reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej

dziś byłam na wizycie u lekarza do którego zapisałam sie na nfz. W sumie fajnie ze poszłam bo zobaczyłam dzidzię, serduszko biję i jeszcze wyszłam bogatsza o skierowanie na badania prenatalnę, więc zaoszczędziłam ze 300zł:)
A do mojego ginekologa, prywatnie, idę w poniedziałek

Erzesbeth przed porodem miałam nieco podobne zdanie do twojego. Po porodzie zmieniło się na tyle ze dziś skłonna byłabym dać komuś nawet łapówkę byle by nie rodzić. Na szczęście jest to w moim przypadku juz zbędne, bo dziś drugi ginekolog zapewnił mnie ze bede miała CC. Na szczęście:)

Koronka mialam opryszczke w pierwszej ciąży, poszłam do apteki i nie dali mi nic. Musi minąć sama. Chyba ze przez te 3 lata coś się zmieniło.

Sempre Gratuluję i witaj wsród nas.

MałaZosia ja akurat kefirów nie lubie:) W ciązy z Alankiem, pamietam lato było, przyjechali znajomi do nas na grila. Bedac w sklepie kupiłam sobie 2 bezalkoholowe piwa Lech. Jedno z nich otworzyłam na tym grilu. Wypiłam dwa łyki. Reszte wylałam bo jakos psychicznie nie dałam rady tego pic. Drugie przelezało kupe czasu w lodówce po czym mi sie przeterminowało... Wiecej nawet nie kupiłam.. Za to podczas karmienia piersią (15 mies. karmiłam syna) zdazylo mi sie wypic od czasu do czasu karmi.

Mój synus do jedzenia to jest kochany. Zadko sie zdarza zeby czegoś nie chciał jesć. W przedszkolu to nawet prosi o dokładki:-)

Alkmena no właśnie a my nie mieliśmy w planach rodzenstwa dla Alanka, dlatego postanowiliśmy go sprzedać. Za rok pewnie tez kupię romera, bo tak samo zadowolona byłam z niego. A najlepsze jest to ze sprzedałam go bedac w ciąży, tylko jeszcze nie wiedziałam :-)

Asiorek ja chodziłam, chodzę i bede chodzić tylko do facetów ginekologów ;) Jakoś tak łatwiej mi się rozebrać przed obcym mężczyzną niż kobietą :D

reklama
Dziewczyny odnośnie pakietów medycznych to dowiedzcie się wcześniej co dany pakiet gwarantuje, bo miałam znajomą, która prowadziła ciąże na pakiet Medicover i nie była zadowolona. Nie chcieli jej robić za często USG i dawać skierowań na wszystkie badania - wiadomo cieli swoje koszty. Ja też od zawsze chodzę do mężczyzny ginekologa, teraz jestem w trakcie zmieniania bo chcę prowadzić ciążę u lekarza, który pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić. A tacy przyjmują tylko prywatnie :( Nie wiem jeszcze ile te wizyty będą kosztowały.
Czy Wy też macie taki dziwny posmak metalu w buzi?Ja w ogóle co 2 godziny muszę zjeść coś małego bo inaczej boli mnie żołądek.

Ja mam chęć na sernik z tendencją do zagryzania do kiszonym ogórkiem.........

Ja również zapisałam się do lekarza prywatnie, ale przyjmującego w szpitalu, gdzie zamierzam rodzić. Płacę 170 zł za wizytę w Warszawie. Myślicie, że to dużo?

Sempre - witaj. Co do posmaku metalu to miałam taki w pierwszej ciąży. Trwało to dosyć długo, potem jeszcze mdłości i wymioty doszły. pamiętam, że mogłam jeść tylko lody, bo one mi niwelowały ten smak. Musisz znaleźć też swoje "lekarstwo" :-)

A z piwem bezalkoholowym to poczekajcie do karmienia piersią, bo dobrze robi na laktację :) Ja karmiąc piłam 1 codziennie.

Agawera to zaswiadczenie to dopiero po porodzie lekaz wystawia, pamietam na pierwszej poporodowej wizycie mi wypisał. Musi w nim sie znalesc ze przed 10 tyg ciazy bylas pod opieką lekarską. Pózniej do MOPSu z tym sie idzie

Agawera to zaswiadczenie to dopiero po porodzie lekaz wystawia, pamietam na pierwszej poporodowej wizycie mi wypisał. Musi w nim sie znalesc ze przed 10 tyg ciazy bylas pod opieką lekarską. Pózniej do MOPSu z tym sie idzie

Czyli musze zostać z tym państwowym ginekologiem do końca bo abonament z medicowera będę miała od grudnia

Nie wiem jak to jest w przypadku zmiany lekarza, wydaje mi sie ze bedziesz musiała isc do tego u którego pierwszego byłaś zeby ci to wpisał, chyba ze umówisz sie z tym drugim ze ci wpisze tak w zaswiadczeniu.

Nati_80 w mojej pierwszej ciąży mmoim lekarstwem na całe zło były lody mimo iż normalnie za nimi nie przepadam

Agawera wydaje mi się ze jak zmienisz lekarza to po prostu przepisze ci badania które miałaś u poprzedniego lekarza na zaświadczenie. Ze wszystkimi da się dogadać. A wiadomo każdemu zależy na becikowym

reklama
Dziewczyny datę pierwszej wizyty macie wpisane w karcie ciążowej, więc myślę, że z zaświadczeniem nie będzie problemu. Ja przy pierwszym dziecku do MOPS-u robiłam właśnie ksero karty ciąży, ale nie wiem jak jest teraz.

Do góry