reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dzien dobry :) nie pamietam kiedy takk sie wyspalam :D musze chyba w notatniku wpisac na pamiatke :D
Missis wspomnienia mam dobre i pamietam jak wchodzac do szpitala wyzywalam meza :D z pierwszym synkiem lezalam w szpitalu pod pompa 4 dni bo probowali skurcze wyciszyc ale sie nie dalo nacierpialam sie syrasznie moze w ramach rekompensaty drugi byl lajtowy :)
Ezrsebeth juz ci kiedys pisalam, zebys nigdy nie mowila nigdy.
Wczoraj bratowa wyjela implant i zaczynaja starania o dziecko :) najwyzsza pora zreszta bo sa o 3 do tylu do nas :D
Ide na sniadanko :)

reklama
Tez bym chciała cc, naturalnego się boję zwłaszcza bólu, 1 ciąży miałam cc przeżyłam całkiem dobrze miałam tylko problem z siłami jak był cennik to ok jak zabrali to dla mnie dramat ale tak to dobrze wspominam

Hej kochane,

Mam pytanko bo wszyscy wokol
Mnie w pracy choruja, dziewczyny Maja opryszczki a jak wiemy roznosi sie je droga kropelkowa. Czuje
Od wczoraj swedzenie nas ustami,
I boje sie czy mnie znow nie dopadlo bo w tamtym roku tez sie zarazilam
do nich. No ale teraz to poczatki to dopiero 6tyg I 4dni, boje sie zeby nie miało to negatywnego wpływu na płód. Proszę jesli któraś z was miała taka sama sytuacje to co mam robic teraz ? proszę o jakieś rady ! Buziaki

Hej kochane,

Mam pytanko bo wszyscy wokol
Mnie w pracy choruja, dziewczyny Maja opryszczki a jak wiemy roznosi sie je droga kropelkowa. Czuje
Od wczoraj swedzenie nas ustami,
I boje sie czy mnie znow nie dopadlo bo w tamtym roku tez sie zarazilam
do nich. No ale teraz to poczatki to dopiero 6tyg I 4dni, boje sie zeby nie miało to negatywnego wpływu na płód. Proszę jesli któraś z was miała taka sama sytuacje to co mam robic teraz ? proszę o jakieś rady ! Buziaki

Najlepiej podejdź do apteki i powiedz o problemie z opryszczką. Zaznacz, że jesteś w ciąży. Na pewno farmaceuta coś dobierze albo da wskazówki.

Co do wizyty - państwową mam dopiero 20 listopada. Ale to akurat będzie w okolicy 9-10 tygodnia. Wtedy tez zrobię sobie cytologię. Nie będę płacić 50 zł jutro ginkowi. I tak za wizytę skasuje mnie 140 zł a wizyta pewnie 10 minut. Najgorsze, że ostatnio to byłam u ginekologa ponad rok temu w lipcu. Cytologię miałam robioną ponad 3 lata temu. Na NFZ ginek nie chciał mi rok temu zrobić bo przysługuje raz na 3 lata. Generalnie regularnie chodziłam do gina i nigdy nie miałam żadnych problemów. Po pierwszej ciąży tylko stan zapalny pochwy. A tak to żadnych grzybic czy innych. Liczę, że zdrowa jestem. Nie mam problemów bólowych ani nic mi nie dolega. Tak samo żadnych niepokojących wydzielin z pochwy czy upławów.

Choć stres jest i tak. Nie tylko ze względu na to czy dzidzia będzie juz widoczna i czy wszystko z nia ok. Ale czy ja jestem zdrowa.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie czerwcówki :), podczytuję od niedawna i dziś postanowiłam się ujawnić :). To jest moja pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem. Ciąża potwierdzona przez lekarza, widziałam już serduszko. Terminu wg owu mam na 12.06.2014. Planuję cesarkę ze względu na to, iż panicznie boję się powikłań dziecka po porodzie sn. Wolę dłużej pocierpieć ale być spokojna o dziecko. Aktualnie biorę anybiotyk przepisany przez ginekologa z powodu zakażenia układu moczowego i trochę się tym faktem denerwuję. Dziś będę dzwoniła do lekarza, aby zapisać się na kolejną wizytę.
Pozdrawiam wszystkich!

Witam wszystkie czerwcówki :), podczytuję od niedawna i dziś postanowiłam się ujawnić :). To jest moja pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem. Ciąża potwierdzona przez lekarza, widziałam już serduszko. Terminu wg owu mam na 12.06.2014. Planuję cesarkę ze względu na to, iż panicznie boję się powikłań dziecka po porodzie sn. Wolę dłużej pocierpieć ale być spokojna o dziecko. Aktualnie biorę anybiotyk przepisany przez ginekologa z powodu zakażenia układu moczowego i trochę się tym faktem denerwuję. Dziś będę dzwoniła do lekarza, aby zapisać się na kolejną wizytę.
Pozdrawiam wszystkich!

Witaj :)
Nie stresuj się, przecież lekarz wie co robi ;) Ale każda z nas ma stres zawsze. I tak będzie do porodu a potem do końca życia :)

reklama
MalaZosia dzieki :) bylo bardzo smaczne :) upieklam sobie buleczki i z miesiwem ze sloika wcinalam :D dziecj tylko z maselkiem bo to tyfusy i zadnego miesa do chleba nie uznaja :D I popieram w 100% stres do konca zycia i to chyba wiekszy niz w ciazy :D
Sempre witaj :) gratuluje serduszka :)
Koronka z tego co mi lekarz mowil, to opryszczka jest grozna dla plodu ale nie ta na ustach tylko narzadow rodnych. Trzeba bardzo sie pilnowac, zeby nie przeniesc z ust w okolice intymne. Ale tak jak radzila ci MalaZosia podejdz do apteki napewno pomoga :)

Do góry