reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

hejka..u mnie dziś leniwie na maxa..po obiedzie zaliczyłam z Dawidkiem i psami spacer po lesie:) i musiałam koniecznie podjechać do sklepu po mandarynki i lody:D właśnie zjadłam pucharek lodów śmietankowych z bitą śmietaną:)

sosnowiczanka mój Dawid zanim poszedł do przedszkola to przez 4 lata chorował raz na zapalenie ucha i miał kilka razy katar..od września jak poszedł do przedszkola choruje co jakiś czas:( takie uroki skupisk ludzi gdzie każdy jakieś badziewie roznosi. Liczę na to, że później będzie lepiej.

Smile czyli jeszcze dwa dni i będziesz w PL. Ja też w czwartek mam wizytę;)

MalaZosia widać, że się napracowałaś ale za to jaka uczta:) no i chłopina zadowolony;) ja niestety nie przepadam za zupami rybnymi ani sushi bo jakoś nie podchodzi mi ten smak ale świeżą smażoną rybkę mogę jeść bez końca.

reklama
Witam się po weekendzie. Zleciał momentalnie, sobota zakupy, oglądanie wózków. Dzisiaj odwiedzili nas teściowie i ruszyliuśmy na kiermasz swiateczny.
Agawera ja jestem na rocznym i jest to 80% Twojej pensji. Mi to nawet wychodzi, ze mam jakieś 400- 500zł mniej, no ale to już musisz policzyć 80% swojej pensji.
Druga opcja to poł roku 100%, drugie pół roku 60%
mississ nie ma opcji 9 miesięcy 100% niestety ;/
mamaAnia super pomysł z tymi ciasteczkami i mlekiem!
MalaZosia dobrze,że afera z mężem zażegnana :) Oj chyba każdej z nas zdarzają się takie wybuchy...Mój wtedy zawsze komentuje "ach te hormony", czym oczywiście dobija mnie jeszcze bardziej :p
jej ale uczta...Pojadłabym...Nie jestem jakąś zagorzałą fanką sushi, ale czasem mam ochotę, a nie jadłam już sto lat, bo jakoś w ciążt się bałnam, potem karmienie i znwu ciąża :p:p:p
Mam nadzieję, że chłop wykorzystany! :)
Minka dobrze, że już z córą lepiej!
Sosnowiczanka urodziłam o 5.55 :)
A stanę trochę w obronie pań;) Nie sądzę, żeby specjalnie wietrzyły przy dzieciach, bo po co miałyby to robić?:) Niektóre dzieciaki neistety chorują na początku przedszkola, ale z czasem się uodparniają i będzie już tylko lepiej! Zdrówka dla Alanka!
lolcia jej czyli sztafeta chorobowa rozpocząte ;/ jej a to Kacper przy gorączce ma drgawki...?

Hej

Aluś już spi, biedak ciężko oddycha, ale co zrobić, ze dwa dni i bedzie lepiej... Inhalacje są u nas koszmarne, nawet odmawia picia syropów już. Kombinuje jak mogę zeby je pił...

Kasia jestesmy w trakcie podawania trzeciej dawki bronhowaxon, miałam wczesniej nadzieje ze pomoze a teraz ta nadzieje ucieka mi ;( Moze trzeba było to mu podac latem, a nie teraz, no ale mądry człowiek po szkodzie...

Smile zdrówka dla synka! Mój tez wczoraj w nocy wymiotował, biedak nawet w łóżku zesikał się, juz nie pamietam kiedy mu sie to ostatnio zdarzyło :( W kazdym badz razie skonczył w naszym łóżku.

MałaZosia Ale uczta! Mogłabyś byc jakimś szefem kuchni;) Ja ogólnie sushi nie lubię, zupy rybne tez nie moja bajka, ale wygląda wszystko wspaniale!

Malgos ja tez licze na to ze z czasem bedzie lepiej:) Wiedziałam ze bedzie chorował, ale nie sądziłam ze bedzie az tak zle... Az boje sie pomyslec ze w przyszłym roku, we wrzesniu pójdzie do przedszkola, i bedzie podobnie, a w domu bedzie 3miesieczny maluch...

