyś nas weterynarz nastraszył, że ta rasa ma częste alergie pokarmowe i nie wolno dawać im "ludzkiego", ale kiedyś mu rzuciłam marchewkę i wcinał jak szalony, teraz to już tak się wyszkolił, że skubany słyszy kiedy obieram właśnie marchew i przychodzi sępić :p
Archea - dobrze, że mała teraz przechoruje, bo jakby to się zbiegło z porodem..uhuhu
Malgos - ja też jak brałam rutinoscorbin to miałam takie problemy i faktycznie po odstawieniu przeszło. Zaczęłam też pić na czczo po wstaniu ciepłą wodę z cytryną i jest elegancko - także gdyby pojawiły się zaparcia - czego oczywiście nie życzę, to polecam ten domowy sposób ;) Trzymam kciuki, żeby na kolejnej wizycie lekarz Ci trochę pofolgował z odpoczynkiem ;*
Martyna - dużo siły Ci życzę, tyle na Ciebie spadło w ostatnim czasie.. ;* Dasz radę, siła jest kobietą!
Mississ - witamy w domku, już się z niego nie ruszaj! ;*
Smile - dziewczyny miały przeczucie! Gratulacje cipuszki, fajnie że będziesz miała parkę! :D zakupy pójdą pełną parą teraz haha ;)

Ja jeszcze nie myślę o pakowaniu do szpitala, narazie skupiam się na ogarnięciu pokoiku i w ogóle całego wyposażenia powiedzmy :) Zaraz Sebek wróci z pracy i jedziemy z kwiatkami do jego dziadków no i moich rodziców, niech mają bukiecik od Edka, bo pierwszy wnuk, to świętują dzisiaj i jutro :p szaleńce hihi

GingerBaby - dzięki za info o porodach na ipla :)

Dziewczyny!!! Jeśli któraś będzie wiedziała, że na jakimś kanale jest jakiś program o porodach, położych itp. to dajcie znać :)

mamamm - ja miałam za pierwszym razem 2 torby, jedna dla mnie, druga dla Michała, teraz zastanawiałam się nad walizką ale do takiej małej z kółkami to chyba się nie zmieszczę

Archea - współczuję ospy, my szczepiliśmy Michała przeciwko ospie i nie zachorował choć w przedszkolu co roku były epidemie a jak przechodził bostońską to miał dosłownie kilka krostek na kolanach i łokciach

inzagata - masz bliźniaka :) woow :)

missiiss - spanie na brzuchu to tez moja ulubiona pozycja, pamiętam jak przy pierwszej ciąży pocieszałam się tym, że po porodzie już będę mogła spać na brzuchu a potem okazało się, że nie można bo... mleko:cool2:

MałaZosia - też nie oglądam programów o biednych dzieciach ale o porodach to co innego :) Pamiętam taki serial "Pierwszy krzyk" z 1999 - hehe :) już wtedy mi się podobał jak leciał na TVP :)
Nie jesteś wredna tylko normalna:) też staram się ograniczać do minimum te przyjemności - Michał dziś miał wybór - albo tablet albo konsola - wybrał tablet a potem od 12 bawi się non stop lego Hero Factory... z przerwami na posiłki... :cool2: i jeszcze się bawi :)

Smile - gratulacje :)

mamma-mila - ja miałam podobnie - od dzieciństwa Tatry i coroczne wyjazdy w góry :) w planach mąż góral... a jest mąż Warszawiak :)

mamamm czyli przeczuwałaś u siebie córę? no cóż kochana;d jak to mój mąż mówi do 3 razy sztuka;ddd W pierwszej ciąży od razu wiedziałam, że będzie chłopak i nawet ginekologowi powiedziałam zanim sam sprawdził na usg..tym razem zero przeczucia..na początku było mi żal, że nie córka ale teraz już nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej;d

mamma-mila dzięki za info o wodzie i cytrynie. Niby zaparć nie mam ale jednak ten ból kiedy jelita się skręcają jest okropny;/ i coś nadal mnie to trzyma. Fajnie masz z tym morzem;d ja nie uważam lata bez wypadu nad morze mimo, że pod nosem mam jezioro i każdy mi się dziwi;d Kocham ten klimat. każdy wolny weekend jesteśmy nad morzem;d w tym jedynie nie pojedziemy bo nie będę ciągnąć maluszka 170km.

Ginger ja też oglądam porody;d lubię ten moment kiedy pokazują maluszki:))

inzagata jak to jest mieć brata bliźniaka?? :)

miss fajnie, że jesteś już w domu:))

dziewczyny czy wiecie coś na temat kropli żołądkowych w ciąży? w sensie czy można wziąć. Czytałam na necie i nic się nie dowiedziałam.

reklama
Malgos83 ja w pierwszej ciąży też czułam, że będzie chłopak i usg było zbedne, tzn tylko potwierdzenie.:) ginekolog też mi powiedziała, że jak są warunki to do trzech razy sztuka:)

MamaMila mi również pomaga woda z cytryna i również polecam.

Ginger oglądałam raz położne i całe przeplakalam:) :D mąż zabrał pilot i wyłączył:)

Miss i już zostań w tym domku przynajmniej do maja:)

Malgos nie wiem jak te krople. One są na alkoholu... a może spróbuj rumianku wypić, ponoć pomaga..

Kasia super, że na wizycie dobre info.

Wyskoczyłam tak z ta torbą, bo mi było za ciasno. Do szpitala muszę mieć wszystko swoje, papier toaletowy też...

Do góry