reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Erzsebeth miałam ten wózek używany był świetny tylko nie umiałam zamontować spacerówki, teraz podoba mi się caretero compass. Ze spacerówki można zrobić gondole fajny bajer i tani jest w smaku w smak.com na razie w promocji ale ciekawe do kiedy myślę że wózek będę kupować ok marca wiec chyba promocji juz nie będzie więc zobaczy się co będzie ale jak nie ten to pewnie coś z olx wybiorę czyli używane

reklama
Moje mysli i plany nie siegaja jeszcze tak daleko jak zakup wozka.poprzednio mialam quinny ze skretnymi kolami, drugi warunek to ma byc lekki i latwo miescicsie w bagazniku, moze byc uzywany,ja swoje natychmiast sprzedalam nie lubie trzymac zbednych rzeczy

Witam,
też nieśmiało chciałbym się do Was dołączyć. Mam na imię Natalia, aktualnie z Wawy, ale pochodzę z Wrocka. Jestem w 5 tygodniu ciąży - termin z kalkulatorów internetowych 30 czerwca.
Mam 11 miesięczna córeczkę Ninę - byłam Listopadóweczką 2013. Aktualna ciąża jest moją 3, gdyż pierwszą poroniłam (puste jajo, poronienie samoistne).
Ciąża jest dla mnie małym zaskoczeniem. O pierwsze 2 staraliśmy się ponad 3 lata, stąd jakoś mało przejmowałam się tym, ze się nie zabezpieczamy. A teraz to już duże szczęście i olbrzymi strach czy wszystko będzie dobrze :( Ciąże potwierdziłam Betą. Dopiero za 3 tyg mam USG i wizytę u gina. Zazdroszczę tym co już wiedzą, że jest serduszko i maleństwo rośnie :)

Marzycielka
Ja mialam maked -a z ogromna gondola. Byl super mial duzy kosz na zakupy i pbrotowe kola i przede wszystkim pompowane. Byl 3w1. Pozniej chcieliamy lzejsza spacerowke i to byl quinni. Jak dla mnie mega przereklamowany. Ale mial ten plus ze w spacerowce byly dwie nalladki taka dla maluszkow i dla starszych dzieci. Szybko raczka mi sie zepsula ta od regulacji dlugosci natomiast byl lekki i super szybko sie skladal i malo moejsca zajmowal. Ale minus to kosz... w ogole go noe bylo. Byl tylko mally plecaczek. I to byla moja zmora. Teraz spacerowke juz zostawie twgo quiniego ale gondole kupie wielka moze tez z maketa. Zeby dziecku bylo slugo wygpdnie. Napewno nie kupie gondoli z quinniego. Bo mniejszej to juz chyba noe ma i ten profil w niej jak dla mnie beznadziejny. Dziecko nie ma duzej swobody. Ot moje zdanie :-)

Marzycielka i Erzsebeth jesteśmy na podobnym etapie. Ja jestem 5 tydzien. Z objawów to mogę się pochwalić tylko bolącymi piersiami i jedną krostą na brodzie.:-)
W poprzedniej ciąży doświadczyłam nudności i teraz nie będe płakała jak to ominę.
Ja mam wózek ze skrętnymi kołami i jest mega wygodny. W tym roku lecieliśmy na wakacje samolotem. Franek jest za duży i spacerówka była by jako nadbagarz. Na miejscu pożyczyliśmy od znajomych bez skrętnych kólek i powiem wam ,że masakra. Szczerze odradzam.Bardzo ciężko się taką prowadzi. Tylko moje dziecko nie bardzo chciało już w to lato jezdzić wózkiem. Wolał chodzić pieszo.

Marzycielka i Erzsebeth - jestem też w 5 tyg i nie mam żadnych objawów. Troszkę większe piersi, ale nie bolą. Zero mdłości. Nic :( Też się przez to trochę martwię.... Chyba, że przytycie nie wiadomo skąd 1,5 kg to są objawy ciąży :(

no normalnie wypisz wymaluj moje wrazenia, ja tu spodziewalam sie bolow brzucha, mdlosci niewiadomo czego a tu tylko dziwne uczucie wzdecia takiej jakby pelnosci, i spanie, ciagle spanie (gdybym tylko mogla ) bo zjesc zawsze lubialam wiec tego nie licze, a myslalam. ze tylko u mnie tak bezproblemowo, przynajmniej narazie ;)

reklama
Pozostaje nam tylko się cieszyć dziewczyny. Pewnie i na nas przyjdzie gorszy czas to wtedy będziemy marudzić.
Erzsebeth co do spania to w pierwszej ciąży miałam tak ,że wybijała 14 i na którymś kanale była taki serial Hela w opałach. Brałam kocyk , kładłam się oglądać i zasypiałam. Budziłam się zawsze na napisach końcowych. Wszyscy się ze mnie śmiali a ja tak robiłam codziennie.

Do góry