Mamuśka Aj gdyby tak twój synek wstrzymał sie te pare godzin to byłby o rok młodszy;)))
A bo mi juz głupoty chodzę po głowie przez te choroby ;-)

Smile - witam w klubie bezmięsnych - ja do tej pory mięsożerca, teraz nie mogę się przemóc :(
Sosnowiczanka - niech Alanek zdrowieje szybko, bo gwiazdka tuż tuż... ;)

A ja dzisiaj babskie popołudnie miałam z moimi laseczkami :) jednak plotki, ploteczki + kawka i pyszne jedzonko to jest to!

Czesc dziewczyny:)

Ale uczta mniam mniam też bym zjadła. Zazdroszczę facetowi tak mu dobrze robisz:D

Sosnowiczanka ja to jakoś tak w sierpniu zaczęłam podawać o ile dobrze pamiętam.

Ale mam zimno w pracy dziś brrr i śnieg rano pruszyl u nas :D

Dzien dobry :) witam sie po weekendzie :) imprezka udana a dzisiaj czeka mnie wielkie sprzatanie :D
Kasia8437 dzieki, na szczescie tym razem bez drgawek ale rozlozylo go i taki marudny
Malgos z badaniami na nerwice nie pomoge. Nigdy sie z takowymi nie spotkalam. A drgawki wlasnie takie z goraczki.
Smile to kiedy lecisz?? :) zdrowka dla mlodego.
MalaZosia no ja nie wiem jak ty tak mozesz :D ciagle robisz mi smaka na jakies inne cudownosci :D
Mamuska ale ci sie fajna godzina trafila 5.55 :D a mlody mi w sierpniu wywinal taka akcje. Przewrocil sie i zaczelo go trzasc. Zlapalam na rece i na boso do glownej drogi lapac jakiekolwiek przejezdzajace auto i do lekarza. Powiedzielk, ze goraczka za szybko skoczyla i ze moze sie to zdazac czesciej :/ teraz jak mu sie podnosi to mam stracha
U nas wczoraj tez sniegiem sypnelo ale akurat chorowitki spaly i nie dane im bylo snieg zobaczyc. Dzis jeszcze ma przyjsc taka starsza znajoma pani na torta i konczymy imprezowanie az do swiat :D
Od kilku dni mam natlok mysli. Jakos wszystko zaczelo mnie przerazac. Oby to chwilowe bylo.
Ide na sniadanko :)

Dzien doberek

Zosia no mam nadzieje ze depresja poszla sobie sobie:-) Ale twoj mąż ma z toba dobrze mmm takie jedzonko az sie glodna zrobilam.
Malgos a masz wizyte czy usg? Bo ja ide na usg na 13 a ty na ktora?
Sosnowiczanka to widze ze nie tylko moj chorujacy aktualnie
mama-mila a juz myslalam ze sama zostalam z tymi cudownymi objawami ciazy:-D
Lolcia lece...jutro:-) ale wieczorem dopiero.Chyba kazda z nas ma czasem takie mysli,jest przerazona. Oby szybko sobie poszly.

U nas wczoraj Iguś zasnął o 18, obudzil sie o 23 troche pokrecil i dospal do 7 bo u nas burza dzis rano byla. Grzmiało błyskało do tego taki deszcz ze boje sie za okno wyjrzeć.

Lolcia biedny synus, wspolczuje.

A ja wczoraj poryczalam się, lezalam w łóżku i wszystko jakoś mi przeszkadzalo, najgorsze że ja zawsze na brzuchu spalam a teraz dupa :( stwierdzilam że nie dam rady do czerwca i w ryk, R najpierw się śmiał ze mnie że hormony mi szaleją ale później mocno przytulil i pocieszał że dam radę a on mnie będzie wspierał najlepiej jak potrafi i trochę lepiej mi się zrobiło.

Nareszcie na rmf (jedyna fala jaką łapie w pracy) puszczają świąteczne piosenki he he moje kochane last christmas itp :D

reklama
Witam się po weekendzie, przeleciało i kolejny dzień w pracy, mam takie pytanie jakie witaminy dla ciężarnych polecacie, powinnam już coś zacząć zarzywać a nie pamiętam co mi lekarz poleciał - skleroza ciążowa mnie dopadła. Ja też rmf słucham w pracy i tak mnie świąteczny klimat dopadł, choinkę w pracy mamy już ubraną, a przodujący temat to pieczenie pierniczek. W pracy powiedziałm że jestem w ciąży, i chcą zatrudnić kogoś na moje zastępstwo, co mi jest nie na rękę, dziewczyny w pracu też będą złe jak im powiem, zwłaszcza że u nas nie ma takich zwyczajów, jest nas dostatecznie dużo.

Do góry