reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hejka,

Dziś mdłosci prawie w ogóle nie ma, rano byłam przeszczesliwa ze czuję się ok :) W pracy polowa ekipy sie dowiedziała.
Rodzice,rodzenstwo i tesciowie jeszcze nie wiedzą :) Rodzicom powiem przy najbliższym spotkaniu rodzinnym, tesciowej jak najpozniej bo ona panikara jest ,wole poczekac :) Po pracy poszlam z mezem na obiad ,zjadlam 3/4 devolaja a potem juz ni hu hu,,,,nie poszlo dalej...blokada :)

reklama
Witam, również nowe mamusie, gratuluję tym co widziały serduszka. Ja byłam wczoraj u gina, na przypadłość mojego dziecka ja nic nie mogę brać zwłaszcza że to I trymestr, lekarz naprzepisywał mi leków na podtrzymanie choć nic mi nie jest. Moje libido również jest 0, a mdłości doskwierają mi wieczorem, czasem tak mocno że nie mogę się ruszać. A jak tam dziewczyny wybiera się któraś z Was na badania prenatalne (USG), bo ja się zastanawiam czy już czasem się nie zapisać, pierwsze robi się ok. 12 tyg.

Witam wieczorową porą.

Synuś spi, ach, jaki spokój w domu sie zrobił... Popołudniu wycinaliśmy buzię w dyni- radość nie do opisania:)
Kupiłam sobie ten prenatal z imbirem, mam nadzieję ze pomoże na poranne samopoczucie.

My powiedzieliśmy juz rodzicom ze bedą dziadkami. Moja mama twierdzi ze na 100% bedzie drugi syn, natomiast tesciowa bardzo chciałaby dziewczynkę, pewnie dlatego ze sama na dwóch synów:-)
Aaaaa, niepochwaliłam wam się jeszcze... Moim rodzicom to na przyszły rok bardzo pomnoży się ilość wnuków, bo moja siostra tez jest w ciąży. W styczniu urodzi bliźniaczki!!!! Dwie dziewczynki :-D

Mammamila płakać to my wszystkie bedziemy, ale ze szczęścia, w czerwcu. Tego się trzymamy ;-)

GinterBaby wczoraj miałam ochotę na spaghetti. Mąż sie zlitował nad ciężarną zoną - zrobił. Ale dodał jakąś przyprawę, ze musiałam az z kuchni wyjsc, tak mnie zmuliło. Nie wiem co to było ale na samo wspomnienie jest mi nawet teraz niedobrze.

Asiorek, mnie to się wydaje ze na mdłości poprostu masz jeszcze czas:)

Inzagata ja się wybieram na prenatalne w 12 tyg. Jeszcze nie zapisywałam się, bo czekam az mąż dostanie grafik z pracy na następny miesiąc. Chce zeby szedł ze mną. W pierwszej ciąży robiłam prenatalne w 12, 20 i 30 tyg, teraz zamierzam tak samo.

U mnie libido równe bądz nizsze od zera... mojemu mężowi zas całkiem na odwrót...:baffled: A pamiętam ze w ciąży z Alankiem było calkowicie na odwrót, Ilez to razy normalnie musiałam go niemal siłą ciągnąć do łóżka ;-)

Hej kobitki ;) widze ze juz u niektorych dobre wiadomosci sie rozniosly :) i bardzo dobrze bo takie wiadomościami trzeba sie dzielić na prawo i lewo :).
U nas niestety musimy w tajemnicy do 12 tygodnia aby moj pracodawca sie nie dowiedział gdyz nie chce mu nic mowic do 12 tyg jak będę miała spotkanie z położna. Jedynie wiedza rodzice i najbliższa przyjaciółka :) na razie to wystarczy. Czekam z niecierpliwością na usg 2.11, mam nadzieje ze serduszku i narządy sie rozwinęły dobrze i bedziemy mogli posłuchać bicia serca naszego maleństwa :))
U mnie dziś dzien bardzo śpiący, dosyć ze spałam do 9 to pozniej jeszcze uciekam sobie drzemkę na 2.5godz :)
Co do mojego libido to ja mam bardzo wysokie :) bo jakbym mogła to codziennie ale moj maz jakis tako wystraszony ;) chyba boi sie i czeka na potwierdzenie aby wszystko dobrze było z dzidziusiem :)

Mam jeszcze pytanie odnośnie waszej pozycji do spania ? Rzeczywiście staracie sie spać na ten lewej stronie ? Bo ja tak uwielbiam spać na brzuchu, ale jakoś cycki Mo przeszkadzają i brzuch tak dziwnie uściska pozniej jak poleze za długo :(

Wszystkim Wam życzę dobrej nocki :)

