reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam po świętach u nas święta udane, spokojne. Jeśli chodzi o sylwka to imprezka u nas ale na spokojnie z nami 3,4 pary będą. Ja dziś mam dzień leniucha coś mnie kuje w boku i leże sobie hihi
Karotka super że córka zadowolona z prezentów. Ja tez mam wizytę 5.01 już nie mogę się doczekać .
Koleżanka pożyczyła mi bo już nie potrzebuje detektor tetna płodu AngelSounds i słuchałam dziś moją dzidzie :) a jeśli chodzi o ruchy to tez nie mogę się już doczekać

reklama
Pampersy nr 1 od zawsze. Huggies mi nie pasowały bo przeciekały. A z Rossmana to tylko pieluchomajtki jak juz młody chodził. Były najlepsze :) I teraz podobnie będzie - najpierw Pampersy a potem te pieluchomajtki :) Na pewno zakupimy ze 2-3 mega paki w jakiejś promocji. Nie wiem kiedy się kolejny rozmiar wprowadza - nie pamiętam. Ale pamiętam, że młody szybko zrobił się tłuściutki i niedługo na 2 przeskoczyliśmy :)

Malutkans wiesz, ja tydzień temu poczułam pierwszy kopniaczek i od tamtej pory cisza, więc chyba sobie wmówiłam. No i zaczynam sie trochę martwić czy aby wszystko ok. Ze starszą córką poczułam ruchy koło 20 tygodnia, a z młodszą chyba koło 18, a tu jeszcze nic konkretnego nie czuję.
Mammamila Przy pierwszy dziecku kupowałam pampersy i huggisy. Przy drugim zaczęłam od pampersów, a potem wszystkich po trochę, dady też używałam i nie były złe.
Przy najstarszej na początku używałam jeszcze tetry, to był hardcore:-D Naczytałam się, że to najzdrowsze na początku dla dziecka, tiaaaa, wszystko było zlane:-D

Teraz może na początek kupię pampersy, ale potem zależy co będzie w promocji pewnie;-)

Minka słyszałam o tej pościeli feretti, faktycznie jakościowo dobra? Bo ja muszę poszewki kupić a na allegro taki wybór ze nie wiem co wybrać.

Ja mam dwie wanienki, krzesełko do karmienia, wózek parasolke i ciuszki chłopięce ale takie wieksze. Dla noworodka z ubranek mam 5 par skarpetek haha :))

Smile pościel feretti dobrej jakości jest. J mam kołdrę i poduszkę i normalnie prałam j w pralce i nic się z nimi nie stało, a poszewki na kołdrę i poduszkę mam 1 komplet też feretti i też jakościowo dobre. Miałam jeszcze ochraniacz do łóżeczka, ale chyba się go pozbyłam.

hej dziewczyny jak tam objedzone
ja wlasnie wrocilam z gor od rodzinki przed wyjazdem mialam jeszcze wizyte u gina no i moja szyjka sie skrocila na domiar wszystkiego caly pobyt bolal mnie brzuch . a wlasciwie podbrzusze. i mam stresa. zastanawiam sie czy to nie za szybko..

reklama
Witam sie po swietach Dziewczyny!
Malgos bardzo mi przykro z powodu Twojego taty...
Srodki uspokajajace skonsultowalabym z lekarzem... Zycze Ci duzo sily!
Mama milla my caly czas uzywamy pampersow, ewentualnie bella happy. Rosmanowskie ucZulaly mlodego, kiedys kupilam tez jalies w super pharm ( ichniejsze i przecielaly), ktos mi mowil, ze tescowe jalies sa ok, ale dla mnie beznadziejne bo nieuciagliwe!
A na ,,pociesEnie" Ci powiem, ze przez pierwszy miesiac Mlodego odparzaly wszystkie pieluchy tak ze rany mu sie robily i zakladalam mu otulacz a w niego podklad poporodowy;D;D;D w ciagu dnia wietrzenie i tak ku dupke wyleczylam i spr nam sie masc cholesterolowa ( taka robiona ba recepte, ale naturalna - za jakies grosze;) )
Kasia znajomi maja jane mumm, nie wiem tylko czy tej sam ( zaraz zerkne na watek) i bardzo mi sie podoba!
SosnowicZabia gratulacje dla siostry! Jak tam sie czuje? Jak maluszki?
Nati udalo sie usg zrobic?

Asiorek pewnie prZybdziecku ciezko, ale odpoczywaj jak najwiecej... A kiedy masz wiYte?

U bas swieta milo zlecialy, teraz urzedujemy u tesciow, wiec nadal wypoczywamy;)

Ja wczoraj poczulam kopniaczka, ale os tamtej pory cisza;)

Do góry