reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

U mnie dzień zapowiada się miło choć to połowa dnia, trochę mnie zdolowala wczorajsza wizyta ale tak czasem bywa trzeba się pozbierać i znaleźć innego lekarza i będzie ok
Ja bez żadnych mdłości jak na razie, bez plamien tylko jajnik pobolewa, tylko mam biały śluz

reklama
Nareszcie mam chwile dla siebie :)
Czytam was namietnie w pracy ale jakoś tak z telefonu ciezko odpiswac.
Ale mam nadziej na spokojnie na listopad i grudzien isc na l4 wiec moze ponadrabiam :)
A pracuje w kwiaciarni i jestem po liceum plastycznym , podziwiam dziewczyny które szydełkuja ja jakos nigdy nie potrafiłam sie do dego zabraca , zbyt niecierpliwa jestem :p I piekne torty :D
Za to moze kiedys pochwale sie moimi recznie robionymi maskotkami obrazami badz sesjami slubnymi :p

Współczuje tym które plamia , a łacze sie z tymi którym młdosci nie daja żyć....

Pisałyscie o buncie 4 lataka , u nas to chyba bardziej bunt 2 latka a dodatkow Nela ma taka metode ze jeszcze bije sie sam po udach ale u nas najlepiej działa ignorowanie .

malgos83 ja tez dzis na wizyte na 17.40 :) a to moja pierwsza dopiero bo gi mies na urlopie byla:/
assiorrek - mi tez 5 razy wywoływali i w koncu cesarka byla bo malo wod i zielone przez kroplówki i zastrzyki , a co sie okazało termin miałam na 3 wrzesnia a nie tak jak mi gin wyliczyła na 23 sierpnia , a cesarke miałam 1 wrzesnia , wiec spokojnie mogli sie powstrzymac z wysoływaniem ...

Mamy pracujace powiedzie mi czy jezeli ma sie umowe na 1/2 etatu to wychowawczy tez jest pół roku a nie rok ?
bo ktos mi tak ostanio nagadał i teraz sama nie wiem :/

ja pracuje na 3/4 etatu. No i na macierzynskim będę dostawać taka sama wypłatę jaką dostaje teraz, czyli 3/4 a raczej 80% z 3/4 jak pójdę na cały rok. :-) Ale żeby przez cześć etatu miał się skrócić okres macierzyńskiego to mocno wątpię. Na 99,9999% trwa tyle samo, co u osób pracujących na całym etacie.

Edit: oświeciło mnie, przed druga ciążą też pracowałam na częściowy etat i nie miało to wpływu na długość macierzyńskiego, wiec ktoś ci głupot naopowiadał.

Ostatnia edycja:
Nareszcie mam chwile dla siebie :)
Czytam was namietnie w pracy ale jakoś tak z telefonu ciezko odpiswac.
Ale mam nadziej na spokojnie na listopad i grudzien isc na l4 wiec moze ponadrabiam :)
A pracuje w kwiaciarni i jestem po liceum plastycznym , podziwiam dziewczyny które szydełkuja ja jakos nigdy nie potrafiłam sie do dego zabraca , zbyt niecierpliwa jestem :p I piekne torty :D
Za to moze kiedys pochwale sie moimi recznie robionymi maskotkami obrazami badz sesjami slubnymi :p

Współczuje tym które plamia , a łacze sie z tymi którym młdosci nie daja żyć....

Pisałyscie o buncie 4 lataka , u nas to chyba bardziej bunt 2 latka a dodatkow Nela ma taka metode ze jeszcze bije sie sam po udach ale u nas najlepiej działa ignorowanie .

malgos83 ja tez dzis na wizyte na 17.40 :) a to moja pierwsza dopiero bo gi mies na urlopie byla:/
assiorrek - mi tez 5 razy wywoływali i w koncu cesarka byla bo malo wod i zielone przez kroplówki i zastrzyki , a co sie okazało termin miałam na 3 wrzesnia a nie tak jak mi gin wyliczyła na 23 sierpnia , a cesarke miałam 1 wrzesnia , wiec spokojnie mogli sie powstrzymac z wysoływaniem ...

Mamy pracujace powiedzie mi czy jezeli ma sie umowe na 1/2 etatu to wychowawczy tez jest pół roku a nie rok ?
bo ktos mi tak ostanio nagadał i teraz sama nie wiem :/

więc kochana życzę udanej wizyty:)

Ja pierwszą miałam CC, a następne urodziłam naturalnie. Rodziłam 18h, ale wolałam teraz też naturalnie niż CC. Po operacji okropnie długo dochodziłam do siebie, a po naturalnym było super. Wiec polecam spróbować naturalnie. Nie rozumiem kobiet, które płacą za CC, żeby uniknąć bólu, to właśnie po CC jest najgorszy ból !

Ja w pierwszej ciąży nawet nie myślałam o cc, dla mnie to był koszmar, chciałam rodzić sn. Po 14h na porodówce, z ostrymi bólami od 17 o 20 wzięłi mnie w sekundzie na cc, znieczulenie ogólne bo nie było czasu, nie miałam odstępów między skurczami, a rozwarcie zerowe. Nie wiem co jeszcze wybiore, ale nie chce ryzykować zdrowia dziecka. Mnie po cc prawie nie bolała, a teki mały ból to nic w porównaniu z tym co wcześniej. Do lekarza chodzę prywatnie, tego samego co w 1 ciąży, świetny jest, miły i wszystko wyjaśnia.

Asiorrek 4500? Kawal chlopa :) moj mial ciut mniej a taka klusia byla :D
Agawera u nas tez w szpitalu lozka wysokie. Ja mam 175 cm i bylo mi zle z nich zlazic a co dopiero mniejszym kobietka :) drobniutka ta twaja corcia :)
Malgos, martyna powodzenia na wizytach :)
Ja juz wysprzatalam nawet lazienke :D mlodszy dziec pomogl mi zabawki przesegregowac wiec duuuzo ubylo :D starszy by pewnie nie dal a kacperek mial frajde wrzucajac wszystko do czarnego wora :D matka jak sw mikolaj zabawki w worach przynosi z tym, ze z piwnicy :D

reklama
Do góry