reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

podwójne szczęście BLIŹNIAKI

Motylinek
moja ginekolog niby stwierdzila, ze mam dwujajowe, bo niby ta przgroda byla wieksza, ale wyslala mnie pozniej do specjalistki od blizniat i ta mi powiedziala, ze tylko badania genetyczne moga to jednoznacznie stwierdzic. Tak wiec Twoj ginekolog ma pewnie racje, ze nie wydaje pochopnych diagnoz;)
Co do wozkow, tez zaden mnie jeszcze nie powalil na kolana;-)

reklama
Motylinek
moja ginekolog niby stwierdzila, ze mam dwujajowe, bo niby ta przgroda byla wieksza, ale wyslala mnie pozniej do specjalistki od blizniat i ta mi powiedziala, ze tylko badania genetyczne moga to jednoznacznie stwierdzic. Tak wiec Twoj ginekolog ma pewnie racje, ze nie wydaje pochopnych diagnoz;)
Co do wozkow, tez zaden mnie jeszcze nie powalil na kolana;-)

mi gin z INVICTY kiedyś właśnie powiedział o tej przegrodzie dzielącej maluchy :zawstydzona/y: że niby mają jedno łożysko :baffled: podpytam swojego gina na kolejnej wizycie :-)

a co do wózków Ladina są naprawdę SUPER ale chyba nie na moją kieszeń :szok::no::szok:

kajunia
mi tez mowia, ze mam jedno lozysko, albo, ze dwa zrosniete...no lepiej , zeby byly dwa...
Co do cen wozkow to powiem Ci, ze tez mnie dobijaja, ale mam zamiar sprzedac
nasz stary, jest prawie w idealnym stanie, wiec moze jakos nazbieramy;-)
Ja sie smieje, ze zaraz zrobimy zbiorke kasy w rodzinie na blizniaki;-):-D

Dziewczyny!
Jesli chodzi o lozysko to wiem z cala pewnoscia ze sa dwa bo to potwierdzil gin.
15.06 mam termin nastepnej wizyty i jak zwykle mase pytan bo teraz ciekawe czy zrosniete jak u Ciebie Ladina czy tez nie?!Wiadomosc ze sa dwa lozyska mnie ucieszyla i juz nie pytalam razem czy osobno?!:zawstydzona/y::baffled:

Problem wyboru wozka to jedno a ceny tak jak i Ciebie Kajunia chwilami mnie przerazaja:szok:A jeszcze trzeba pomyslec o siedzonkach do auta,przynajmniej w moim przypadku.I to raczej pierwsze powinnam zakupic.No i tez chcialabym zeby byly lekkie i niedrogie,rzecz jasna!;-):-)

kajunia
mi tez mowia, ze mam jedno lozysko, albo, ze dwa zrosniete...no lepiej , zeby byly dwa...
Co do cen wozkow to powiem Ci, ze tez mnie dobijaja, ale mam zamiar sprzedac
nasz stary, jest prawie w idealnym stanie, wiec moze jakos nazbieramy;-)
Ja sie smieje, ze zaraz zrobimy zbiorke kasy w rodzinie na blizniaki;-):-D

Ladina to wcale nie głupi pomysł :-D;-):-p
o łożysko podpytam się już we wtorek. gin mnie cały czas uspokaja, że dzieci są równej wielkości i nic złego się nie dzieje.

Dziewczyny!

Problem wyboru wozka to jedno a ceny tak jak i Ciebie Kajunia chwilami mnie przerazaja:szok:A jeszcze trzeba pomyslec o siedzonkach do auta,przynajmniej w moim przypadku.I to raczej pierwsze powinnam zakupic.No i tez chcialabym zeby byly lekkie i niedrogie,rzecz jasna!;-):-)

No dlatego wybraliśmy taki jaki wkleiłam - nie da się ukryć że cena odgrywa dużą rolę :zawstydzona/y: NIESTETY. Foteliki do aut nie są aż tak drogie, a my raczej też będziemy jeździć autem :-)

Widze, ze ten pierwszy link sie nie otwiera tu gdzie trzeby, dla zainteresowanych trzeba wejsc w Kinderwagen a potem Flexxo Twin;-)

Bry :laugh2:
Wiem,ze to nie moj watek,ale tak sie sklada,ze ja tez szukam wozka blizniaczego ;-)
Moje dziecko starsze wcale nie bedzie takie duzzee,zeby samemu przemierzac kilometry a nie wyobrazam sobie spaceru na dwa wozki.
Tak wiec szukam razem z wami choc musze miec nieco inny uklad wozka.
Nie szukam siedzien kolo siebie tylko jedno za drugim.
Oto ciekawa stronka
http://www.bobowozki.pl/advanced_se...eywords=&pfrom=&pto=&categories_id=6&x=58&y=5

Mi sie podoba ten,ale musze chyba kupic osobno gondole lub fotelik :dry:
mutsyduoseat_min.jpg

reklama
Polecam wózek peg perego duette, mam go odkąd dzieciaki skończyły 8 miesięcy ale mozna tez dokupic do niego foteliki i będzie się spisywał od urodzenia do końca uzytkowania. Nie popełniajcie tego błędu co ja. Na początku kupiłam wózek obok siebie, fajnie wyglądał, gondolki itp, jednak dzieciaki gdy skończyły 6 miesięcy już nie chciały w nim siedzieć bo było ciasno a więc 1000 zł posżło w las, a kolejne 2000 zł musiałam dać. Nie ma co oszczędzać dziewczyny na wózku. Najwazniejsze zeby maluchom było wygodnie. najlepszą zaleta mojego wózka tego peg perego jest to że dzieciaki moga siedzieć na przeciwko siebie, super sprawa, maja strasznie dużo radości. Jęsli tylko znajde jakieś zdjęcie wózka całego to wam prześle.
Pzodrawiam

Do góry