Dzien dobry :) wczoraj juz braklo czasu zeby do was zagladnac :) powiedzialam siostrze bardzo sie ucieszyla, wysciskala i kazala na siebie uwazac :) z gorszych wiesci - u szwagra wykryto komorki rakowe i chemia :( ja nie wiem co za swiat...
Smile mlody ma 3,5 wiec nie jeszcze sie rozgada. Moj miki jak w kwietniu w zeszlym roku mial robiony test u psychologa to z mowy mial 0 pkt mowil mama, tata, am, brum a w maju juz calymi zdaniami :) siostrzeniec meza zaczal mkwic jak mial ponad 4 latka teraz ma 6 i jest zdolnym chlopcem, ktoremu buzia sie nie zamyka :) dlugo juz Igorek chodzi do przedszkola tutaj??
Nefretete gratki za pecherzyk :)
Sosnowiczka dzis nie moge sie wyspaniem pochwalic :D jak narazie to od 4 lat nie przespalam zadnej nocki tak, aby nie wstawac do dzieci :D odespie jak dzieci pojda na swoje :D
Malgos to ci maz zgotowal niespodzianka pizzunia :D u mnie libido jest ale mam strasznie sucho i mimo, ze chlop sie dwoi i troi i delikatny jest bardzo to trza pewnie bedzie jakie "nawadniacze" zastosowac :)
Inzagata ja czekam na list z terminem usg :) jak maly znosi sytuacje z lekami? Dostal cos?
Koronka na lewej stronie jeszcze nie musisz :) maluch jest jeszcze malenki i nie przeszkadza mu twoje ulozenia a pozniej trza sie bedzie przymusic :)
Wczoraj dostalam list, ze szpitala. Mam sie wstawic na wywiad 4 listopada o 13. Nosz znowu trza dzwonic i przekladac bo nijak mi to pasi. Mlodszy akurat ucina sobie wtedy drzemke, starszak jest juz po przedszkolu a u chlopa w robocie teraz ogrom roboty i nie dostanie dnia wolnego. Co zrobic trza dzwonic :]

Witam, mały dostał leki i po 2 dniach już przesypiał całą noc, ma powtórzyć kolejną dawkę po tygodniu, ale na ulotce przeczytałam że powtarza się po 2 tyg. tak więc nie wiem skąd taka decyzja pediatry. Ja na prenatalne umówię się chyba w poniedziałek, mam skierowanie więc 2 pierwsze będą za darmo.

Co do mdłości to ja miałam dosłownie w pierwszych 4 tygodniach, póki co mi przeszło i cieszę się z tego niezmiernie - bo od razu jest dzień piękniejszy ;))

U nas z seksem...kombinujemy :p Bo generalnie mamy absolutnie zabronione ze względu na krwawienia... Szkoda mi chłopa, bo aż mi serce pęka, jak robi minę kota ze shreka. U mnie libido sięgało zera na samym początku, jak miałam mdłości, teraz...uuuu mogłabym szaleć codziennie, ale podejrzewam, że to ze względu na leki dopochwowe (rozpuszczają się, mokro się robi...) no. Więc w związku z tym kombinujemy, żeby uprawiać seks bez seksu - i narzekań nie słyszę ;)

Buziaki i miłej niedzieli Wam życzę ;*

Hej ale sie rozpisaly no ;-)

Asiorek
Ja ci z checia oddam moje mdlosci bo juz mam dosc :-\ i mam je od samej implantacji... bo beta na drugi dzien mdlosci wyszla 7 i wzrost byl ze spadku. Masakra jakas. Guma do rzucia ciut pomaga ale juz dzis pol paczki zjadlam :O...

A co do libido... hmmm chyba u mnie osiagnelo poziomu rowu marianskiego :-\ ale moj maz sie przyzwyczail ze co ciaza to post. Bidulek. Jak tylko mdlosci przejda a jeszcze szwu nie zaloza to moze go ciut porozpieszczam ;-)

U mnie juz chyba wszyscy wiedza... i trzymaja kciuki zeby nie stalo sie jak z pierwsza ciaza. Wczoraj bylam u babci swojej i ona patrzy na mnie i pyta a ty przypadkiem w ciazy nie jestes?:-) a po chwili wojek wpadl w odwiedziny ktorego widzialam miesiac temu i tylko jak mnie zobaczyl to ; oook chyba chrzciny beda niedlugo!. Takze moj brzuvh juz chyba mowi sam za siebie.... bbrrr :-)

reklama
cześć chciała bym sie z wami przywitc i zaprzyjaznic
16 i 17 po południu zrobiłam tez nie wytrzymałam musiałam sprwdzic i okazało sie ze pojawiły sie 2 kreski wprwdzie druga blasze ale zawsze była ale sama nie wiem . jutro ide do lekarza mam nadzieje ze mnie przyjmie do swojego lekarza ide dopiero 29 wiec moze w spółdzielni sie uda i bede mogła powiedziec ze jestem w ciaży a termin mam na 25 czerwc wg kalendarzy internetowych

Do góry