reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
asiorrek mnie od kilku dni dopiero mdli, a jestem koło 7 tygodnia. Ciesz sie póki możesz brakiem mdłości, a może nie będziesz ich miała w ogóle.:-)
agawera jajniki mogą pobolewać, mnie od czasu do czasu tak własnie pobolewają.

Sosnowiczanka Ja się wybieram na prenatalne badania.

asiorrek mnie od kilku dni dopiero mdli, a jestem koło 7 tygodnia. Ciesz sie póki możesz brakiem mdłości, a może nie będziesz ich miała w ogóle.:-)
agawera jajniki mogą pobolewać, mnie od czasu do czasu tak własnie pobolewają.

Sosnowiczanka Ja się wybieram na prenatalne badania.

ale tak mnie bola jakby miało rozerwac musze wytrzymac do poniedziałku i do lekarz bo w niedziele z lekarzem to dramat

Agawera, ja też czuje jajnik i coś mnie w nim uwiera. Lekarz wczoraj mi powiedział ze to normalne bo jest tam ciałko żółte, pozostałe po owulacji które wytwarza progesteron i utrzymuje ciąże. U mnie były nawet 2 ciałka, ale tylko 1 pęcherzyk zapłodniony... uff ☺

Agawera takie ostre bóle też miewałam, głównie w nocy e odczuwałam. Bóle tego typu miewałam też po owu jak pęcherzyk nie pekł, tylko cysty mi sie robiły, które wchłaniały się po @. Raz nawet w szpitalu wylądowałam z takim bólem, więc doskonale go pamiętam.
Ja mam różne bóle brzucha, począwszy od bóli jak na @, poprzez bóle jajników,po bóle całego brzucha. Ale tak ma być, z tego co pamiętam z poprzednich ciąż;-)

U mnie wiedzą już rodzice i 2 siostry z rodzinami. Miałam nie mówić do 12 tygodnia, ale przez przypadek musiałam mamie powiedzieć - chciała mi dać jakieś tabletki, więc musiałam wytłumaczyć, dlaczego nie mogę ich brać.
Teściowie jeszcze nie wiedzą. Dowiedzą się pewnie po następnym usg, aleto dopiero za miesiąc, niestety.

Ostatnia edycja:
cześć czerwcowym mamuśkom :) trochę mnie nie było, nie bardzo miałam czas zajrzeć na forum a tu tyle postów! Widzę nowe osoby które serdecznie witam :)

jutro mój wielki dzień - pierwsze usg, dowiem się, czy się udało, czy serduszko bije i czy bąbelek jest tam gdzie powinien i czy się rozwija. Troszkę się denerwuję, ale jestem podekscytowana. Mój mąż powiedział, że nie ma zamiaru tego opuścić i idzie ze mną :)

Ja jeszcze nie informowałam rodziny, czekam na wynik usg. Za to w pracy prawie wszyscy się domyślili i muszę jak najszybciej (planuję jutro) poinformować szefa, żeby nie dowiedział się przypadkiem od kogoś innego.

Mdłości póki co brak, jedynie muli mnie, ale bez obejmowania klozetu. Brzuch też nie boli a i piersi chyba mniej - co trochę mnie niepokoi, czy oby wszystko jest ok.

witam się z rana :)

agawera witaj u nas:) mnie też czasem boli w prawym boku- jajniku.. wczoraj byłam na spacerze dość dlugim i później mnie bolało ale przeszło po jakiejś godzinie.. właśnie najlepiej jak cię coś niepokoi to zapytać lekarza jeśli masz taką możliwość.. mój niestety przyjmuje tylko 3 razy w tygodniu popołudniami więc w między czasie mogę ratować sie telefonem do niego.. a to i tak jestem jedną ze szczęściar co ten numer maja..

wiecie lepiej chyba mieć te mdłości i w ogóle bo przynajmniej czujesz że jesteś w ciąży i głupie myśli nie przychodzą do łba.. jakoś tak się boję.. ale nie ma co schizować póki do gina się nie wybiorę.. co ma być to będzie..
matko dziewczyny poszło mi 700 gram do przodu.. wywalę ta wagę bo co dzień rano mnie kusi żeby na niej stanąć.. w sumie zmieniłam tryb życia na spokojny i chyba dlatego ide jak burza do przodu.. bo zapychać to staram się marchwią i jabłkami. strasznie mnie bierze na orzechy włoskie a 5 orzechów to jak jeden pączek..:( to chyba winne sa te orzechy.. ale ponoć w ciąży wskazane jak poczytałam wczoraj ..

lady agnes - powodzenia na usg...:) nie zapomnij zdać relacji:)

.trzymajcie się cieplusio..:)

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana :) nocka koszmarna. Miki strasznie kaszlal juz nie wiedzialam jak go poratowac. I teraz sie zastanawia czy isc po szczepionke p/grypie tak jak kazala midwife. Z Mikim bylam w sobote byl zdrowy, zero kaszlu czy kataru a od wczorajszego popludnia koszmar :(
Mama-mila skoro trzeba kombinowac to dlaczego nie :p to tez przyjemne :)
Missis pochwal sie brzusiem jaki masz :)
Agawera witaj i rozgosc sie :)
Nefretete nie chcialabys dwojeczki?? :D
Lady Agnes zaciskam &&&& i czekam na wspaniale wiesxi :)
Asiorrek dzien dobry :) orzechy moze i maja tyle co paczek ale tych dobrych tluszczy :) a jestem zdania, ze lepiej orzechow niz ciastek :)

Hejo

Lady agnes
Udanej pieknej wizyty :-D

Lolcia
Zdrowka dla synka! A brzuszkiem moze sie zaraz pochwale ale jak dla mnie to tam wieceej flaki wypchane :-) bo przeciez jeszcze mi macica nie siega nawet pepka wiec moze nie bede smiecic :p

Milego dnia :-)

reklama
Do góry