reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Malutkans ha ha dba o ciebie:D

Lolcia no między innymi takie u mnie są objawy tylko mega nasilone i jeszcze inne "atrakcje" do tego dochodzą ale nie będę truc:D

reklama
Ginger super!
Smile nie denerwuj sie.. Do srody szybko zleci.. a nie mozesz zadzwonic do gin?
Malutka haha ale synek o Ciebie dba;)

Ostatnia edycja:
Smile - spokojnie. Poszukaj na necie porady lekarskie 24 h - tzn. nie pamiętam dokładnie strony ale na pewno znajdziesz. Tam są lekarze specjaliści i dość szybko odpowiadają na pytania. Zapytaj, podaj wyniki i zobaczysz co Ci odpiszą. Ja korzystałam jak mieszkałam w UK i głównie chodziło o młodego - i często mnie uspokoili i mieli rację :)

Ginger - piękna :) I brzucholek cudny :)

Lolcia - na szczęście tylko 2 dni, bo jutro wieczorem jadę do mamy i w środę będzie u nas Natalka - to będą się razem bawić i będę miała więcej spokoju przy okresowo dwóch kłapiących dziobach :) Ale będzie lepiej :) A w weekend młody do taty na cały tydzień jedzie to odpocznę, że hej :)

Mammam- tulaski

Malutkans - to dziec o Ciebie dba :) haha. Tylko nie daj sobą rządzić bo będziesz miała przerąbane za 3 lata :)

A ja miałam dziś ambitne plany na ferie ale młody woli w domu zostać i nie chce nigdzie łazić.

Smile glowa do góry, wszystko będzie dobrze do żadnego szpitala nie pójdziesz. Tulam mocno :*

Ginger fryzura genialna, baaaaardzo mi się podoba:D

Minka co do pracy i L4 to rozumiem w 100% Twój odpoczynek w pracy. Jak przeszłam na L4 to po prostu wieczorem szybciej padałam ze zmęczenia niż jak chodziłam do pracy. Ale wiadomo ruchliwy 2 latek w domu jest wymagający. Jednak w pracy to odpoczynek.
Kasia gratuluje umówionej wizyty.
Smile a jadłaś przed morfologią? Jak tak to przez to mogą być podwyższone, ogólnie w ciąży zawsze leukocyty są trochę większe a jak są dużo większe to świadczy o infekcji (jeśli chodzi o krew na moczu się nie znam. Ja miałam teraz bakterie i w moczu i w pochwie i dostałam antybiotyk). Ja bym jeszcze CRP zrobiła zobaczyć czy jest jakaś infekcja w organizmie.
Mamuska dużo siły z zębami. U nas zawsze przy zębach był katar na szczęście ma Olga ma już komplet.
MałaZosia super spacerek:) zazdroszczę. My ostatnio też śpimy do 8-9 a potem jeszcze godzina w łóżku, Olga ogląda jakieś filmiki na You Tube ja sobie leżę. Po prostu luksus
Archea ja w Internecie zdiagnozowałam nowotwór u mojej córki więc wujek goole nie zawsze się myli. Za 2 dni mam prenatalne, już nie mogę się doczekać
Sosnowiczanka wszystkiego najlepszego. Powodzenia na wizycie i zdrówka
Justyna zdrowia dla synka
Lolcia powodzenia na wizycie
Kasia a może zawroty to słaba hemoglobina?
Mamamm ja miałam twardnienie w poprzedniej ciąży, już o tym pisałam. Jak twardniał w początkowej ciąży to wyglądało to tak jakbym miała pomarańczkę pod skóra. Jadłam magnez, odpoczywałam i jak było źle to no spe. I musiałam chodzić do lekarza co dwa tygodnie sprawdzać czy przez te twardnienie nie skraca mi się szyjka ale wszystko było ok. Ciąże do końca donosiłam. Podaj mi proszę link na te spodnie ciążowe bo szukam jakiś.
Gosiula sto lat dla córki
Malutkans niezły synek
Ginger pięknie:)

Co do ubranek to planuje przygotować mężowi torbę na wyjście (u mnie w szpitalu nie można mieć swoich ubrań, tylko na wyjście). Wrzucę więcej, pewnie za dużo i położna ubierze. Tak było przy córce:)

Widzę że nie tylko ja nie dogaduję się z mężem. Ehh czasem się cieszę że siedzi do tej 17 w pracy, przynajmniej mam spokój:)

Dzisiaj dzwoniłam do przedszkola prywatnego czy Olga ma szanse aby się dostać bo jest ze stycznia 2013 a będzie przyjmowany rocznik 2012 dopiero. No i jestem mega szczęśliwa bo na 90% się dostanie w dodatku będzie miała specjalna grupę na 10 osób w grupie 3 dzieci będzie niepełnosprawna w tym Olga i będą 2 panie. Będzie jeden chłopczyk niewidomy i będzie miał specjalne zajęcia rozwijające wzrok i Olga od razu się załapie na te same zajęcia. Muszą mi tylko w kwietniu przedłużyć niepełnosprawność na nią i będzie super. Mam nadzieję, że się dostanie.
Córka spi, ja pije kawkę i odpoczywam. Jeszcze około pól godziny wolności:)

Malutka ja ostatnio z rodzinką chciałam iść do KFC, w ramach małego co nie co na zakupach a synek do nas, że on tam nie pójdzie bo tam nie ma warzyw i owoców. Ja dzisiaj małą zapisałam do żłobka, malutka jeszcze się nie urodziła a mi już na myśl że będę musiała ją oddawać do placówki i wracać do pracy płakać się chciało, :-( taki już los mam pracujących i gdy dziadki nadal czynne zawodowo.

