reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Ewcik nie stresuj się bo tylko szkodzisz sobie i maluszkowi a badania będą ok i zobaczysz że wszystko będzie w porzadku.

Co do kupek w różnych odcieniach zieleni, to u mnie tak się zdarza i zawsze od jedzenia, po kiwi też :D

reklama
Trzymam &&&& aby dzieciaczki pokazały Wam co tam między nozkami kryją :D

Rany jaką ja mam spiaczke dziś, dobrze że zaraz mam przerwy godzinke i nikt mi tu chodzic nie będzie to sobie oko przymkne :p

Dzien dobry :) kacper mi znowu kaszle chyba sie zastrzele, pol nocy wstawalam bo tak go meczylo. Miki dzisiaj z przedszkola idzie na spiewanie tych koled do staruszkow a nie umie zadnej mam nadzieje, ze wmiesza sie w tlum :D
Mamamm faceci podchodza do ciazy inaczej niz my, nie czuja tego i im sie wydaje, ze wsio gra i jak poboli to przestanie. Mam nadzieje, ze u ciebie jednak wszystko wporzadku :)
Malgos zdolnego masz synka brawo :)
MalaZosia jak samopoczucie? Praca daje ci radosci troszke?? :)
Mamuska tesciowa moja ma cukrzyce, rano garsc tabsow, w poludnie druga, przed snem trzecia ale woli to niz insuline. Ja mam nadzieje, ze mnie ominie taka "atrakcja"
Ewcik powodzenia na wizycie
Martyna czekamy na wiesci :)

Hej,
Kolejny ladny dzien sie zapowiada:) Narazie kawka i ciasteczko a na pozniej cos wymysle;) Napewno spacerek. Musze chyba wyciagnac z kartonow jakies ubrania ciazowe bo potrzebuje kilku tunik, jakis swetrow. Co prawda w poprzedniej ciazy o tej porze roku bylam juz w 38 tygodniu ;)ale moze cos sie dopasuje ;)
Małgos brawo dla synka za wystep:) ja bylam w piatek na Jaselkach u corki:) Sama przyjemnosc patrzec jak dzieciaki wystepuja:)
MalaZosia a Ty ciagle zapracowana.. Uwazaj na siebie!
Miss jak u Ciebie?jestes w szpitalu?
Justyna niezle postanowienie z tymi slodyczami:) Ja mialam takie na czas postu w wielkanoc a teraz sobie pozwalam ;)
Ewcik koniecznie daj znac po wizycie! trzymam kciuki! ja tez bardzo sie stresowalam tym usg..
Lolcia zdrowka dla synka!
Martyna udalo sie podejrzec plec?:)

hejka..też tak macie, że po włączeniu laptopa od razu wchodzicie na forum? :) dziś nawet się wyspałam bo Dawidek po całym dniu wrażeń spał bardzo twardo i nie budził się jak zwykle to bywa..dziś u mnie znów świeci słoneczko i jest naprawdę ciepło.

Małgoś - to bóle migrenowe? A próbowałaś chłodne okłady albo lawendę (czy coś koło tego)? Takie naturalne sposoby łagodzenia bólu głowy. Może masz też za ciepło w domu jak śpisz?

nigdy w taki sposób głowa mnie nie bolała..miewałam bóle głowy ale nie takie jak w ciąży..te są bardzo męczące i być może migrenowe a piszę być może bo nie wiem jak boli głowa przy migrenie;/ zauważyłam, że jak się zdenerwuje to boli mocniej. ehh...

Malgos - ojj, biedactwo. Też miałam taki wręcz migrenowy ból kilka dni temu, ale po 2 dniach mi odpuściło. Mam nadzieję, że i Ty wkrótce poczujesz ulgę! ;)

dzięki:*

Melduję się póżnym wieczorem.
MałaZosia to pewnie po jedzeniu. Nie martw się na zapas.Ale kolor musiał być intrygujący. To ja Ci powiem ,ze w sobotę mój przyszedł do domu o 24 i przyznał sie ,że wypił 6. Ale jak na taką ilość to nawet nie było bardzo widać. Mieli jedzenia sporo to ich nie zmogło bardzo.
Małgoś gratulacje dla synka. Dzielny z niego chłopczyk. Ja w czwartek występuję w jasełkach bo nasza Pani wymyślił,że przedstawienie zrobią rodzice i już mam stresa. A mój mąż śmieje się ze mnie ,że będzie anił w ciąży. Dobrze,że jeszcze mocno nie mam brzucha bo by to dziwnie wyglądało.
Misiss trzymam kciuki,żeby wszystko było ok. Odezwij się i wracaj na święta do domu.
Kasia twardnienie brzucha to chyba norma. Mi przechodzi jak sobie odpocznę.

