reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Heheheh służę pomocą a więc tak moja droga ze względów technicznych i zdrowotnych obecnie farby nie są tak bardzo toksyczne jak kiedyś wiec ja osobiście nie widze przeciwwskazań. Więcej się nalykasz chemii idą na spacer przy szosie, wiadomo jakieś trwałe itp odpadają, teraz są farby bez amoniaku tez wiec nie wdycha się żadnych oparów itp, aczkolwiek te tez wpływają na włosy (farby bez amoniaku oczywiście)ale o tym się nie mówi hihihihi.
Mogą np inaczej łapać kolory bo są duże zmiany hormonalne, może wystąpić jakieś podrażnienie ale to trzeba zrobić test na pasemku i będzie wszystko jasne. Mam wiele klientek które całą ciążę regularnie farbowalam włosy i obie strony zdrowe a ja mam teraz nowych malutkich klientów :p

reklama
To mi pomogłaś:) Tylko jeszcze muszę Tomka przekonać, że ciąża to nie choroba i nie trzeba obchodzić się ze mną jak z jajkiem. Nie wiem co mu się stało, ale strasznie panikuje na myśl, że mogłabym stracić tą ciążę. Najchętniej we wszystkim by mnie wyręczył :confused2:

GingerBaby o wlasnie to ja mam pytanie... ostatnio farbowalam jakąś farbą właśnie bez amoniaku olia?? I powiedz mi czy ona sie spłukuje tak jak ta z garniera czy nie?? bo ja mam ją na głowie juz miesiiiac i wydaje mi sie jakby sie nic nie zmyla a raczej zmienila kolor na zielono rudy :/

Marta wiesz ja na farbach sklepowych nie bardzo się znam ale z tego co wiem ta farba jest farbą trwała, także raczej ci się nie nie wyplucze. A zmiany koloru są naturalne wraz z upływem czasu. A ten zielony no cóż Hihihi takie są uroki farb ze sklepu :p

No ja tez zastanawiam sie nad farbowaniem, bo u mnie odrosty i siwych wlosow cala maaaaaaaasssssaaaaaaaa :rofl2: Chyba raczej poczekam do II trymestru. Bardzo boje sie o ta ciążę,więc dla swojego świętego spokoju nie będę teraz farbować...:sorry2:

hej;) ja już odwiozłam małego do przedszkola i mam luz..czekam na męża bo dziś wraca i musimy jechać do Castoramy.
odnośnie farbowania w poprzedniej ciąży robiłam sobie kolor ale od 2 trymestru i bez amoniaku. Też boli mnie brzuch i krzyż bo miałam bóle z krzyża jak rodziłam Dawida..nie chciałam tego pamiętać ale niestety samo się przypomina jak zaboli;/

reklama
Do góry