reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Martiwi mnie po prostu ciągle bolący brzuch i plecy, boję się żeby to nie było nic złego.

Missiiss gdzie jesteś? Umieramy tu z niepokoju o Ciebie.

Archea czekamy czekamy ;) juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc bączka ;)
co do usg to na nfz sa tylko trzy... wiec nie dziwi mnie to ze tak ci powiedziala.. tzn dziwi ale wiem jak jest moje kolezanki laczyly np wizyty na nfz z prywatnymi bo inaczej to mozna oszalec widzac swoje dziecko 3razy. A jak sie nie uda płci sprawdzic? nie mysla w ogole ci na górze...
W Holandi jest jeszcze gorzej bo ciazy do 12 tyg w ogole nie uznaja i zostawiaja taka kobiete i maluszka w jej brzuchu na pastwe losu... nawet sie nie podtrzymuje takiej ciazy jak u nas np luteiną.
Mnie od rana telepie z zimna :( mam nadzieje ze sie nie rozchoruje. ;)

Jestem jestem nie cala godzinke temu dojechalam do domu.

Maluszek nasz tictak z bijacym serduszkiem ma 5 mm i wg tego 6 t i 1 d. Pecherzyka nie mierxyl ale w ogole to ma tak szajcowaty sprzet ze masakra szukal samego pecherzyka chyba z minute :-\
Zla jestem bo mnie pouciskal wszedzi az mnie bolalo. A tydzien temu zarodka nie bylo tylko pecherzyk i od razu go widziala i takie wyrazne bylo. Zreszta ona robila mi usg na samolocie a on na kozetce i pewnie dlatego tez ciezko vbylo go znalezc pod warstwa mojego tluszczu. Fajnie ze wam karte juz zaklada ja w kazdej ciazy mialam zakladana okolo 10 tc i teraz tez tak pewnie bedzie. Gin od razu powiedzial ze moze byc zle zmierzony bo bardzo kiepsko go widzial przez sprzet. A jak mi grzebal powiedzialam mu niech czaruje ta magicZna rozdzka na dziewczynke to wybuchl smiechem ;-) kurcze i tak sie ciut martwie ze moj tictac taki maly wg om to 6 t 5-6 d a tu 6i1... w sumie owu bylo 16-17 dc no ale... zobaczymy kolejna wizyta 21-24 musze zerknac w grafik. Ide spac i dziskuje za kciuki :-)

Super Missiiss ze wszytsko dobrze, grunt ze serduszko bije a wiadomo jak to w pomiarach :)
Ale Nas nastraszylas :> ale w sumie zapomnialam ze tyle drogi musisz jechac więc wcale się nie dziwie :)
Jutro mozesz napisac czy cos Ci powiedział odnosnie plamień a tym czasem dobranoc i odpoczywaj tam z maluszkiem :)

Martucha tak oczywiscie ze rzadziej ale wiesz - w 11 tyg. już się robi badanie USG odnosnie przezierności karkowej itp. a przeciez też do 12 tyg nie wiedziałąbym czy malcowi bije serduszko czy wszytsko dobrze, dla mnie to ewidentnie z kosmosu to wzieła.... tragedia

Dzieki :-)

Archea
Dzis jak na zlosc a moze i dobrze plamien nie mialam... nawet wziernik czysty... rano resztki z wczoraj pewnie byly. Wiec nie widzial ich. Wkurzylam sie ma jego sprzet bo babka mmiejscowosci obok mnie ma lepszy o wiele

reklama
Witam przyszłe Mamy!
zajrzałam tu jak tylko okazało się, że również oczekuję mojego pierwszego maleństwa. Termin, jak sobie policzyłam, to początek czerwca. Mam jednak mnóstwo obaw a odnoszę przykre wrażenie, że ginekolodzy nie bardzo interesują się ciążą na tak wczesnym etapie. Mam nadzieję, że będę mogła dzielić z Wami swoje radości i pomożecie mi rozwiać moje największe obawy :)

Do góry