A ja od dziś wziełam się ostro do roboty. Swięta za pasem a ja nie mam nic zrobione. A teraz wszystko na szybko.Mam nadzieję,że sprzątanie pójdzie mi szybko. W wakacje robiliśmy remont domu i kupę zbędnych rzeczy powywalałam i teraz tak myślę,że to lepiej jak dom nie jest taki zagracony. Przetrzeć meble , odkurzyć i podłogi dokładnie pomyć i po robocie. No i jakieś pyszne żarełko naszykować. Zrobiłam sobie postanowienie adwetowe ,że nie będe jadła słodyczy i ciasta to już nie mogę doczekać się świątecznych pyszności :-)

ta Pani to ma pomysły;) pewnie Jasełka będą bardzo ciekawe i fajne z udziałem dorosłych;) co do sprzątania ja się zebrać nie mogę..takiego lenia jeszcze nie miałam.. aaa i Twoje postanowienie adwentowe to dla mnie byłaby kara:D nie umiem obejść się bez słodkiego a ciasta uwielbiam;) wczoraj na Wigilii w przedszkolu jako jedyna jadłam jak opętana a zanim wyszłam z domu zjadłam pomidorową i głodna nie byłam:D

witajcie czerwcowe Koleżanki :-)

dzisiaj o 13 mam wizytę-przezierność karkowa itd.. potwornie się stresują, wkręcam sobie różne chore scenariusze.. pół nocy nie spałam ehh.. do tego od 3 dni boli mnie brzuch..

trzymam kciuki za udaną wizytę i proszę się nie denerwować;)

Js tez czekam w kolejce z nadzieja ze dzis poznam kto tam sobie siedzo☺

i za Twoją wizytę trzymam kciuki;) niech się maluszek ładnie zaprezentuje;)

Dzien dobry :) kacper mi znowu kaszle chyba sie zastrzele, pol nocy wstawalam bo tak go meczylo. Miki dzisiaj z przedszkola idzie na spiewanie tych koled do staruszkow a nie umie zadnej mam nadzieje, ze wmiesza sie w tlum :D
Mamamm faceci podchodza do ciazy inaczej niz my, nie czuja tego i im sie wydaje, ze wsio gra i jak poboli to przestanie. Mam nadzieje, ze u ciebie jednak wszystko wporzadku :)
Malgos zdolnego masz synka brawo :)
MalaZosia jak samopoczucie? Praca daje ci radosci troszke?? :)
Mamuska tesciowa moja ma cukrzyce, rano garsc tabsow, w poludnie druga, przed snem trzecia ale woli to niz insuline. Ja mam nadzieje, ze mnie ominie taka "atrakcja"
Ewcik powodzenia na wizycie
Martyna czekamy na wiesci :)

biedny kacper z tym kaszlem..ale uwierz, że mój Dawid tylko tydzień nie kaszlał i zaczął od nowa..w przedszkolu jest za gorąco..otwierają okna i chwila wystarczy żeby spocone dzieci owiało..a notorycznie jak małego odbieram się cały czerwony i zgrzany.

Gosiula oj tak..mi też bardzo się podobało wczoraj jak takie maluchy występowały:)

Ostatnia edycja:
Gosiula ja bym tez ciacho zjadla jakies dobre podziel sie :)
Malgos ja tez od rana na forum :D zboczenie ciazowe :x
Maleducada reszta conajwyzej sie zawstydzi ale piosenki znaja bo to wszystko angielskie dzieci tylko moj smyk nieosluchany z ich piosenkami :D jakbym wiedziala o takim wystepie to bym od wrzesnia go uczyla :D
Powodzenia na wizycie :)

lolcia synek sobie poradzi;) jak nie zaśpiewa to będzie udawał;D wczoraj na tym przedstawieniu dzieci śpiewały a Dawid zamiast z nimi to sobie czapkę oglądał:DDD ale on akurat z tych dzieci co mało się udzielają w jakichkolwiek śpiewankach czy wierszykach..nie lubi i już. Jak ma coś zrobić manualnie to jest chory:D dlatego jak wczoraj wystąpił i powiedział (w sumie wykrzyczał) wierszyk to byłam w szoku;))

maleducada dziękuję na chwilę obecną jest ok..ale pewnie jeszcze się rozkręci i pod wieczór będzie boleć. Twój mąż nie chce znać płci bo chce mieć niespodziankę? jeju ja bym nie wytrzymała ;)

reklama
A ja dalej chora buu. Zdrówka dla chorych dzieci!!

Lolcia synek sobie poradzi a jak nie to poudaje a publiczność i tak będzie zadowolona.

Miss ty już w szpitalu? Wracaj na święta do domku.

Maleducada Wow ja bym też nie wytrzymała w nie wiedzy aż do porodu. Do polowkowego już nogami przebieram:)

Zosia współczuję bólu glowy. Dla mnie to koszmar a miewam migrenowe.

Małgoś tak tak ja też tak mam haha

Trzymam kciuki za wizyty i dajcie znać dziewczyny jak po.

Ja sobie wczoraj zamówiłam nawilżacz powietrza bo już nie daje rady , mam nadzieję że się sprawdzi i coś pomoże.

Na obiadek mam rosół bo mam brak chęci na gotowanie po wczorajszych piernikach.
Moje dziecko mnie wczoraj zaskoczylo bo już sprzatalismy ten cały bałagan i mówię ze sie zmeczylam a Igor złapał mnie za rękę zaprowadził na fotel i poważnym tonem " mamo usiądź i odpocznij" tak mnie to rozczulilo że szok:)

Do góry