Witam Wszystkie :)

Tak BTW... w Wilanowie jest pokaz świateł do połowy marca i miesiąca się tam wybieramy ale cho weekend albo deszcz, albo wiatr... w sobotę pojechaliśmy do męża babci z myślą, że po wizycie pojedziemy do Wilanowa... w ciągu dnia świeciło piękne słońce a jak wyszliśmy od niej powitał nas deszcz... ehhh kolejna próba może jakoś w tygodniu lub w weekend...

W mazowieckim ferie... ja 2 tyg. na urlopie a od lutego na zwolnieniu... na obiad zrobiłam jarzynową a potem amerykańskie pancakes z syropem klonowym :) na 16.30 jedziemy do okulisty. Michał gra na konsoli a ja mam w końcu chwilę na forum :)

GingerBaby - ja w piątek z pracy wyjść nie mogłam bo wszyscy chcieli się pożegnać, w końcu wyszłam pół godziny później a od dziś wolność, super, że serduszko biło jak szalone :) a zaczęłaś czuć już ruchy małej?

ciasteczko - chciałabym się już rzucić w ten wir zakupów... ale jak poczytam sobie o zatruciu ciążowym... o wszystkich rzeczach powiązanych to chyba poczekam do porodu i będę kupować przez allegro z porodówki

missiiss
- ja miałam wg USG w 18t4d - AFI 13cm...
Film LEJDIS to moim zdaniem najlepszy polski film :-D

martyna
- przykro mi z powodu dziadka :(

kasia - zapowiedzi filmu "Pingwiny z Madagaskaru" w TV z tekstem "JUŻ W KINACH" są mylące i chyba pomyliła im się data transmisji o 2 tygodnie :angry:

MałaZosia - zazdroszczę, że Twój tak długo spał :) mój wstał o 7 ale do 9.20 miałam spokój bo zajął się zabawą

Sosnowiczanka
- Wszystkiego Najlepszego!!! :-D

malutkans - słodki ten Twój maluch :)

A ja dzis nie mam energi na nic . Rozebrałam tylko choinke i podbierałam paczki kobinezon super gratisy dostałam jeszcze i stwierdzam ze musze jeszcze nabyc sobie rzeczy na 68 i 74 ale głownie bodziaki. Nareszcie mamy mokry wyksztusny kaszel z Nelka moze w koncu nam to wszystko pozłazi.
Jutro pogrzeb dziadka i zdziwiłam sie bardzo bo wiekszosc moich kuzynów nie przyjedzie :/ a nie mieszkaja daleko bo w bytomiu. No ale Oni tez za czesto dziadka nie odwiedzali tylko jak chcieli swoj budrzet podreperowac.

Dziekuje dziewczyny za słowa otuchy.

Wczoraj wygarnełam powoli M co mi lezy na watrobie i troszke mi lzej .

Sosnowicznka- wszystkiego najlepszego :)

Ciasteczko-O to fajnie ze sie załapie. My idziemy z Nela na teatrzyk w czwartek i musze wziasc dokumenty doytac sie itp bo od lutego ma byc zapisana. No własnie teraz mnie olsniło ze w tg nie ubieraja w to co sie da ale chyba teraz bd gdzie indziej rodzic.

Wiec co do ubranek ja mam body i pajacyk tak tez z Nela wychodziłam bo wrzesien byl ciepły.

mamamm - łacze sie z toba bo tez mam ciezkie dni.

malutkans- te dzieci to sa agenty.Mi tez tak Nelka czasem mówi albo mi podjada rzebym za duzo nie zjadła.

Ginterbaby- super fryzurka!

Smile- głowa do góry bd dobrze.

Archea- to twoja typowa panienka! Moja woli byc swinka peppa albo angry bertsem albo jakims inym dziwnym stworem.

Justyna -zdrowia dla synka.

no idziemy na drzemke

Ciasteczko - internet pomaga w ewentualnej interpretacji ale chorobę i tak diagnozuje lekarz. Zawsze jak mnie cos niepokoi to czytam w necie zanim pójdę do lekarza ale wiadomo, że można nieźle się zestresować a to się okaże nic poważnego.

Alkmena - mój młody to śpioch. Przypuszczalnie będzie mi spał do 9-10 codziennie :) A też się sobą zajmować potrafi, tylko kiedy jestem obok to gada bez przerwy :)

Robię ogórkową i na razie zmykam :)

reklama
Jeśli chodzi o spacery to rownież robię po 7 km jakieś 3 ,4 razy w tygodniu , dodatkowo w każda środe pilates. Bardzo pomaga na bol pleców. Polecam dziewczyny !!! Ruszajcie sie , będziecie lepiej sie czuć i wygladac :)

Do góry